<
search
عربی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    روش های خالص سازی سنگ نقره

    روش های خالص سازی سنگ نقره

    شاید شما هم به جواهرات نقره علاقه داشته باشید، اما آیا می دانید نقره از کجا می آید و منبع سنگ نقره چیست؟سنگ نقره مستقیماً از طبیعت استخراج نمی شود، بلکه در سنگ معدن سرب، مس و غیره یافت می شود، اما برخلاف طلا و مس، سنگ نقره خالص در طبیعت کمیاب است. سنگ نقره بیشتر در معادن استخراج طلا، مس و زغال سنگ، خالص سازی می شود.


    اطلاعات کلی در مورد فلز نقره


    فلز نقره در قدیم به زر معروف بود و در جدول تناوبی عناصر با نماد Ag نشان داده شده است. از ویژگی های نقره می توان به نرمی و درخشندگی آن اشاره کرد، همچنین دارای بالاترین رسانایی الکتریکی در بین سایر فلزات بوده و حتی بیشترین میزان گرما را دارد.
    نقره فلزی با ارزش است که دارای خواص بسیاری از جمله تنظیم گردش خون، اثر ضد باکتریایی، تسکین درد، کاهش استرس و غیره می باشد. نقره معمولاً از شستشوی شیمیایی سنگ معدن و ذوب سنگ معدن به دست می آید. روش های قدیمی روشی به نام Pan amalgamation نیز وجود دارد، اما این روش در سال 1800 منسوخ شد و دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد.
    parkes یکی دیگر از روش های استخراج نقره از سنگ معدن سرب و مس است که پس از تصفیه به قرص های نقره تبدیل می شود. نقره خوب دارای خلوص 99.9 درصد است و واحد اندازه گیری نقره خالص انس یا عیار نقره نامیده می شود. نقره خالص را نقره بالاتر از 98 درصد می گویند که در دستبند، انگشتر، گردنبند و ... استفاده می شود، اما پس از افزودن مس و روی برای مقاومت بیشتر، این نقره را با عیار 925 یا استرلینگ می گویند.


    منابع اصلی استخراج نقره در کدام کشورها هستند؟


    منابع اصلی استخراج سنگ نقره طلا، مس، نیکل، سرب و روی هستند که بزرگترین معادن این فلزات در کشورهایی مانند ایران، مکزیک، کانادا، لهستان، پرو، بولیوی، ایالات متحده آمریکا و استرالیا هستند.از این میان، بزرگترین معادن نقره در شیلی، آرژانتین و مکزیک قرار دارند.


    معادن بزرگ نقره ایران در چه شهرهایی قرار دارد؟


    در کشور ما ایران معادن بزرگ نقره مانند طلا، مس و زغال سنگ وجود دارد که برخی از این معادن نقره نیز استخراج می کنند. تعدادی از معادن بزرگ ایران را فهرست می کنیم.


    معدن سرچشمه


    معدن سرچشمه که بزرگترین معدن مس ایران است در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی استان کرمان قرار دارد. همچنین این معدن به عنوان یکی از بزرگترین معادن مس جهان شناخته می شود. معدن نقره سرچشمه از نظر جغرافیایی و زمین شناسی بر روی کمربند مس جهانی قرار دارد و میزان استخراج فلز نقره از این معدن بسیار زیاد است.


    معدن سونگون


    معدن سونگون ورزقان یکی دیگر از بزرگترین معادن مس و نقره ایران است. این معدن بیش از یک میلیارد تن ذخایر سنگ مس دارد و عناصر گران بهایی مانند طلا، روبیدیم، پلاتین و ... نیز در اینجا استخراج می شود. معدن سونگون یکی از قدیمی ترین معادن استخراجی ایران می باشد، که قدمت آن نیز به دوره قاجار بر می گردد.


    معدن طلای زرشوران


    این معدن تا سال 1399 شمسی به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران شناخته می شد و در 35 کیلومتری شهر تکاب قرار دارد.

     

    معادن بزرگ نقره ایران


    معدن مس میدوک کرمان


    این معدن در گذشته به لاچاه معروف بوده که پس از گذشت زمان به دلیل مجاورت با روستای میدوک به نام این روستا تغییر یافته است. این معدن در 132 کیلومتری شمال غربی معدن معروف سرچشمه قرار دارد. معدن مس میدوک یکی دیگر از معدن بزرگ استخراج مس می باشد، که در آن سنگ نقره نیز استخراج می شود.


    تاریخچه اولیه نقره چیست؟


    نقره یکی از فلزات نجیب و زیبایی است که همواره در مرکز توجه به خصوص در صنعت جواهر سازی قرار داشته است. تاریخچه اصلی نقره به سال های قبل از میلاد مسیح باز می گردد. اولین معدن نقره حدود 4000 سال پیش توسط ترک ها در ترکیه در منطقه آناتولی کشف و استخراج شد. زمانی که این فلز گرانبها در میان تمدن ها و اقوام مختلف ارزشمند شد، مردم در سراسر جهان سعی کردند معادن نقره را پیدا کنند، احتمالاً اولین نقره در هنگام ذوب مس به دست آمده است.
    بعدها یونان به عنوان یکی از مراکز اصلی و مهم کشف و استخراج فلز نقره بسیار معروف شد. کم کم اسپانیا به عنوان یکی دیگر از مراکز مهم استخراج و خرید و فروش نقره در سراسر جهان شناخته شد. شواهد تاریخی حاکی از آن است که ایرانیان نیز از نخستین کاشفان و بهره برداران تاریخ نقره بوده اند.
    کم کم با آگاهی از استفاده روزافزون از نقره در جهان، مردم اشتیاق بیشتری به این فلز پیدا کردند. پس از آن، با کشف قاره آمریکا، نقره بیشترین تقاضا را در جهان پیدا کرد. در این میان کشورهایی مانند پرو و مکزیک از یونان و اسپانیا پیشی گرفته اند و کشورشان با معادن غنی خود حدود سه چهارم نقره جهان را تامین می کند.۸۵ درصد نقره تولید شده در جهان از بولیوی و پرو تامین می شود.


     کانی های نقره


    نقره به دو صورت وجود دارد. هم به عنوان محصول جانبی و هم به عنوان محصول اصلی استخراج می شود. منظور از محصول فرعی این است که نقره در فرآیند استخراج فلز دیگری مانند مس، سرب، روی یا طلا است که به دست می آید و منظور از محصول اصلی این است که نقره از کانی اختصاصی خود استخراج و فراوری می شود.
    نکته قابل توجه این است که 75 درصد نقره تولید شده در جهان از کانی های سایر فلزات به دست می آید و به عنوان محصول جانبی تولید و فرآوری می شود و کانی های نقره که تعداد زیادی از آنها وجود ندارد سهم بالایی در نقره جهانی ندارند. حال به چند ماده معدنی مهم نقره اشاره می کنیم و اطلاعات مفید و مختصری در مورد آنها به شما می دهیم.


     آرژانتیت


    نقره یکی از کانی های سولفیدی است که در سیستم کوبیک متبلور می شود و به صورت اپی ترمال تشکیل می شود. این کانی به شرط اینکه در حجم زیاد کشف شود یکی از کانی های ضروری و قابل توجه نقره محسوب می شود. ناگفته نماند که این کانی بیشتر در مکزیک و آمریکا یافت می شود و می تواند حاوی ۸۷ درصد نقره باشد.


    پیرارگیریت


    پیرارگیریت یک سنگ گوگردی گیلاسی رنگ است که حاوی 60 درصد نقره است. پیرارگیریت روی شعله ذوب می شود و در اسید نیتریک، جوهر نمک و هیدروکسید پتاسیم محلول است. این سنگ حاوی نقره تقریباً کمیاب است و عمدتاً در آلمان، جمهوری چک، اسپانیا، شیلی، مکزیک، آمریکا، پرو، روسیه و کانادا یافت می شود.


    آکانتیت


    آکانتیت یکی دیگر از سولفیدها و یک ماده معدنی کمیاب نقره است که حاوی 87 درصد نقره است، این ماده معدنی در جوهر نمک، اسید نیتریک و آمونیاک حل می شود و لازم به ذکر است که چکش خوار است، بنابراین می توان آن را با چاقو برش داد. آکانتیت بیشتر در شرق آلمان، جمهوری چک (آکانتیت برای اولین بار در جمهوری چک در سال 1855 کشف شد)، نروژ، بریتانیا، مکزیک و ایالات متحده یافت می شود.

     

    آکانتیت


    پروستیت


    یکی دیگر از سنگ های معدنی نقره که می توان آن را پروستیت نامید، این سنگ تقریباً کمیاب است و از نوع گوگردی است که در اسید نیتریک حل می شود، حاوی 65 درصد نقره است و وقتی روی شعله ذوب می شود از خود بویی شبیه به بوی سیر تولید می کند. این سنگ نقره را می توان در آلمان، جمهوری چک، فرانسه، شیلی، مکزیک و آمریکا یافت.


    استفانیت


    یکی دیگر از کانی های سنگ نقره استفانیت است. این کانی برای اولین بار در جمهوری چک سابق یافت شد، با شعله ذوب می شود و می تواند در اسید نیتریک داغ حل شود.بیشتر در آلمان، جمهوری چک، ایتالیا، آمریکا و مکزیک یافت می شود.


    پلی بازیت


    پلی بازیت نوعی ماده معدنی است که حاوی 64 تا 72 درصد نقره و مقادیری مس، آنتیموان و آرسنیک است. این سنگ به رنگ مشکی استیل دیده می شود و اگر کمی ذوب شود در اسید نیتریک حل می شود. پلی بازیت را می توان در آلمان، جمهوری چک، شیلی، مکزیک، ایالات متحده آمریکا و روسیه یافت.


    میارگیریت


    میارگریت یک سنگ سولفید نقره است که معمولاً به رنگ قرمز گیلاسی است و معمولاً حاوی 37 درصد نقره است. این سنگ در اسید نیتریک غلیظ حل و به راحتی ذوب می شود و در بسیاری از نقاط جهان استفاده می شود، به ویژه در مکان هایی که نقره استخراج می شود، یافت شده است.


    استرومایریت


    استرومایریت یکی از کانی های نقره و سولفید مس است که حاوی 53 درصد نقره است. این ماده معدنی آبی مایل به خاکستری تا آبی تیره برای اولین بار در سال 1832 در جمهوری چک یافت شد.


    کلور آرژیریت


    کلور آرژیریت یکی از کانی های هالوژن نقره و حاوی 5 درصد نقره است و این سنگ و زیورآلات نقره ایتالیایی در هوا سیاه می شود، در هیدروکسید آمونیوم محلول است و به راحتی ذوب می شود. کلور آرژیریت ابتدا در آمریکا یافت شد و اکنون در استرالیا و شیلی یافت می شود.دلیل ذکر مستقیم محصولات ایتالیایی در این قسمت این است که این نوع محصولات نقره به عنوان خاص ترین و بهترین محصولات شناخته می شوند مانند آویز و دستبند نقره مردانه.

     

    کدام کشورها بزرگترین تولیدکنندگان نقره در جهان هستند؟


    کدام کشورها بزرگترین تولیدکنندگان نقره در جهان هستند؟


    با توجه به تاریخچه نقره، کشورهایی که در ابتدا نقره تولید می کردند اسپانیا و ترکیه بودند. اما در حال حاضر با توجه به حجم زیاد استخراج نقره در سراسر جهان، میزان نقره موجود در جهان 5 برابر بیشتر از طلا است. مهمترین و بزرگترین تولید کننده نقره در جهان مکزیک با تولید 4500 تن نقره است. پس از آن کشورهای دیگری مانند: چین و پرو با اختلاف بسیار کم در جایگاه های زیر قرار دارند و پس از آن کشورهای استرالیا، بولیوی و شیلی، آمریکا، آرژانتین، لهستان و روسیه در رتبه های بعدی تولید نقره در جهان هستند.


    نقره سیاه قلم


    نقره سیاه قلم یک روش تزئینی و آلیاژی از نقره، مس و سرب مخلوط با گوگرد است که عمدتاً روی سطح فلزات نقره و طلا حکاکی شده برای ایجاد سایه روشن استفاده می شود. نقره سیاه قلم یک هنر و روش بسیار جذاب در صنعت جواهر سازی به حساب می آید. در این روش رنگ مشکی تهیه و روی نگین ها کشیده می شود. این روش عمدتاً به منظور شفاف سازی طرح و تأکید بر زیبایی قاب جواهر است. این هنر در گذشته توسط ارامنه تبریز و اصفهان در قلمزنی روی نقره به ویژه در دوره قاجار استفاده می شد.موضوع بعدی مربوط به دانش نقره مربوط به بدن و سلامت انسان است.


    چرا نقره بخریم؟


    نقره یکی از فلزات گرانبها محسوب می شود و همیشه و در همه شرایط در کنار قیمت طلا و ارز، قیمت نقره نیز مطرح است که در این صورت خرید نقره به هر شکلی نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود. با افزایش قیمت طلا بسیاری از مردم به خرید زیورآلات نقره روی آوردند که به همین دلیل خرید و فروش نقره رونق گرفت.


    نقره به بهبود بهداشت کمک می کند


    نقره خاصیت ضد باکتریایی دارد. مقدار بسیار کمی از این فلز می تواند بسیاری از میکروب ها را از بین ببرد. این کار را با ایجاد یک واکنش شیمیایی بر روی سلول های باکتریایی و تجزیه آنها انجام می دهد.


    فواید نقره برای بدن


    زیورآلات نقره بسیار جذاب و سلامتی بخش هستند. با در نظر گرفتن نتایج و تحقیقات محققان علمی، طلا روند فعالیت ارگانیسم بدن انسان را تقویت می کند و نقره بر خلاف طلا اثر آرام بخشی دارد. از نقره برای درمان و تشکیل استخوان استفاده می شود، فرم مراقبت و ترمیم پوست بسیار مفید است و نقش مهمی دارد. از خواص نقره برای بدن می توان به خاصیت ضد عفونی کنندگی آن اشاره کرد، زیرا 650 نوع میکروب را از بین می برد. میکروب ها و برای سلامتی بدن انسان موثر است. زیورآلات نقره در تماس با پوست به شما کمک می کند تا احساس شادابی و استحکام داشته باشید و نقره بر تمرکز تاثیر مثبت دارد. به عنوان مثال دستبند نقره مردانه یکی از محصولاتی است که می تواند در این فرآیند تاثیر بسزایی و تاثیرگذاری بر آقایان داشته باشد، این محصول یعنی دستبند نقره مردانه اخیرا یکی از پرفروش ترین محصولات نقره بوده است.

     

    فواید نقره برای بدن

     

    اخرین کلام


    از زمان های اخیر تا به امروز، فلزات جزئی از طبیعت هستند که مردم همیشه از آن استفاده کرده اند و جزء لاینفک زندگی ما انسان ها هستند.فلزات مختلفی در طبیعت وجود دارد که یکی از مهمترین آنها «فلز نقره» است. پس از پلاتین و طلا، نقره به عنوان سومین فلز گرانبها شناخته می شود. این فلز کاربردهای مختلفی دارد، از ساخت وسایل برقی و الکترونیکی گرفته تا جواهرات با توجه به اینکه در دنیای امروز یکی از فلزات رایج در صنعت جواهر سازی و مد است، نقش مهمی دارد.