<
Search
English
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    آموزش ریخته گری طلا

    آموزش ریخته گری طلا

    یکی از مشاغلی که در بازار کار وجود دارد و برخی افراد بنا به سلیقه خود علاقه مند به یاد گرفتن آن هستند شغل ریخته گری طلا و طلاسازی می باشد البته باید بگوییم کسانی که قصد شروع این کار را دارند باید سرمایه لازم را داشته باشند چون برای شروع این کار نیاز به سرمایه تقریبا بالایی است و بدون سرمایه امکان ندارد که فردی بتواند این کار را آغاز کند ما در این جا قصد داریم که به آموزش ریخته گری برای شما بپردازیم همراه ما در سایت کافه سیلور باشید.

    آموزش ریخته گری:

    شما برای این که بتوانید کار ریخته گری طلا را یاد بگیرید باید مراحل آموزشی آن را یکی یکی و به ترتیب آموزش ببینید تا بتوانید در این کار حرفه ای شوید ما در اینجا مراحل کار ریخته گری طلا را به صورت کامل برای شما بیان می کنیم.

    مرحله‌ی اول مدلسازی:

    برای آغاز کار ریخته گری باید در ابتدا کار مدل سازی را شروع کنیم اما برای اینکه بتوانیم این کار را شروع کنیم باید اول مدل مورد نظر خود را طراحی کنیم و سپس بر اساس طرحی که به دست آورده ایم مدل مورد نظر خود را با کمک فلز، پلاستیک و... بسازیم کار مدل سازی را به روش های مختلفی که در زیر بیان می کنیم می توانیم انجام دهیم.

    •مدل سازی به روش سنتی: روش سنتی مدل سازی را به کمک دست انجام می دهند و مدلی که قرار است ساخته شود باید حتما از جنس نقره، برنج و چوب باشد روش مدل سازی به سبک سنتی دیگر خیلی استفاده‌ای ندارد چون هم زمان بسیار زیادی صرف می شود تا مدل مورد نظر به دست آید و هم این که هر فردی قادر به درست کردن مدل به این روش نیست و مهارت بسیار بالایی را نیاز دارد.

    •مدل سازی با استفاده از دستگاه های تراش مدل: در این روش دیگر نیازی به طراحی و ساخت با دست نیست بلکه فردی مدل مورد نظر را با کامپیوتر طراحی می کند و سپس آن طرح را به دستگاه می دهند و دستگاه طرح مورد نظر را به مدل تبدیل می کند این مدل ساخته شده به کمک دستگاه از جنس برنج می باشد مدل سازی به این روش چند مزیت دارد که ما در اینجا آن‌ها را نیز بیان می کنیم.

    - اگر شما نیاز داشته باشید که طرح مورد نظر را قبل از ساخت مدل اصلاح کنید در این روش امکان انجام این کار به راحتی امکان پذیر می باشد.

    - شما می توانید طرح مورد نظرتان را به کمک رایانه به سادگی طراحی کنید زیرا طراحی به کمک رایانه بسیار ساده تر و آسان تر از طراحی به وسیله دست می باشد.

    - نمونه ای که در این روش ساخته می شود با دقت و ظرافت بسیار بالاتری ساخته شده است که چنین دقت و ظرافتی در مدل سازی سنتی وجود نخواهد داشت.

    - زمانی که شما برای ساخت مدل سازی در این روش صرف می کنید بسیار کمتر از زمان ساخت مدل سازی به کمک روش سنتی می باشد.

    •مدل سازی با استفاده از دستگاه های پرینت سه بعدی: روش مدل سازی که امروزه برای کار ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرد همین روش می باشد در این روش از دستگاهی به نام پرینت سه بعدی استفاده می شود و این دستگاه مدلی که قرار است بر اساس آن طلا ساخته شود را با ظرافت و دقت بسیار بالایی تولید می کند استفاده کردن از این دستگاه برای کار مدل سازی دارای مزیت هایی می باشد که به آن‌ها اشاره می کنیم.

    - این دستگاه ها مدل مورد نظر را به صورت لایه ای ساخته و تولید میکنند به همین دلیل دقت بسیار بالایی دارند.

    - با کمک این دستگاه کار مدل سازی طرح های پیچیده نیز به سادگی امکان پذیر می باشد.

    مرحله‌ی دوم ساخت قالب ریخته گری:

    بعد از آن که کار مدل سازی تمام شود وقت آن می رسد که قالبی طراحی شود تا به وسیله آن بتوان یک نمونه مانند مدل طراحی شده را بسازیم برای انجام کار قالب سازی دو روش وجود دارد که به کمک آن ها می توانیم قالب مورد نظر را به دست آوریم این دو روش عبارتند از:

     

    ساخت قالب ریخته گری

     

    • ساخت قالب لاستیکی یا سیلیکونی از روی مدل های مومی یا غیرفلزی: برای این که بتوانیم به این روش قالب خود را به دست آوریم باید مدلی را که از قبل داریم داخل قابی قرار دهیم و درون آن قاب را با مایعی پر می کنیم تا حالت مدل را به خود گیرد و بعد از گذشت زمانی که آن مواد مایع حالت مدل را گرفتند و به صورت جامد درآمدند قالب درست می شود.

    •ساخت قاب لاستیکی به روش پخت لاستیک: در این روش قالب را میان لاستیک های مخصوصی قرار می دهیم و بعد از آن به کمک دستگاهی از بالا و پایین بر روی قالب و لاستیک ها حرارت ایجاد می کنیم بعد از آن خواهیم دید که قالب لاستیکی در اطراف مدل ایجاد خواهد شد که به کمک تیغ های مخصوص این قالب را جدا می کنیم.

    مرحله‌ی سوم تزریق موم:

    حال بعد از آن که قالب های ریخته گری مورد نظرمان را ساختیم به کمک موم داخل قالب ها را پر می کنیم بدین ترتیب یک مدل مومی از طرح خود ساخته ایم در اینجا باید به هر تعدادی که قرار است از روی طرح مورد نظر طلا ساخته شود کپی مومی درست کنیم.

    مرحله‌ی چهارم شاخه کردن:

    در این قسمت باید مدل های مومی را که در مرحله‌ی قبل به دست آورده‌ایم را شاخه دار کنیم یعنی به کمک یک هویه یک پایه‌ی مومی به مدل خود اضافه می کنیم تا مدلمان شبیه یک درختچه شود و بعد از آن آخر درختچه را داخل کفی ریخته گری قرار می دهیم نکته‌ای که جالب است در اینجا بدانید این می باشد که این درختچه‌ای را که درست کرده‌ایم می تواند یک مدل مومی و یا حتی صدها مدل مومی داشته باشد که این تعداد کاملا وابسته به این است که قرار است چند نمونه از روی مدل ساخته شود.

    مرحله‌ی پنجم گچ گیری سلیندر ریخته گری:

    زمانی که شما شاخه مومی خود را درست کردید وقت آن می رسد که این شاخه را داخل سیلندر ریخته گری قرار دهید و بعد از آن باید داخل سیلندر و دور شاخه را با گچ مخصوص پر کنید تا یک قالب گچی به دست آورید که نسوز باشد و بتوانید از آن در کوره ریخته گری استفاده کنید.

    مرحله‌ی ششم موم زدایی و پخت سیلندر:

    در اینجا باید ابتدا بررسی کنیم ببینیم گچ به طور کامل خشک شده است یا نه اگر گچ کاملا خشک شده بود سیلندر را داخل دستگاه بخار قرار می دهیم تا موم وسط گچ کاملا آب شود تا بتوانیم آن را از گچ جدا کنیم باید دقت کنید که این مرحله تقریبا زمانی حدوده ۳-۲ ساعت را نیاز دارد تا به طور کامل انجام شود.

    مرحله‌ی هفتم ریخته گری:

    در اینجا باید سیلندری را که در مرحله قبلی آماده کرده بودیم داخل ماشین ریخته گری قرار دهیم و به این صورت کار ریخته گری را آغاز کنیم در این مرحله است که آلیاژ طلا توسط ماشین ریخته گری به داخل سیلندر ریخته می شود.

     

    برش شاخه‌های ریخته گری

     

    مرحله‌ی هشتم برش شاخه‌های ریخته گری:

    بعد از آن که کار ریخته گری مرحله قبل تمام شود شاخه هایی از دستگاه خارج می شوند که ما باید آن ها را به کمک ابزارهای مخصوص برش دهیم و از همدیگر جدا کنیم.

    مرحله‌ی نهم شستشو:

    در اینجا قطعه بریده شده را به کمک دستگاه مخصوصی شستشو می دهیم تا قطعه کاملا تمیز گردد و عواملی که در مرحله قبل روی آن بوده است در این مرحله از بین بروند.

    مرحله‌ی دهم پرداخت و جلا:

    برای انجام این مرحله از دستگاه مخصوصی استفاده می شود که باعث از بین رفتن آلودگی های روی سطح طلا می گردد و به آن جلا می بخشد.

    مرحله‌ی یازدهم آبکاری:

    در این مرحله روی سطح طلای ساخته شده را با کمک مواد مخصوصی آبکاری می کنند تا به طلا درخشش خاصی اضافه گردد.

    مرحله‌ی پایانی:

    در اینجا با کمک ماشین بخارشو طلا را آماده برای ورود به بازار می کنند.

    سخن پایانی:

    ریخته گری طلا مراحل متعددی دارد و نیاز به تبحر و آموزش خاص خود را دارد ما در این مقاله آموزش ریخته گری طلا را به صورت کامل برایتان توضیح دادیم امیدواریم که برایتان کاربردی و مفید بوده باشد سپاس از همراهیتان.