<
search
عربی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    نقره و شمش آن در طب سنتی

    نقره یک فلز بسیار چکش خوار است، به این معنی که می توان آن را بدون ترک خوردگی یا بریدگی به ورقه های نازک تبدیل کرد. استفاده جالب از نقره قابل انعطاف از صنعت شیرینی سازی در آسیای جنوب شرقی می آید، جایی که تکه های نقره خالص به ضخامت چند میکرون به عنوان پوششی برای شیرینی پزی مورد استفاده قرار می گیرد و سالانه حدود 250 تن نقره به این روش مصرف می شود.

     

    در ادامه این مقاله به بررسی نقش نقره در طب سنتی خواهیم پرداخت. از دیگر خواص نقره در طب سنتی از جمله درمان مشکلات صفرا، بیماری های چشم، بوی بد دهان، وسواس، سنگ مثانه و ... نام برده شده است که برای جلا و درخشندگی چشم، مقداری از این فلز را در سایه چشم خود مخلوط می کنند.

     

    در طب سنتی فلز نقره برای افراد عصبانی و بد خلق توصیه می شود. مطالعات نشان داده است که پرتو های طلایی روی چشم ها، هورمون ها بر روی مردان اثر جنسی دارند و زیورآلات نقره بر روی مردان و زنان می درخشد بدون اینکه اثر منفی بر بدن جز زیبایی و درخشندگی داشته باشد. مشاهده می شود که آقایان هیچ محدودیتی در استفاده از زیورآلات نقره ندارند.

     

    نقره و خواص درمانی

     

    یون های مثبت در نقره به دلیل رسانایی الکتریکی و حرارتی بالا، میدان رسانایی ایجاد می کنند. یون‌های مثبت موجود در نقره یا یون‌ های مثبت موجود در نقره، با یون‌های اکسیژن منفی موجود در باکتری‌ ها ترکیب می ‌شوند و به نقره اجازه می ‌دهند با عفونت و بیماری مبارزه کند و عملکرد طبیعی بدن را تحریک کند. بهبود گردش خون و تعادل دمای بدن از جمله نتایج مثبت این محرک ها است. استفاده از جواهرات نقره به گردش هر چه بهتر جریان خون کمک می کند و فشار خون و پیامدهای بیماری و حملات قلبی را کاهش می دهد. نقره خاصیت ارتجاعی رگ های خونی انسان را حفظ می کند. خاصیت ارتجاعی رگ های خونی را افزایش می دهد و از طرف دیگر خواص ضد باکتریایی قوی نقره به ترمیم زخم و مجسمه سازی پوست انسان کمک می کند.

     

    از فلز نقره برای ترمیم استخوان های آسیب دیده و کمک به شکل گیری آنها استفاده می شود. نقره علاوه بر کاهش درد مفاصل انگشتان، ممکن است علائم آرتریت روماتوئید را نیز بهبود بخشد.از آنجایی که نقره خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد، به راحتی می تواند بیش از 600 نوع میکروب مختلف را از بین ببرد و به عنوان یک ضد عفونی کننده در بدن عمل می کند. پس از آزمایشات فراوان، پزشکان به این نتیجه رسیدند که نقره موثرتر از داروهای ضد عفونی کننده است.

     

    ضد میکروبی ها این خاصیت را دارند که میکروارگانیسم ها را بدون عوارض جانبی سایر داروهای ضد عفونی از بین ببرند. داروهای پزشکی حاوی نقره دارای خواص ضد باکتریایی قوی هستند و سیستم ایمنی بدن را تضعیف نمی کنند. به همین ترتیب، استفاده از کمپلکس های کلوئیدی و نانو نقره در دندانپزشکی به از بین بردن باکتری ها و قارچ ها کمک می کند. برای درمان سرماخوردگی، راش و حتی سوختگی پوست استفاده می شود. برخی از خطوط هوایی اروپایی و ژاپنی از ترکیبات نقره به عنوان قارچ کش قوی در داخل هواپیما استفاده می کنند.

     

    حتی در سوئیس از نقره برای ضدعفونی آب استفاده می شد. در شهرها برای نوشیدن استفاده می شود. نقره از طریق پوست جذب بدن انسان می شود و از زمان های بسیار قدیم فلزی بسیار محبوب بوده است و می تواند درد را تسکین دهد. زیورآلات و لباس های نقره از زمان های قدیم مورد علاقه مردم بوده است. استفاده از آنها می تواند بدن را در برابر میکروب ها محافظت کند.

     

    نقره و تسکین استرس

     

    در محیط پر استرس امروزی می توانید انرژی ذهنی خود را متعادل کنید، انرژی بدنی خود را افزایش دهید، افکار خود را متمرکز و آنها را کنترل کنید با استفاده از این فلز با لوازم ظریف بر خلاف طلا و نقره که باعث کاهش انرژی بدنی می شود. پوست باعث می شود انرژی در بدن شما جمع شود و تنبلی و خستگی شما را از بین ببرد. نقره اثر آرام بخش و رفع فشار دارد، بنابراین افراد می توانند از طریق جواهرات نقره تنش عصبی و تحریک پذیری را کاهش دهند.نقره به تنظیم دمای بدن و گردش خون طبیعی کمک می کند و تأثیر مستقیمی بر افزایش انرژی بدن دارد.

     

    بنابراین زمانی که از زیورآلات نقره استفاده می‌کنید، احساس شادابی، قوی ‌تر شدن می ‌کنید و همچنین تأثیر مستقیمی بر تمرکز شما دارد؛ از سوی دیگر، نقره به ندرت باعث تحریک و حساسیت پوستی می‌شود، بنابراین می‌توانید به راحتی از این فلز زیبا و شفابخش استفاده کنید. با استفاده روزانه از تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی بدن ما در معرض تشعشعات الکترومغناطیسی قرار می گیرد، جواهرات نقره نه تنها می توانند اثرات مضر این پرتو ها را از بین ببرند، بلکه تنش های ذهنی ناشی از این اشعه ها را نیز دفع و خنثی می کنند.

     

    کاربرد نقره در پزشکی

     

    کاربردهای پزشکی نقره شامل پانسمان و پماد زخم و پوشش های آنتی بیوتیکی برای وسایل پزشکی است. پانسمان زخم حاوی سولفادیازین نقره یا نانو مواد نقره می تواند برای درمان عفونت های بیرونی استفاده شود. شواهدی وجود دارد که پوشش ‌های نقره روی لوله‌های تنفسی داخل تراشه می‌تواند بروز پنومونی مرتبط با ونتیلاتور را کاهش دهد. شواهد تجربی وجود دارد که نشان می‌ دهد کاتتریزاسیون کوتاه‌ مدت با کاتترهای آلیاژی نقره موجود، خطر عفونت‌ های مجاری ادراری اکتسابی از کاتتر را کاهش می ‌دهد.


    نقره به طور کلی غیر سمی است و انتظار نمی رود نقره خطر پزشکی قابل توجهی داشته باشد. محصولات پزشکی جایگزین مانند نقره کلوئیدی بی خطر یا موثر نیستند. در سال 2018، تحقیقاتی در مورد درمان مشکلات عصبی انجام شد. بسیاری از آزمایشات نشان داده است که اگر داروها را با نانو نقره مخلوط کنیم، اثرات بهتری خواهیم دید. یکی دیگر از نتایج این آزمایشات این بود که مخلوط کردن داروها با نانو ذرات نقره باعث افزایش فعالیت ضد باکتریایی آنها شد.

     

    نحوه استفاده از نقره در پزشکی


    نقره و بیشتر ترکیبات نقره اثرات کمی دارند و در شرایط آزمایشگاهی برای باکتری ها، جلبک ها و قارچ ها سمی هستند. اثر ضد باکتریایی نقره به یون های نقره بستگی دارد. اثر ضد عفونی کننده نقره به یون های نقره فعال بیولوژیکی بستگی دارد. اثر ضد باکتریایی نقره در حضور میدان الکتریکی افزایش می یابد. مدت زیادی از کشف این اثر می گذرد. اعمال جریان به الکترود نقره باعث افزایش اثر آنتی بیوتیکی آند می شود که احتمالاً به دلیل آزاد شدن نقره از کشت باکتری است.

     

    در حضور میدان الکتریکی، اثر ضد باکتریایی الکترودهای پوشش داده شده با نانو ساختارهای نقره تا حد زیادی افزایش یافت. نقره به عنوان یک ضد عفونی کننده موضعی استفاده می شود. به این ترتیب با برخی از باکتری ها برای از بین بردن باکتری های دیگر همکاری می کند. لازم به ذکر است که نقره همین باکتری ها را از بین می برد. بنابراین، باکتری های مرده ممکن است منبع نقره برای کشتن باکتری های مضر باشند.

     

    کاربرد نقره در پزشکی

     

    هزینه های پزشکی

     

    1- کرم آنتی باکتریال

     

    سولفادیازین نقره ای (SSD) یک آنتی بیوتیک موضعی است که در سوختگی های جزئی و عمده برای جلوگیری از عفونت استفاده می شود. این ماده در دهه 1960 کشف شد. برای چندین دهه به عنوان ضد عفونی کننده موضعی استاندارد برای زخم های سوختگی در نظر گرفته شده است.
    با این حال، بررسی‌ های این سازمان در سال‌های 2014، 2017 و 2018 نشان داد که درمان ‌های مدرن ‌تر نتایج بهتری را در بهبود زخم و پیشگیری از عفونت نسبت به سولفادیازین نقره نشان می‌دهند و وجود نقره تأثیر زیادی ندارد. سولفادیازین نقره به طور کلی توصیه نمی شود.
    این دارو یکی از بی خطرترین و مؤثرترین داروهای مورد نیاز برای سلامتی و بهداشت در فهرست داروهای ضروری سازمان جهانی بهداشت در نظر گرفته شده است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) چندین داروی سولفادیازین نقره را برای درمان سوختگی های درجه دو و سه تایید کرده است.

     

    2- پانسمان


    بررسی کاکرین در سال 2018 نشان داد که پانسمان ‌های حاوی نقره می ‌توانند زخم‌ های وریدی پا را بهبود بخشند. تجزیه و تحلیل دقیق سال 2017 از مطالعات بالینی از سال 2000 تا 2015 به این نتیجه رسید که "مبنای شواهد برای نقش نقره در زخم ها بسیار قوی تر از آن چیزی است که در بحث علمی فعلی درک می شود." ضد میکروبی خواهد بود، کیفیت زندگی را بهبود می بخشد و بسیار مقرون به صرفه است.

     

    یک متاآنالیز مجموعه داده های سال 2014 به این نتیجه رسید که استفاده از پانسمان های نقره باعث صرفه جویی در زمان می شود. همچنین در مقایسه با پانسمان های بدون نقره در هزینه ها صرفه جویی می کند.

     

    همچنین مشخص شد که میزان بهبود زخم در بیمارانی که با پانسمان نقره درمان شده بودند در مقایسه با بیمارانی که با پانسمان های غیر نقره ای درمان شده بودند، بیشتر بود.یک متاآنالیز در سال 2013 از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی‌شده و کنترل‌شده «شواهد آماری معنی‌داری» برای حمایت از استفاده از پانسمان‌های نقره در درمان زخم‌های وریدی ساق پا پیدا کرد.

     


    سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) بسیاری از پانسمان های زخم حاوی نقره را به عنوان یک عامل ضد میکروبی تایید کرده است. با این حال، پانسمان هایی که حاوی نقره هستند ممکن است باعث ایجاد لکه و در برخی موارد سوزش شوند.

     

    3- اشعه ایکس

     

    صفحات تصویربرداری هالید نقره با استفاده از اشعه ایکس معیار تصویربرداری قبل از فناوری دیجیتال بود. این روش تقریباً مانند سایر فیلم های عکاسی هالید نقره عمل می کند. اشعه ایکس نیز بسیار ساده است و تنها چند دقیقه طول می کشد. این روش به دلیل دقت و مقرون به صرفه بودن به ویژه در کشورهای در حال توسعه رواج یافته است. فناوری اشعه ایکس دیجیتال در کشورهای در حال توسعه در دسترس نیست.

     

    4- استفاده های دیگر

     

    ترکیبات نقره به عنوان نگهدارنده در درمان های خارج از بدن از جمله نیترات نقره و ترکیبات پروتئینی استفاده می شود که می تواند در غلظت های رقیق شده به عنوان قطره چشم برای جلوگیری از قرمزی چشم در نوزادان استفاده شود. در پوست انسان، نیترات نقره به شکل چوب جامد به عنوان ماده سوز آور برای درمان برخی از بیماری های پوستی مانند میخچه و زگیل استفاده می شود.

     

    کاربرد نقره در تصفیه آب

     

    از الکترولیت نقره به عنوان ضدعفونی کننده آب استفاده می شود. به عنوان مثال، الکترولیت های نقره در منابع آب آشامیدنی ایستگاه مداری میر روسیه و ایستگاه فضایی بین المللی استفاده می شود. بسیاری از بیمارستان های جدید، لژیونلا را با تامین آب گرم از طریق فیلترهای مس نقره ای درمان می کنند.

     

    سازمان بهداشت جهانی (WHO) دو روش ضد عفونی آب را به رسمیت می شناسد. نقره کلوئیدی حاصل از الکترولیز الکترودهای نقره در آب و نقره کلوئیدی تولید شده در فیلترهای آب. علاوه بر این روش‌ها، Ron Rivera از Potters for Peace یک سیستم جداسازی سرامیکی که با ذرات نقره پوشانده شده و در کشورهای در حال توسعه برای ضدعفونی کردن آب استفاده می‌شود، ساخته است (در این دستگاه، نقره از رشد میکروارگانیسم‌ها در بستر فیلتر جلوگیری می‌کند تا از یبوست جلوگیری کند).

     

    کاربرد نقره در تصفیه آب

     

    مضرات نقره


    سمیت نقره بسیار کم است، اما نقره هیچ مزیت بیولوژیکی برای بدن ندارد، هنگامی که نقره استنشاق، بلع، تزریق یا استفاده موضعی نقره انجام می شود، نقره می تواند به طور برگشت ناپذیری در بدن، به ویژه در پوست، متمرکز شود، استفاده بیش از حد می تواند باعث قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند منجر به بیماری جدی به نام آرژیری شود. بیماری که در آن پوست بدن، آبی یا خاکستری آبی می ‌شود.

     

    آرگیریا موضعی می‌ تواند در نتیجه استفاده موضعی از کرم‌ های حاوی نقره رخ دهد، در حالی که مصرف، استنشاق یا تزریق می‌تواند منجر به آرگیریا در کل بدن شود. با لیزر می‌توان این بیماری را درمان نمود ولی بسیار خطرناک است و نیاز به بیهوشی کامل دارد. یک درمان لیزری مشابه نیز که به نام آرژیروز شناخته شده ‌است برای پاک کردن ذرات نقره از چشم استفاده شده‌ است. آژانس ثبت مواد سمی و بیماری ‌ها (ATSDR) آرگیریا را به عنوان یک «معضل آرایشی» توصیف می‌کند.

     

    کلام آخر


    نقره به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی و کاربرد در صنعت پزشکی شناخته شده است. این ماده به عنوان بخشی از لباس های خاص به منظور جلوگیری از انتشار باکتری ها و ایجاد بوهای نامطبوع استفاده می شود. نقره همچنین به منظور جلوگیری از رشد باکتری در نوک انگشتان، دستکش های مخصوص تولید شده وجود دارد.نقره عنصری ملایم سمی است. وقتی فلز یا ترکیبات آن روی پوست قرار می گیرد،می تواند باعث ایجاد لکه های مایل به آبی شود که به نام آرژیریا یا آرگیروز شناخته می شود. تنفس در گرد و غبار نقره در طولانی مدت می تواند اثرات جدی سلامتی نیز داشته باشد.