<
search
عربی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    نقره خام ۹۲۵ شمش و مفتول

    نقره 925 شمش و مفتول یا همان نقره استرلینگ، یک آلیاژ بسیار مستحکم محسوب می شود که در صنایع بسیار مختلف به خصوص صنعت جواهرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. این نقره که به شکل ها یا گونه های مختلفی مانند شمش نقره و مفتول ساخته شده و به کارگاه های مختلف برای ساخت جواهرات نقره ارسال می شود.

    از آن جا که نقره مانند طلا یک فلز نرم و شکل پذیر است، آن را به صورت آلیاژ در صنایع مختلف به کار می برند تا بدین ترتیب استحکام نقره افزایش بیابد. نقره استرلینگ یا همان نقره خام 925 شمش و مفتول، شامل عناصری مانند روی، مس و آهن و ... نیز می باشد و میزان این ناخالصی 7.5 درصد خواهد بود.

    در این مقاله از وب سایت کافه سیلور قصد داریم تا به بررسی نقره خام 925 شمش و مفتول بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با کافه سیلور همراه باشید.

     

    نقره 925 چیست؟

     

    پیش از آن که به بررسی نقره خام 925 شمش و مفتول بپردازیم، لازم است تا تعریفی از نقره 925 را خدمت شما عزیزان بیان کنیم تا بتوانید با این نوع از نقره آشنایی بیشتری داشته باشید. به صورت کلی نقره یک فلز بسیار زیبا و سغید رنگ است که از آن در صنایع مختلف به خصوص صنعت جواهر سازی استفاده های بسیاری می شود.

    اما از آن جا که خود فلز نقره که در طبیعت وجود دارد، دارای انعطاف پذیری و همچنین شکل پذیری بسیار بالایی است، نمی توان آن را به تنهایی در صنایع استفاده کرد. به همین دلیل عناصر دیگری به نقره افزوده می شود تا بدین ترتیب استحکام نقره افزایش یابد.

    منظور از نقره 925، نقره ای است که عیار نقره 925 بوده و این عدد را می توان بر روی بسیاری از جواهرات نقره مشاهده کرد. این نقره با نام نقره استرلینگ نیز شناخته می شود که دارای 92.5 درصد فلز نقره و مابقی عناصر و فلزاتی دیگر است.

    به صورت کلی نقره نیز مانند طلا دارای عیار بسیار بالا یا درصد خلوص بالا است و با عیار 99.99 نیز یافت می شود. این نقره معمولا به شکل شمش هایی وجود دارد که به صنایع مختلف ارسال می شود و در کارگاه های مخصوص بنا به نیاز صنایع، درصد خلوص آن تغییر خواهد کرد.

     

    کاربرد فلز نقره

     

    همان گونه که می دانید امروزه در فلز نقره در بسیاری از صنایع استفاده می شود. به خصوص صنعت جواهرسازی. شایان ذکر می باشد که استفاده از جواهرات نقره سالیان سال است که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

    در ایران نیز جواهرات نقره به زیباترین شکل هی ممکن وجود داشته و استفاده می شود. کارگاه های ساخت جواهرات نقره، از نقره خام 925 شمش و مفتول استفاده کرده و این نوع نقره ها را به جواهراتی بسیار زیبا تبدیل می کنند. اما باید بدانید که فلز نقره تنها در ساخت جواهرات استفاده نمی شود! بلکه این فلز در صنایع مختلف بسیاری کاربرد دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

     

    • صنایع پزشکی و بهداشتی (نقره از خاصیت ضد ویروسی و میکروبی برخوردار است)
    • ساخت تجهیزات و وسایل پزشکی
    • صنعت عکاسی و فیلم برداری و چاپ فیلم
    • ساخت پنل های خورشیدی
    • ساخت قطعات الکترونیکی (به دلیل خاصیت الکتریکی بسیار بالا)
    • ساخت چیپ های الکتریکی و کلیدهای حرارتی
    • صنعت هوا فضا و ...

     

    نقره خام 925 شمش و مفتول چیست؟

     

    منظور از نقره خام 925 شمش و مفتول نقره ای است که با عیار 925 یا درصد خلوص 92.5 به شکل شمش ها و مفتول هایی در آمده که از آن در صنایع مختلف استفاده می کنند.

    به صورت کلی کارگاه های مختلف جواهر سازی و همچنین صنایعی که از نقره استفاده می کنند، فلز نقره را به صورت ساچمه، شمش و یا مفتول در می آورند و سپس این نوع از نقره ها را ذوب کرده و برای ساخت جواهرات یا قطعات دیگر استفاده می کنند.

     

    نقره خام 925

     

    حتی بسیاری از کارگاه های ساخت جواهرات نقره، مانند شمش های طلا یا طلاهای آب شده، نقره خام 925 شمش و مفتول را به فروش می رسانند و افرادی که به دنبال سرمایه گذاری در بازار نقره هستند، این نقره ها را بدون اجرت ساخت خریداری کرده و پس از مدتی با قیمت بالاتر به فروش می رسانند. از جمله نکات بسیار مهمی که باید در خصوص مفتول و شمش نقره بدانید، به صورت زیر خواهد بود:

     

    • مفتول و شمش نقره دارای وزن های بسیار متفاوتی هستند و مشخصات متفاوتی نیز دارند.
    • معمولا شمش های نقره استاندارد، دارای وزن پایه جهانی و یا وزن استاندارد می باشد.
    • ارتفاع مفتول نیز می تواند کاملا متفاوت باشد.
    • بر روی شمش و مفتول نقره باید شماره سریال، عیار، کد شناسایی، مهر مخصوص کارگاه و ... درج شده باشد. در غیر این صورت نمی توان به وزن و عیار فلز نقره اعتمادی کرد.

     

    چرا نقره را به شکل شمش یا مفتول می سازند؟

     

    این سوال ممکن است برای بسیاری از شما عزیزان به وجود بیاید. می توان اذعان داشت که شمش به هر نوع قطعه فلزی اطلاق می گردد که از ذوب فلزات مختلف مانند فولاد، آلومینیوم، مس، برنج و ... و همچنین ریختن آن ها در قالب هایی مشخص حاصل می شود.

     به صورت کلی باید اشاره داشت که در حالت اولیه، زمانی که می خواهند از یک فلز خاص در صنایع استفاده کنند، لازم است آن را به صورت شمش ها و یا مفتول هایی بسازند تا در صنعت مورد نظر، بتوانند قطعات را با آن طراحی کرده و بسازند!

    در واقع نقره خام 925 شمش و مفتول نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای آن که بتوانند از آن در صنایع به خصوص صنعت جواهر سازی استفاده شود، نقره 925 باید به حالت ساچمه، شمش و یا مفتول تبدیل گردد!

    حال دلیل آن نیز می تواند حمل و نقل آسان نقره شمش و مفتول؛ سهولت در نگهداری و وزن کردن و اندازه گیری  و ... باشد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که تنها نقره خام 925 شمش و مفتول وجود ندارد بلکه بسیاری از فلزات با درصدهای خلوص متفاوت به صورت شمش و مفتول خرید و فروش شده و در صنایع استفاده می شوند. از جمله سایر فلزاتی که به صورت شمش و یا مفتول نیز به فروش می رسند، به صورت زیر می باشند:

     

    • طلا
    • پلاتین
    • آهن
    • فولاد

     

    ویژگی های نقره خام 925 شمش و مفتول:

     

    نقره خام 925 شمش و مفتول دارای خواص فیزیکی و شیمیایی بسیار متعدد است و به همین دلیل در صنایع مختلف از آن استفاده می شود. از جمله ویژگی های نقره خام 925 شمش و مفتول به شرح زیر می باشد:

     

    مقاومت کششی نقره 925

     

    • سختی نقره 925 نسبت به نقره 99.99 بسیار بیشتر است و به همین دلیل نقره خام 925 شمش و مفتول در صنایع جواهرسازی استفاده می شود.
    • با توجه به این که این نوع نقره دارای سختی مناسب است، اما همچنان شکل پذیری و انعطاف پذیری بالایی دارد و برای ایجاد یا ساخت طرح های مختلف جواهرات بسیار مناسب است.
    • مقاومت کششی نقره 925 در حد متوسط قرار دارد و می تواند در برابر نیروهای کششی نیز از خود مقاومت مناسبی نشان دهد. به همین دلیل است که جواهرات نقره نیز معمولا از مقاومت کشش نسبتا بالایی برخوردار می باشند.
    • نقره خام 925 شمش و مفتول؛ دارای درصد تراکم مناسبی است و همچنین از چگالی بالایی برخوردار می باشد.
    • نقطه ذوب این نقره نیز نسبتا بالا بوده و می تواند آن را در قالب های مختلف و به شکل های بسیار متفاوتی تبدیل کرد.
    • نقره 925 دارای رسانایی الکتریکی و حرارتی می باشد و به همین دلیل در صنایع الکتریکی و ساخت قطعات خاص برقی، از آن استفاده می کنند.

     

    شمش نقره با عیارهای مختلف:

     

    حال آ ن که در خصوص نقره خام 925 شمش و مفتول اطلاعاتی را به دست آوردید، باید به بررسی شمش نقره با عیارهای مختلف بپردازیم. به صورت کلی اگر شما نیز قصد سرمایه گذاری در بازار نقره را دارید و می خواهید شمش های نقره را خریداری کنید، باید بدانید که بالاترین عیار نقره عیار 999 یا درصد خلوص 99.99 می باشد.

    به صورت کلی همیشه مقداری ناخالصی در فلز نقره وجود دارد که قابل از بین بردن و یا پاک کردن نمی باشد. به همین دلیل است که بالاترین عیار نقره 999 خواهد بود. شمش های نقره نیز با عیار 999 تولید می شود که قابل خرید و فروش و سرمایه گذاری خواهد بود.

     

    نقره خام 925 شمش

     

    شایان ذکر است که به غیر از عیار 999، شمش های نقره را با عیارهای بسیار مختلفی از جمله عیار های ۷۵۰، ۸۵۰، ۹۰۰، ۹۲۵، ۹۵۰، ۹۵۸، ۹۹۰ نیز تولید می کنند که هر کدام از آن ها برای یک صنعت خاص مورد استفاده قرار می گیرد. عیار 925 نیز در ساخت جواهرات نقره و یا در صنعت جواهر سازی استفاده می شود و آن را به صورت نقره خام 925 شمش و مفتول در می آورند!

     

    برای سرمایه گذاری، چه شمش نقره ای را تهیه کنیم؟

     

    اگر شما نیز به دنبال سرمایه گذاری در بازار نقره هستید، ممکن است این سوال برای شما عزیزان نیز به وجود بیاید که چه شمش نقره و یا مفتول نقره ای را تهیه کنیم؟ این نوع از محصولات را از کجا تهیه کنیم و ....؟

     

    باید اشاره داشت که شمش های نقره جهانی مانند شمش های طلا دارای شکل های یکسان و وزن های ثابت می باشند. اما زمانی که شمش نقره را از کارگاه های ساخت جواهرات نقره خریداری می نمایید، ممکن است آن ها را به صورت های مختلفی بسازند، در واقع ممکن است برخی از شمش ها دارای ظاهری مکعب مستطیل، سکه ای شکل، مخروطی شکل و یا حتی به صورت مفتول هایی باریک باشد.

    در هر صورت باید این نوع از نقره خام 925 شمش و مفتول را از فروشگاه های معتبر و جواهر فروشی ها تهیه کنید. به خاطر داشته باشید که دقیقا مانند شمش های طلا، بر روی شمش نقره نیز عیار و وزن و کد شناسایی حک می شود که این اعداد به نوعی شناسنامه کالای مورد نظر است. هرگز شمش نقره ای که این اعداد و ارقام را ندارد، خریداری نفرمایید.

     

    سخن پایانی:

     

    در این مقاله از وب سایت کافه سیلور سعی کردیم تا به بررسی نقره خام 925 شمش و مفتول بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان و مشاوران در این خصوص مشورت فرمایید.