<
search
عربی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    سنگ فیروزه و خواص آن

    تاریخچه مختصر سنگ فیروزه

    سنگ فیروزه به واسطه رنگی و خواصی که دارد در گذشته نمادی از بهشت خدا بر روی زمین تلقی می‌شده ‌است. این گوهر را اگر قدیمی ترین سنگ قیمتی تاریخ ندانیم قطعا به عنوان یکی از قدیمی ترین سنگ های جهان دارای تاریخی طولانی می باشد. در ایران باستان این سنگ را “پیروزه” به معنای پیروزی می‌خواندند، اما اعراب این واژه را معرب کرده و “فیروزه” نام نهادند.

    در زبان انگلیسی نیز این کلمه به معنی “سنگ ترکی” برگرفته از واژه فرانسوی Pierre Turquise است و آن برگرفته از این واقعیت تاریخی می‌باشد که در زمان‌های دور، ایران و سایر کشورهای خاور میانه از طریق راه ترکیه، انگشتر فیروزه ارزشمند را به اروپا صادر می‌نمودند و تصور مردمان این بوده‌است که این سنگ در ترکیه استخراج می‌گرددنکته جالب این است که در ترکیه به آن fayruz گفته می‌شده است و استخراج مرغوب ترین سنگ در ایران، آن هم در یکی از اولین معادن بزرگ این گوهر در جهان در نیشابور پیشینه‌ای سه هزار ساله داشته‌است. در ایران ما برای قرن های زیادی به طور وسیعی برای تزیین اشیاء، مساجد و داخل و خارج بسیاری از ابنیه مهم استفاده گردیده است. این روش ساخت و ســاز ایرانی بعدها به شبه قاره هند نیز راه پیدا نمود و در ســاخت بنای تاج محل نیز از این نگین ارزشمند استفاده شده است

     فیروزه
    در زمان ایران باستان، فیروزه به سنگ آرزوی پادشاهان معروف بوده است. به طور کلی در آن زمان دو سنگ‌ فیروزه‌ و لاجورد، بسیار با ارزش‌ و مهم‌ به‌ شمار می‌‌رفتند و جزوی از گنجینه پادشاهان‌ بودند. نیشابور، گران‌ترین و با کیفیت‌ترین فیروزه را در جهان دارد. کیفیت سنگ‌های استخراج شده از این معدن به حدی بالاست که نمونه‌هایی از آن را در موزه‌های معتبر زمین‌شناسی نگهداری می‌کنند. در گذشته‌ ایرانیان معتقد بودند كه‌ هر كه‌ با خود سنگ فیروزه‌ همراه داشته‌ باشد، این سنگ موجب پیروزی او بر دیگران‌ خواهد شد؛ در همین راستا این سنگ قیمتی و زیبا را‌ “پیروزه”‌ نامیدند که در گذر زمان به فیروزه بدل شد
     
    نکته جالب این است که در ترکیه به آن fayruz گفته می‌شده است و استخراج مرغوب ترین سنگ در ایران، آن هم در یکی از اولین معادن بزرگ این گوهر در جهان در نیشابور پیشینه‌ای سه هزار ساله داشته‌است. در ایران ما برای قرن های زیادی به طور وسیعی برای تزیین اشیاء، مساجد و داخل و خارج بسیاری از ابنیه مهم استفاده گردیده است. این روش ساخت و ســاز ایرانی بعدها به شبه قاره هند نیز راه پیدا نمود و در ســاخت بنای تاج محل نیز از این نگین ارزشمند استفاده شده است
     فیروزه
    مشخصات سنگ فیروزه
    فیروزه کانی از جنس فسفات آبدار آلمینیوم و مس با ساختار بلوری کج وجهی (تری کلینیک)، شفافیتی کدر و مومی شکل و سختی 5-6 درجه در مقیاس موهس است. این سنگ تحت تاثیر محلول های اسیدی در محیط آبی تشکیل می شود و به صورت توده های فشرده یا رگه هایی جداگانه در داخل شکاف سنگ ها به صورت گرد یا قلوه ای شکل یافت می شود. بهترین مناطق از نظر آب و هوایی جهت تشکیل این سنگ مناطق خشک می باشد. این گوهر معمولا در مناطقی یافت می شود که در آن صخره های به جا مانده از فعالیت های آتشفشانی بوده یا حرارت زمین در شکل گیری آن دخالت داشته است.
     
    ه یکی از سنگ های قیمتی که از قدیم الایام در ایران شناخته شده است، سنگ فیروزه می باشد. سنگ فیروزه خواص درمانی فراوانی دارد. برخی خواص این سنگ قیمتی را در این بخش از سلامت نمناک برای شما آورده ایم
     
    سنگ فیروزه برای تقویت چشم
    برای تقویت چشم و درمان بیماری های چشمی فیروزه را روی چشم بگذارید و یا به آن نگاه کنید و یا از فیروزه برای تهیه سرمه استفاده نمایید. بهتر است کسانی که در شب دید خود را از دست می دهند، از سرمه سنگ فیروزه استفاده نمایند. سنگ فیروزه اگر مردمک سفید شده و یا هر مورد دیگری در چشم باشد، آن را درمان می کند.
     
    سنگ فیروزه برای درمان گلو درد و بیماری های ریوی
    برای درمان درد گلو، بهتر است فیروزه بر روی چاکرای گلو بگذارید. همچنین این کار سبب تقویت تارهای صوتی، درمان بیماری های ریوی و تنفسی نیز خواهد شد.
     فیروزه
    سنگ فیروزه برای درمان درد شکم در گذشته برای درمان بیماری های شکمی، فیروزه را به صورت پودر در می آوردند و به مریضی که از درد شکم رنج می برد، می خوراندند.
     
    اصلاح گردش خون
    با سنگ فیروزه سنگ فیروزه برای اصلاح گردش خون مؤثر است و جریان خون را هنگام پارگی رباط ها و تاندون ها، در بافت های عضلانی زیاد تر می کند و بر روی کمبود اکسیژن، مسمومیت های خونی و استرس تاثیر مثبت دارد.
     
    سنگ فیروزه برای ایجاد شادی و نشاط
    این سنگ باعث ایجاد شادی و نشاط در افراد غمگین و افسرده می شود و برای انجام کارهای سخت به آنها نیروی کافی را می دهد.
     
    طبق مطالعات انجام شده ، سنگ فیروزه برای درمان بیماری های : روماتیسم بیماری برونشیت درد ریه ، میگرن سر درد سنگ کلیه ناراحتی درد معده درد عضلانی نقرس عفونت ویروسی بیماری طحال اسید معده
     فیروزه
    علاوه بر مواردی که بیان شد ، انگشتر فیروزه از فواید دیگری هم برخوردار است که عبارت است از :
    موفق شدن در زندگی پیوند موفق زناشویی و حفظ رابطه محافظت از افراد در برابر حوادث مختلف
    دور شدن انرژی های منفی
    تقویت اگاهی معنوی و ارتباط بهتر با دنیای بیرون و جسم و روح
    بهبود سطح پایین انرژی و انگیزه
    بهبود بد رفتاری و خشونت ها
    افزایش حس شجاعت و دلاوری
    نماد ثروت
     فیروزه

    خواص معنوی سنگ فیروزه

    خواص معنوی سنگ فیروزه در بسیاری از ادیان و مذهب‌ها مورد توجه قرار گرفته است. برای مثال در دین اسلام احادیث فراوانی در رابطه با انگشتر فیروزه وجود دارد. پوشیدن انگشتر فیروزه در مواقع عبادت جز مستحبات است و توسط ائمه سفارش شده است. در ادیان دیگر مانند هندوییسم، معتقد هستند که قرار دادن سنگ فیروزه بر روی چاکرا‌ها، انرژی منفی را از بدن بیرون می‌کشد و در کیفیت روحی و جسمی شخص تأثیر مثبت ایجاد می‌کند. در منطقه تبت که خود یکی از مهم‌ترین معادن فیروزه را دارد، به خواص معنوی سنگ فیروزه اشاره شده و شاید بیش از هر جای دیگری، این سنگ را ارزشمند دانشته و می‌دانند. تبتی‌ها باور دارند که همراه داشتن سنگ فیروزه باعث خوش شانسی و خوش بختی خواهد شد. می‌دانید که معادنی از فیروزه در قاره آمریکا وجود داشته و بومیان آمریکایی از آن برای تزیینات لباس خود استفاده کرده و اهمیتی زیادی برای خواص معنوی سنگ فیروزه قايل بوده‌اند. مصریان باستان هم برای تزیین جواهرات خود از سنگ فیروزه استفاده می‌کردند البته توجه داشته باشید که در دوران گذشته، استفاده از سنگ فیروزه مانند جواهرات دیگر تنها برای ثروتمندان جامعه ممکن بوده و حتی از این سنگ برای تزیین ظروف غذاخوری استفاده می‌شده است

    تزیین جواهرات خود از سنگ فیروزه استفاده می‌کردند البته توجه داشته باشید که در دوران گذشته، استفاده از سنگ فیروزه مانند جواهرات دیگر تنها برای ثروتمندان جامعه ممکن بوده و حتی از این سنگ برای تزیین ظروف غذاخوری استفاده می‌شده است

     فیروزه
    انواع سنگ فیروزه اصل و قیمت آن‌ها بر مبنای سه ویژگی زیر که به صورت کلی برای انواع انگشتر فیروزه تعریف شده اند قیمت سنگ فیروزه اصل تعیین می شود:
    براساس رنگ:
    این گوهر طیف رنگی بسیار گسترده ای دارا می باشد و در رنگ های آبی تیره، آبی کمرنگ تا سبز پررنگ موجود می باشد. هر چه رنگ آبی تیره در این گوهر به رنگ سبز غالب تر باشد، انگشتر فیروزه اصل ارزش و قیمت بیشتری پیدا می کند.
     
    بر اساس شکل ظاهری:
    بر اساس شکل ظاهری، دو نوع عجمی و شجری موجود می باشد. برخی از این سنگ ها دارای رگه هایی می باشند ولی برخی دیگر کاملا صاف و یکدست آبی می باشند که روی سطح آن ها هیچ رگه و شکستگی دیده نمی شود، عرب ها این نوع را عجمی می نامند. در ادامه در مورد تفاوت قیمت سنگ فیروزه اصل عجمی و شجری توضیحاتی ارائه خواهد شد. قیمت نوع عجمی بیشتر از نوه شجری با همان اندازه و رنگ است.
     
    سنگ های فیروزه مصنوعی
    فناوری مدرن به اختراع بسیاری از فرمول شیمیایی کمک می کند که محصول نهایی مشابه فیروزه را ایجاد می کنند. اگر سنگ شناس نباشید به سختی می توانید تفاوت آنها را دریابید. این سنگ های مصنوعی ارزان قیمت هستند و بندرت تأثیرات سنگ اصلی دارند. همچنین بسیاری از مواد معدنی طبیعی وجود دارد که شبیه فیروزه هستند. به عنوان مثال ، واریسیت را می توان با فیروزه اشتباه گرفت ، اگرچه از نظر ظاهری سبز رنگ تر است. متداول ترین محصول مصنوعی امروزه هاولایت رنگی است. هولیت یک ماده معدنی سفید مایل به خاکستری رنگ است که نه تنها رنگی را که در تماس با آن است را به خود می گیرد ، بلکه بسیار شبیه سنگ اصلی است. اما شناخت این سنگ های تقلبی بسیار مهم است زیرا آنها در برچسب فیروزه مصنوعی قرار نمی گیرند بلکه در عوض به عنوان فیروزه سفید ، نوع بسیار نادر از این نوع سنگ فروخته می شوند.
     

    تفاوت قیمت سنگ فیروزه شجری و عجمی عجمی :

    سنگ فیروزه اصل عجمی یا همان نوع پاک و صافی که بدون رگه است تنها در ایران استخراج می شود و در بین عرب ها طرفداران بسیاری دارد اما برای ایرانی ها و دیگر کشورها نوع رگه دار یا صاف نگین انگشتر فیروزه اصل فرقی چندانی ندارد و از فیروزه های رگه دار که در بازار به آن عنکبوتی یا اسپایدر نیز شناخته می شود، مورد استقبال قرار می گیرد. آنچه که برای خریداران انگشتر فیروزه اصل بسیار حائز اهمیت می باشد رنگ این سنگ می باشد. که اگر دارای رگه های طلایی در درون خود باشد قیمت بیشتری پیدا می کند.