<
search
عربی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    ابزار ساخت برلیان

    اگر دوست دارید درباره ابزار طلا و جواهرسازی بیشتر بدانید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید!
    تمامی زیورآلات و جواهرات مورد علاقه شما روزی توسط یک جواهرساز طراحی شده اند وپس از ساعت ها تلاش بر روی مواد خام به اثر هنری دلخواه شما تبدیل شده اند.
    طراحی جواهرات و ساخت آن ها به قدری پیچیده و ظریف است که برخی از آن به عنوان یک هنر دستی یاد می کنند.

    برای ساخت ساده ترین انگشترها و گوشواره ها، جواهرسازان به ساعت ها زمان احتیاج دارند تا با دقت و ظرافت طرح هایی را بر روی فلز و یا سنگ هایی که قرار است به
    عنوان نگین بر روی آنها قرار بگیرند، پیاده سازی کنند.
    اگرچه پیشرفت صنعت و ورود تکنولوژی های جدید توانسته است بخش هایی از فرایند ساخت زیورآلات وجواهرات را آسان تر کند، اما همچنان طرح های پیچیده ی دست ساز از قیمت و ارزش بالاتری برخوردار هستند.

    برلیان

    هرچقدر طرح نهایی پیچیده تر باشد، طراح موظف است زمان و دقت بیشتری را صرف آن کند وطبعا هزینه ساخت و پرداخت طلا نیز بالا می رود.
    جواهرسازان در این فرایند از ابزارآلات خاص خود بهره می گیرند.این ابزار به مرور زمان و با توجه به نیاز و علاقه بشر به جواهراتی باطرح های پیچیده، گسترش یافته و پیشرفته تر شده اند.
    در حالی که انسان های نخستین با سنگ و چوب تلاش می کردند تا با بر روی استخوان های حیواناتی که برا غذا شکار کرده اند،طرح های “هنری” ایجاد کنند، امروزه جواهرسازان با استفاده از ذره بین ها، دم باریک های مختلف و یا حتی تکنولوژی های پیشرفته پرینتر سه بعدی در تلاش هستند تا جواهرات نفیسی را تولید کنند.
    ما در این مقاله به بررسی ابزار طلا و جواهرسازی مختلفی که عملا برای ساخت زیورآلات و جواهرات مورد نیاز هستند، خواهیم پرداخت.ابزار مورد نیاز برای ساخت زیورآلات

    در این بخش به بررسی برخی از رایج ترین ابزار طلا و جواهرسازی که برای طراحی و ساخت جواهرات مورد نیاز هستند،خواهیم پرداخت.
    بدیهی است که طلاسازان با توجه به سطح خدمات خود و همچنین میزان سفارشاتی که دریافت می کنند،ممکن است به وسایل پیشرفته تری برای تولید طرح هایشان نیاز داشته باشند.
    مادر این مقاله به معرفی آن دسته از ابزاری خواهیم پرداخت که برای تولید زیورآلات،حتی در خانه، نیز به کار می آیند.

    برلیان

    دم باریک

    یکی از ابزارآلات رایج برای ساخت زیورآلات دم باریک است.
    دم باریک در اندازه ها و انواع مختلف برای ساخت جواهرات مورد استفاده قرار می گیرد.دم باریک با نوک صاف به عنوان یک ابزار کلیدی برای باز کردن حلقه های فنری شکل ویا صیقل دادن به لبه انتهای سیم ها مورد استفاده قرار می گیرد.


    دم باریک نوک صاف

    معمولا طلاسازان در کار خود به بیش از یک دم باریک نوک صاف احتیاج پیدا می کنند وبه همین سبب است که شما می توانید به راحتی این ابزار را در اندازه های مختلف از بازار تهیه کنید.شما با کمک این ابزار می توانید از صاف بودن مفتول ها اطمینان حاصل کنید وهر گونه خمیدگی و یا ناصافی را از آن بگیرید.
    شما همچنین می توانید از دم باریک برای نگه داشتن قطعات طلا بدون ایجاد آسیب های جدی در سطح آن ها استفاده کنید.


    دم باریک نوک گرد

    نوع دیگری از دم باریک ها که در خلال ساخت جواهرات می توانند بسیار به شما کمک کنند،دم باریک های نوک گرد است. از این ابزار برای ساخت حلقه ها
    (مانند گوشواره های حلقه ای و یا انگشترها) استفاده می شود.
    این ابزار دارای دو فک است که به شکل مخروطی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.شما می توانید با پیچاندن مفتول به دور این فک ها، حلقه هایی با اندازه های مختلف را تولید کنید.
    برای ایجاد حلقه هایی با قطر بزرگ، باید مفتول را در بخش پایینی مخروط و در نزدیکی دسته ها بپیچانید.برای ساخت حلقه های کوچکتر می توانید از قطر مخروط در نزدیکی نوک ابزار استفاده کنید.
    شما همچنین می توانید از دم باریک نوک گرد برای نگه داشتن حلقه ها و پرداخت آن ها نیز استفاده کنید.نام دیگر دم بارک ها با نوک گرد، خار جمع کن است.


    دم باریک با روکش چرم

    نوع دیگری از دم باریک ها که در ساخت جواهرات بسیار کاربرد دارد، دم باریک با روکش چرم است.معمولا از این ابزار برای محکم کردن اتصالات در پایان کار استفاده می شود.با استفاده از این ابزار شما می توانید با سرعت بیشتری مفتول ها وسیم ها را بپیچانید و یا آن ها را به شکل حلقوی در بیاورید.بسیاری از دم باریک با روکش چرم برای ایجاد موج و خمیدگی در سطح مفتول استفاده می کنند.
    شما می توانید برای این کار و با توجه به نوع طرح وسلیقه ی خود از یک لبه و یا هر دو لبه موجود در ابزار استفاده کنید.

    چفت برلیان گیر

    چفت برلیان گیر سنگ‌های قیمتی چهار شاخه؛ امن‌ترین روش برای نگه داشتن یک سنگ قیمتی جهت معاینه یا نمایش است.
    نگهدارنده دارای چهار شاخه و یک پوشش بافتی است؛ که باعث می‌شود یک چسبندگی مطمئن را تضمین کند.
    پیستون را فشار دهید و هر سنگی را در فک‌های فولادی این نگهدارنده قرار دهید.فک‌های دارای فنر بوده که خود به خود جمع می‌شوند تا سنگ جواهر را به آرامی اما محکم نگه دارند.

    برلیان

    مخراج کاری

    ساخت زیور آلات از سنگ های قیمتی و فلزات گرانبها ترکیبی هنرمندانه از دست سازه های بشری است. آیا می دانید چگونه جواهرات ظریف بر روی فلزات نصب می شوند؟ اتصال این قطعات در طی عملیات مخراج کاری انجام می شود. مخراجکاری یکی از مهم ترین تخصص ها در ساخت طلا و جواهر است. جواهر ساز با ترکیب سنگ های قیمتی و فلزات گرانبها اوج هنر و خلاقیت را به نمایش می گذارد. پروسه جواهرسازی از انتخاب جواهر شروع شده و با مخراج کاری به اتمام می رسد.
    مخراج کاری چیست؟

    مخراج کاری یکی از مراحل ساخت جواهرات زینتی است. در پروسه ساخت جواهرات لازم است تا سنگ های قیمتی بر روی فلزات گران بها متصل شود. اتصال جواهر و فلز با چسب یا موادی شبیه به آن نیست بلکه هنرمند جواهر ساز، گوهر ارزشمند را درون فلز کمیاب قرار می دهد. در واقع قرار دادن سنگ در پایه مخصوص طراحی شده را مخراج کاری گویند.

    مخراجکاری یا مرصع کاری مرحله نهایی و حساس ترین بخش در طراحی جواهرات است. پس از اینکه پایه کار آماده شد و جواهر به زیبایی تراش خورد نوبت به سوار کردن سنگ بر روی پایه آماده است. این کار نیاز به دقت و تخصص بالایی دارد برای انجام مخراج کاری و سوار کردن سنگ از روش های مختلفی استفاده می شود.

    روش های سوار کردن سنگ های ریز:

         قلم خور
        چنگی
        ریلی
        کاسه ای

    روش های سوارکردن سنگ های درشت:

        صورت دیواره ای
        چنگی
        نبشی

     انواع پایه ها در مخراج کاری

    همه زیبایی کار بستگی به نحوه سوار کردن جواهر در روی پایه دارد. با توجه به اینکه پایه های کار، یکسان نیست از روش های مختلفی برای اتصال این دو قطعه استفاده می شود. به طور معمول از سنگ های قیمتی نظیر  سنگ زمرد، عقیق، سنگ فیروزه، یاقوت، برلیان، الماس و .. در ساخت جواهرات زینتی استفاده می شود. در فرایند ساخت جواهراتی که با سنگ های مصنوعی کار شده اند نیز از مخراجکاری استفاده می شود. با توجه به تنوع پایه های نگهدارنده از شیوه های متفاوتی برای سوار کردن جواهر روی فلز استفاده می شود.

    برخی از رایج ترین پایه های نگهدارنده عبارتند از:

        پایه چنگه ای (prong)
        پا پایه کانالی (Channel)
        پایه سنگفرشی (Pave)
        پایه دیواره ای یا حفره ای (Bezel )
        پایه بالرین (Ballerina)
        پایه خوشه ای (cluster)
        پایه مهره ای (Bead)
        پایه تراز (Flush )