<
Search
English
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    تحلی بنیادی و تکنیکال نماد فملی (ملی صنایع مس ایران)

    31 Jan 2023

    صنایع معدنی کشور، پتانسیل مناسبی برای رشد و توسعه اقتصاد است و بر برخی زنجیره های ارزش، از قبیل حمل و نقل،‏ خدمات،‏ توسعه بازار و ... تاثیرگذار است. با تشدید تحریم های ظالمانه، تکیه بر این توان و ظرفیت داخلی، اهمیت دوچندانی در تحقق اقتصاد مقاومتی پیدا کرده است.‏
    ایران به لحاظ زمین شناسی بر روی یکی از دو کمربند مس جهان قرار دارد و از مناطق دارای پتاسیل اقتصادی مس دنیا‏‌، به حساب می آید.

    شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت تولید و استخراج مس ایرانی است، که در زمینه اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری مس، همچنین تولید محصولات مسی همچون کاتد، اسلب، بیلت و مفتول، فعالیت می‌نماید. این شرکت مالک سه معدن مس سرچشمه و میدوک در استان کرمان و سونگون در استان آذربایجان شرقی می‌باشد.

    شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۱۳۵۱ تحت عنوان شرکت سهامی معادن مس سرچشمه در شهر رفسنجان، تأسیس شد و در سال ۱۳۵۵ به شکل کنونی تغییرنام داد. اکنون اکثریت سهام این شرکت متعلق به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (۱۲٪)، شرکت سرمایه‌گذاری صدر تأمین (۵٪) و سهام عدالت می‌باشد.

    ریسک‌هایی که شرکت با آن مواجه است:

    •  ریسک نوسانات نرخ بهره

    که شرکت برای افزایش میزان محصولات تولیدی و افزایش ظرفیت خود طرح‌ها و پروژه‌های توسعه را در دست اجرا دارد و برای تامین مالی بخش از پروژه نیاز به استفاده از تسهیلات بانکی دارد. از این جهت نوسانات نرخ بهره در سال‌های آینده می‌تواند قیمت تمام شده پروژه ها و هزینه های مالی اجرای طرح ها تاثیرگذار باشد.

    • نوسانات نرخ ارز:

    از آنجایی که شرکت ملی صنایع مس ایران قسمتی از محصولات تولیدی خود را به سایر کشورها صادر کرده و بخشی از درآمد حاصل از فروش شرکت از طریق صادرات تحقق می‌یابد و سوی دیگر قسمتی از ماشین آلات و تجهیزات طرح‌های توسعه مجتمع‌های شرکت و بخش کمی از مواد اولیه شرکت نیز از کشورهای دیگر وارد می‌شود، بنابراین نوسانات نرخ ارز تأثیر بسزایی در درجه اول برای درآمدهای شرکت و در درجه دوم بر هزینه‌های شرکت دارد.

    • لیست قیمت نهادهای تولیدی

    چه تغییرات قیمتهای جهانی فلزات و یا سایر نوسانات در نهادهای تولید، تاثیر چندانی بر قیمت تمام شده محصولات شرکت ندارد.

     

    اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  9 ماهه منتهی به 1401/09/30 (حسابرسی نشده)

     
     

     

    بنابر این فملی امسال برای هر سهم ۷۷۵ ریال سود ساخته است.

     

    تحلیل تکنیکال:

     

    قیمت فملی در نمودار بالای ابر ایچیموکو می باشد اما با توجه به روندی که دارد میتواند پس از برخورد به حمایت ۷۰۰ تومان یا برخورد به  ابر تغییر روند بدهد و دوباره صعودی شود.

    Comments
    Leave your comment Close
    *
    *
    Only registered users can leave comments.