<
search
عربی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    شمش نقره و تأثیر آن در صنعت فلزات

    نقره یک فلز سفید با درخشش و جذابیت خیره کننده است. از آنجایی که این فلز کمیاب و ارزشمند است، در طول تاریخ از آن برای ساخت جواهرات، مدال و سکه استفاده می شده است و امروزه در بسیاری از صنایع کاربردهای فراوانی دارد.


    از این فلز گرانبها در تولید برق و انرژی خورشیدی و همچنین در مسائل دیگری مانند داروسازی، پزشکی، جوشکاری، تولید ترکیب، ضرب سکه، عکاسی و بهداشت استفاده می شود. این فلز گرانبها پس از طلا به عنوان جذاب ترین و با ارزش ترین فلز شناخته می شود. ادامه مقاله را با ما همراه باشید.

     

    نقره چیست؟


    نقره یک عنصر شیمیایی با نماد Ag و عدد اتمی 47 است. نقره یک فلز انتقالی نرم در نظر گرفته می شود، این فلز سفید و براق بالاترین رسانایی الکتریکی را دارد و از نظر حرارتی و فلزی بازتابنده است. در پوسته زمین به عنوان یک عنصر آزاد خالص، آلیاژ شده با طلا و سایر فلزات، و در مواد معدنی مانند نقره و کلریت یافت می شود. فلز نقره در درجه اول به عنوان محصول جانبی پالایش مس، طلا، سرب و روی تولید می شود.

     

    این فلز گرانبها از قدیم الایام به عنوان یک فلز گرانبها به حساب می آمده و گاهاً همراه با طلا در بسیاری از سکه ها استفاده می شود. این فلز در بازار بسیار بیشتر از طلا یافت می شود، اما باید گفت که این فلز به وفور طلا به اندازه یک فلز اولیه نیست. این ماده به عنوان یکی از هفت فلز باستانی، نقشی ماندگار در بیشتر فرهنگ ها داشته است.

     

    نقره یک فلز انتقالی بسیار نرم و چکش خوار است، اگرچه به اندازه طلا انعطاف پذیر نیست. این فلز در یک شبکه مکعبی متبلور می شود، یک آلیاژ فلزی نسبتا ضعیف موجود در نقره کووالانسی. این فلز بسیار زیبا دارای جلای متالیک سفید براق است که آنقدر متفاوت و خاص است که نام این فلز زیبا تبدیل به یک رنگ می شود.

     

    برخلاف فلزاتی مانند مس و طلا، انرژی مورد نیاز این فلز برای جذب الکترون از باند d به نوار sp به صورت نقره بار می شود که به اندازه کافی بزرگ است (حدود 385 کیلوژول بر مول) تا با طیف جذب مطابقت داشته باشد. منطقه در نور مرئی دلیلی وجود ندارد که نقره یک فلز رنگی نباشد.

     

    نقره برای چه مواردی استفاده می شود؟

     

    1. الکترونیک قدرت

     

    اولین کاربردهای نقره در صنعت الکترونیک بود، زیرا رسانایی گرمایی و الکتریکی منحصر به فرد این فلز گرانبها در میان تمام فلزات مانع از جایگزینی آن با عناصر ارزان قیمت می شد.برای مثال می توان گفت که مقدار کمی نقره به عنوان کانکتور در کلید برق استفاده خواهد شد. فقط در این صورت اتصال کانکتورها به یکدیگر باعث روشن شدن سوئیچ می شود و جداسازی آنها از یکدیگر باعث خاموش شدن سوئیچ می شود. خودروها و لوازم خانگی دارای تعداد زیادی کانکتور هستند که عناصر الکترونیکی را کنترل می کنند و سوئیچ های قدرتمند نقره ای در صنعت استفاده خواهد شد.

     

    چگونه نقره به این دستگاه‌های الکترونیکی راه پیداکرده است؟

     

    در واقع نقره از معادن نقره یا معادن سرب روی استخراج می شود و نقره یکی از محصولات جانبی آنها محسوب می شود. پس از استخراج نقره از طریق ذوب و تصفیه، نقره از سنگ معدن جدا می شود، یعنی به صورت شمش نقره . در غیر این صورت ذرات را حذف می کنند. در صنعت الکترونیک، نقره با بالاترین درجه خلوص (99.99% خلوص) مورد نیاز است.

     


    نقره خالص را در اسید نیتریک حل کنید تا نیترات نقره تولید شود که می توان آن را به صورت پودر یا پوسته درآورد و سپس به چسب یا خمیر نقره مانند خمیر رسانای ساخته شده از آلیاژ نقره و پالادیوم تبدیل کرد.

     


    خمیر نقره کاربردهای زیادی دارد که می توان به سوئیچ غشایی و یخ زدایی شیشه عقب خودرو اشاره کرد. مسیرهای مدار و خازن های سرامیکی چند لایه در دستگاه های الکترونیکی نیز به خمیر نقره متکی هستند.


    کاربرد دیگری که می توان به آن اشاره کرد، استفاده روزافزون از خمیر نقره در سلول های خورشیدی است که از آن برای تولید انرژی استفاده می شود. نانو نقره نیز به عنوان یک فناوری جدید در نظر گرفته می شود که در آن ذرات نقره از نظر اندازه بسیار کوچکتر هستند (1 تا 100 نانومتر) که دنیای جدیدی است که به روی فناوری باز می شود.


    به عنوان مثال، الکترونیک چاپی با استفاده از جوهر رسانای نانو نقره کار می کند، و تگ های RFID، یکی از قوی ترین کاربردهای الکترونیک چاپی، بهتر از بارکدها در ردیابی موجودی کار می کنند، زیرا اطلاعات بیشتری را ذخیره کرده و حتی نیز بدون نیاز به خط دید مستقیم می ‌توانند از فاصله دور خوانده شوند.

     

    از دیگر کاربردهای الکترونیکی نقره می توان به باتری هایی با استفاده از اکسید نقره یا آلیاژهای روی-نقره اشاره کرد. این باتری های سبک وزن و با ظرفیت بالا در دمای بسیار بالا عملکرد بهتری نسبت به سایر باتری ها دارند.


    اکسید نقره در باتری‌ های دکمه‌ ای در دوربین‌ ها و ساعت ‌ها و همچنین در کاربردهای هوافضا و دفاعی مورد استفاده قرار گرفته است و باتری‌ های روی نقره جایگزینی عالی برای باتری‌ های لیتیومی در لپ‌تاپ‌ ها و خودروهای الکتریکی شده‌اند.

     

    چگونه نقره به این دستگاه‌های الکترونیکی راه پیداکرده است؟

     

    2. تولید انرژی


    همان طور که در بالا ذکر شد، خمیر نقره در ساخت پنل های خورشیدی استفاده می شود. کانکتور خمیر نقره ای چاپ شده روی سلول خورشیدی غرق می شود و جریان را حمل می کند. این جریان‌ها زمانی ایجاد می ‌شوند که انرژی خورشیدی بر روی لایه ‌های نیمه‌ رسانای سلول ‌ها اثر می ‌گذارد و سلول‌ های خورشیدی، که گفته می‌ شود یکی از کاربردهای کلیدی نقره است، به سرعت در حال تکثیر هستند.


    به لطف خواص انعکاسی خود، این فلز قابل توجه می تواند انرژی خورشیدی را به اتصالاتی که برای تولید برق از نمک استفاده می شود منعکس کند. از نقره در انرژی هسته ای نیز استفاده می شود. این فلز سفید عمدتاً در میله‌ های کنترل برای به دام انداختن نوترون‌ها و کند شدن شکافت در راکتور های هسته‌ای استفاده می‌شود. قرار دادن میله های کنترل در هسته باعث کاهش سرعت رفلکس ها می شود، در حالی که عدم استفاده از آنها باعث افزایش سرعت آنها می شود.

     

    3. جوشکاری

     

    در جوشکاری از مقاومت کششی و شکل پذیری بالای نقره برای ایجاد ارتباط بین دو قطعه فلزی استفاده می شود. در لحیم کاری با دمای بالا و پایین نیازی به نقره خالص نیست و می توان از ضایعات نقره استفاده کرد.


    جوشکاری به ایجاد اتصالات قوی در انواع تجهیزات، از شیرهای گرمایش و تهویه مطبوع گرفته تا لوله کشی کمک می کند. لازم به ذکر است که خواص ضد میکروبی و غیر سمی نقره این فلز را به جایگزینی عالی برای اتصالات بر پایه سرب در لوله های آب تبدیل کرده است.


    4. تولید محصولات شیمیایی


    نقره به عنوان یک کاتالیزور در تولید دو ماده شیمیایی مهم عمل می کند، اکسید اتیلن که در تولید پلاستیک های قالب گیری شده مانند دسته های پلاستیکی و پلاستیک های بسیار انعطاف پذیر مانند پلی استر و فرمالدئید استفاده می شود. همچنین یک جزء عالی از جزء اصلی ضد یخ است.


    این زمانی است که از فرمالدئید در ساخت و تولید پلاستیک، رزین های جامد و به عنوان پوشش های محافظ و همچنین ضد عفونی کننده ها و ضد عفونی کننده ها استفاده می شود. نقره به عنوان یک کاتالیزور سرعت واکنش را افزایش می دهد.


    5. سکه و سرمایه گذاری

     

    نقره مانند طلا از زمان های قدیم برای ساخت سکه استفاده می شده زیرا فلزی گرانبها و کمیاب است که خوردگی نمی کند. این فلز ریز فقط در دماهای بالاتر ذوب می شود، بادوام است و درخشندگی و جذابیت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل از آن به عنوان ذخیره ثروت استفاده می شود.سکه های نقره در گذشته رایج بود، اما اکنون شمش نقره موثر است و انعطاف پذیری بالای نقره نیز نقره را به گزینه مناسبی برای طراحی و ضرب ارز تبدیل کرده است.

     

    6. جواهرات و ظروف نقره

     

    دو کاربرد سنتی نقره در جواهرات و ظروف نقره است. ویژگی ‌های انعطاف ‌پذیری، بازتاب ‌پذیری، درخشندگی عالی و قیمت پایین ‌تر از طلا، نقره را به گزینه‌ای مناسب برای این کارها تبدیل کرده است. نقره در برابر اکسیداسیون و خوردگی مقاومت بالایی دارد اما با آن ممکن است درخشندگی خود را از دست بدهد که با کمی صیقل دادن آن حل می شود تا نقره براق شود. از آنجایی که نقره نرم و لطیف است، باید با یک فلز پایه مانند مس که 92.5% نقره و 7.5% مس در نقره خالص است، آلیاژ شود. گاهی اوقات از فلزات بر پایه نقره برای جواهرات و ظروف غذاخوری استفاده می شود که قیمت آنها کمتر از نقره است.

     

    فواید نقره برای سلامتی چیست؟

     

    زیورآلات نقره بسیار جذاب و بسیار سالم هستند. بر اساس نتایج و مطالعات انجام شده توسط محققان علمی، طلا فرآیندهای فعال بدن انسان را افزایش می دهد، در حالی که نقره بر خلاف طلا اثر تسکین دهنده دارد. نقره برای بهبود و تشکیل استخوان ها بسیار مفید است و نقره در فرم دهی و ترمیم پوست تاثیر بسزایی دارد.


    از خواص نقره بر بدن می توان گفت که ضدعفونی کننده است، بنابراین استفاده از نقره می تواند باعث از بین رفتن 650 نوع میکروارگانیسم شود که برای سلامتی انسان بسیار موثر است. بنابراین زمانی که از زیورآلات نقره استفاده می کنید و با پوست شما تماس پیدا می کند، به شما کمک می کند تا احساس شادابی و قدرت داشته باشید و استفاده از زیورآلات نقره نیز می تواند تاثیر بسیار مثبتی بر تمرکز شما داشته باشد. جالب اینجاست که نقره می تواند از طریق پوست جذب شود و اثر تسکین دهنده ای بر درد دارد، به همین دلیل است که دستبندهای نقره بسیار محبوب هستند.

     

    استخراج فلزات گرانبها از کاتالیزورها و ضایعات

     

    استخراج فلزات گرانبها از کاتالیزورها و ضایعات

     

    امروزه استخراج و بازیافت فلزات گرانبها از کاتالیزور های خودرو، پتروشیمی، مواد شیمیایی نفت و گاز و سایر صنایع تبدیل به یکی از مهمترین منابع استفاده مجدد از فلزات گرانبها خواهد شد و هم در کشورهای در حال توسعه و هم کشورهای توسعه یافته از ارزش بالایی برخوردار خواهد بود.

     

    1 - طلا
    2-پلاتین
    3- پالادیوم
    4-رودیوم
    5 نقره
    6- ایریدیوم
    7- روتنیوم


    شایان ذکر است این اقلام استخراج و بازیابی بسته به نیاز مشتریان به صورت پودر فلز یا شمش فلز یا ترکیب آن طراحی خواهد شد، این اقلام با توجه به نیاز مشتریان گرامی استخراج و در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

     

    خصوصیات فلز نقره

     

    اعتقاد بر این است که انسان ها از 3000 سال قبل از میلاد، نقره را از سرب جدا کرده اند. نقره استرلینگ فلزی براق، سفید، چکش خوار و کاربردی است. نقره بهترین بازتابنده نور مرئی بود تا زمانی که هوا آن را کدر کرد. این فلز در نزدیکی هوای خالص و در آب پایدار است. نقره بالاترین رسانایی الکتریکی و حرارتی را در بین تمام فلزات دارد.

     


    این فلز سفید به دلیل استفاده در جواهرات و سکه مشهور است، اما کاربرد اصلی نقره امروزه صنعتی است. چه یک تلفن همراه باشد و چه یک پنل خورشیدی، نوآوری های جدید به طور مداوم در حال ظهور هستند تا از ویژگی های منحصر به فرد نقره استفاده کنند.

     

    خوب است بدانید:


    نقره یک فلز گرانبها است زیرا کمیاب و قیمتی است و فلزی است که در برابر خوردگی و اکسیداسیون بسیار مقاوم است. از آنجایی که نقره بهترین رسانای گرما و الکتریسیته تمام فلزات است، برای کاربردهای الکتریکی ایده آل است. خواص ضد باکتریایی و غیر سمی آن باعث شده است که در داروها و محصولات مصرفی مفید باشد.


    روشنایی و بازتاب بالا باعث شده است که به طور گسترده در جواهرات، ظروف نقره و آینه استفاده شود. انعطاف پذیری و چکش خواری، تبدیل آن را به سیم های نازک و انعطاف پذیر آسان می کند.از آنجایی که از طلا فراوانتر است، قیمت نقره بسیار کمتر از طلا است.

     

    نقره به صورت پودر، خمیر، پولک، پودر و آلیاژ شده با فلزات دیگر موجود است. فلزات به صورت ورق های قابل چاپ صاف می شوند و به عنوان سوسپانسیون و حتی به عنوان کاتالیزور استفاده می شوند. این ویژگی ها تضمین می کند که نقره همچنان در صنعت رشد می کند، در حالی که سابقه طولانی آن در ضرب سکه و جواهرات جایگاه خود را به عنوان نماد ثروت و اعتبار حفظ می کند.

     

    کلام آخر

     

    در این مقاله در مورد شمش نقره و تاثیر آن بر صنایع به شما توضیح دادیم. از دیگر مصارف نقره می توان از آن برای ساخت جواهرات و لوازم تزئینی، ساخت سکه و مدال و ساخت ظروف غذاخوری و کارد و چنگال استفاده کرد. از دیگر کاربردهای نقره می توان به ساخت آینه و دوربین، سکه و شمش اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با همکاران ما در تماس باشید تا راهنمایی های لازم را به شما همراهان گرامی ارائه نمایند.