<
Search
English
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    خرید و فروش موزانایت

    سنگ موزانایت حدود صد سال پیش در طبیعت یافت شد. از نظر ظاهری شبیه به سنگ الماس است. سنگ موزانایت در ایالت اریزونا کشف شد و شهرت و جذابیت خود را از زمانی که کشف شد تاکنون حفظ کرده است. این سنگ نسبت به الماس هم مقاوم تر و هم سخت است اما قیمت پایین تری دارد. در ادامه این مقاله به مفهوم سنگ موزانایت، خرید و فروش موزانایت، خواص موزانایت و روش نگهداری از سنگ موزانایت و هم چنین انواع سنگ موزانایت از نظر برش و...می پردازیم. پس تا انتهای مقاله با همراه باشید.

     

    سنگ موزانایت چیست

     

    نام دیگر سنگ موزانایت، الماس روسی است. سنگ موزانایت از لحاظ شیمیایی یک سیلیکون کاربید است. این سنگ در طبیعت نادر و کمیاب می باشد. سنگ موزانایت به دلیل اینکه شباهت بسیاری به الماس دارد توانسته به صنعت جواهرسازی راه پیدا کند و به همین دلیل از سنگ های قیمتی محسوب می شوند. سختی سنگ موزانایت ۲۵/۹ است که به سختی الماس بسیار نزدیک است.

     

    بزرگترین سنگ موزانایتی که در طبیعت یافت شد حدود چهار میلی متر طول داشت که این نشان دهنده این است که علاوه بر اینکه منابع زیادی ندارد بلکه در مناطقی هم که وجود دارند بسیار کم یافت می شوند. 

     

    مشخصات سنگ موزانایت

     

    سنگ موزانایت از سنگ های قیمتی محسوب می شوند. ظاهر این سنگ ها شفاف و روشن می باشد. اکثر سنگ های موزانایت بی رنگ هستند اما به رنگ های سبز و زرد هم دیده می شوند. موزانایت بی رنگ یا موزانایت سفید از همه سنگ های موزانایت گران تر می باشند. به این دلیل که مثل الماس درخشندگی چشم گیری دارند و در ساخت زیورآلات از آن ها استفاده می شود. همانطور که گفته شد سختی سنگ موزانایت ۲۵/۹ می باشد و چون نسبت به بقیه سنگ ها سختی قابل توجهی دارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

     

    سنگ موزانایت دارای رسانایی گرمایی است به همین دلیل در صنعت الکترونیم و کاربردهای حرارتی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی دیگر از مشخصات سنگ موزانایت این است که وقتی به این سنگ نگاه می کنید دوبینی در فرد ایجاد می شود به این دلیل که این سنگ دارای شکست دوگانه می باشد.  شکست دوگانه سنگ موزانایت یک روش برای تشخیص الماس از موزانایت شده است.

     

    از طرف دیگر سنگ موزانایت بسیار سخت و مقاوم هستند به همین دلیل درخشندگی خود را در طول زمان از دست نمی دهند و همیشه روشن و درخشان و شفاف می باشد که یکی از خاصیت های مهم و جذاب سنگ موزانایت محسوب می‌شود.

     

    خواص سنگ موزانایت

     

    همانطور که می دانید اعتقاد و باور داشتن به سنگ ها قدمت طولانی دارد. در برخی از ادیان بعضی از سنگ ها را به عنوان شفا بخشی یا رفع شر و انرژی منفی استفاده می کردند. سنگ موزانایت هم مانند بسیاری از سنگ های دیگر دارای خواص روحی و جسمی بسیاری می باشد. از خواص سنگ موزانایت می توان به این موارد اشاره کرد:

     

    • درمان برخی بیماری های روحی و روانی و افسردگی. 

    • افزایش تمرکز

    • تطهیر روح و روان

    • افزایش اعتماد به نفس

    • دارای انرژی مثبت

    • موجب افزایش قدرت چاکراهای بدن می شود.

    • بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی 

    • سنگی است مناسب مدیتیشن

    • بهتر این سنگ زمانی که به محیط های جدید می روید یا با افراد جدید ملاقات دارید به همراه داشته باشید به این دلیل که از شما محافظت می کند.

     

    سنگ موزانایت چیست

     

    انواع سنگ موزانایت از نظر شکل

     

    سنگ موزانایت براساس برش هایی که بر روی آن ایجاد می شود انواع و اشکال مختلفی دارد. گاهی اوقات این سنگ را به گونه ای برش میزنند که شبیه به الماس می شود و افرادی که توانایی خرید الماس را ندارند می توانند از این سنگ استفاده کنند. در اینجا انواع سنگ موزانایت از نظر شکل را معرفی می کنیم.

     

    1. سنگ موزانایت با برش گرد: 

     

    سنگ موزانایت اگر به صورت گرد برش داده شود بسیار شبیه به الماس می شود. برش این نوع سنگ دارای وجوه و نسبت های خاصی است که آن را بسیار جذاب می کند. از ویژگی های موزانایت کرد این است که شبیه به الماس می باشد و تشخیص موزانایت و الماس در کنار هم کار بسیار دشواری می باشد.

     

    2. سنگ موزانایت با برش پرنسسی:

     

    سنگ زینتی موزانایت با این نوع برش به صورت مربعی است. از نظر درخشندگی بعد از برش گرد قرار می گیرد. برش پرنسسی بسیار زیبا و چشم نواز است و براساس یک الگوی استاندارد شبیه به الماس برش داده می شود به همین دلیل شباهت بسیاری به نگین الماس دارد. 

     

    3. سنگ موزانایت با برش پله ای: 

     

    سنگ موزانایت با برش پله ای در واقع به شکل آشر و زمرد برش داده می شود. موزانایت با برش پله ای درخشندگی ظریفی دارد و این درخشندگی از الماس کمتر می باشد. و همچنین نسبت به الماس شفافیت کمتری دارد.

     

    4. موزانایت با برش کشیده: 

     

    سنگ موزانایت با برش کشیده دارای بازتاب نور درخشان اما متفاوتی می باشد. هر چند که نسبت به الماس درخشندگی بیشتری دارد اما وقتی در کنار هم قرار می گیرند با هم متفاوت هستند.

     

    روش نگهداری از سنگ موزانایت

     

    سنگ موزانایت به دلیل اینکه مقاومت بسیار بالایی دارد روش خاصی هم برای نگهداری آن نیاز نیست. اگر شما دارنده یک سنگ موزانایت هستید لازم نیست برای نگهداری این سنگ وسواس باشید به این دلیل که روغن و چربی به خود جذب نمی کند بنابراین فقط کافیست هر چند وقت یکبار آن را با شوینده ملایم و آب سرد آن را بشویید و سپس با یک پارچه نرم آن را خشک کنید. سنگ موزانایت بر خلاف سنگ های دیگر نیازی به شارژ و احیا ندارد درنتیجه شما با خیال راحت می توانید از آن به عنوان نگین انگشتر استفاده کنید.اگر جواهرات شما از موزانایت است برای اینکه خراش پیدا نکنند بهتر است درون جعبه های جواهر نرم و وملایم نگهداری شود.

     

    تفاوت الماس با سنگ موزانایت

     

    سنگ موزانایت و الماس شباهت های بسیاری با هم دارند به گونه ای که بدون کمک گرفتن از میکروسکوپ یا تلسکوپ کاملا یکسان به نظر می رسند. در عین حال این دو سنگ تفاوت هایی با هم دارند که عبارتند از:

     

    • از نظر بازتاب نور، که موزانایت نسبت به الماس نور بیشتری را بازتاب می کند. 

    • انعکاس نور, منظور از انعکاس نور این است که زمانی که نور به سطح الماس می تابد آن را بصورت بی رنگ یا تک رنگ بازتاب می دهد اما سنگ موزانایت نور منعکس شده را به صورت رنگین کمانی بازتاب می دهد.

    • از رنگ الماس و موزانایت باید هم متفاوت هستند به این گونه که الماس در هر ابعادی که باشد کاملا بی رنگ می باشد اما موزانایت هر چه بزرگتر باشد رنگ دارتر جلوه می کند.

    • از نظر تمیزی با یکدیگر متفاوت هستند چون موزانایت به دلیل اینکه دارای سیلیکون می باشد زیاد روغن و چربی جذب خود نمی کند به همین دلیل به مرور زمان الماس نسبت به موزانایت تمیز تر باقی می ماند.

    • قیمت و ارزش الماس بیشتر از موزانایت است. هر چند که این مورد می توان به عنوان یک مزیت برای موزانایت درنظر گرفت چون از نظر ظاهری شبیه به الماس اما با قیمت کمتری می باشد.

    • ساختار این دو سنگ با هم متفاوت است. موزانایت از کربن و سیلیکون ساخته شده است اما الماس تنها از کربن ساخته شده است.

    • از نظر سختی، سختی الماس ۱۰ است اما سختی موزانایت ۲۵/۹ می باشد. این میزان سختی تفاوتی در مقاومت الماس و موزانایت ایجاد نمی کند اما یکی از مهمترین تفاوت این دو سنگ محسوب می شود.

    • رسانایی گرمایی، الماس و موزانایت هر دو از نظر رسانایی گرمایی مشابه هستند. اما رسانایی الکتریکی موزانایت بیشتر از الماس است و الماس هیچ گونه الکتریسیته ای را منتقل نمی کند.

     

    روش نگهداری از سنگ موزانایت

     

    قیمت موزانایت و خرید و فروش موزانایت 

     

    همانطور که گفتیم سنگ موزانایت چندان در طبیعت یافت نمی شود. بنابراین تمام سنگ های موزانایت در بازار در لابراتوارهای ساخت سنگ  تولید می شوند. بنابراین ممکن است عده ای سنگ موزانایت مصنوعی در بازار به فروش رسانند.

     

    در نتیجه هنگام خرید و فروش موزانایت باید حتما به اصل بودن سنگ موزانایت توجه بسیاری داشت. توصیه می شود برای خرید سنگ موزانایت اصل به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید. به دلیل اینکه قیمت سنگ موزانایت به مرور زمان دچار تغییر می شود بنابراین باید ابتدا قیمت سنگ اصل را از منابع معتبر جستجو کنید و در زمان مناسب اقدام به خرید کنید.

     

     

    سخن آخر 

     

     

    سنگ موزانایت شباهت بسیاری به الماس دارد به همین دلیل امروزه جایگزین پرطرفداری برای الماس در جواهرسازی شده است. بسیاری از مردم هستند می خواهند از زیبایی الماس بهره مند شوند اما به دلیل قسمت بالایی که دارند بجای الماس از موزانایت استفاده می کنند که هم شباهت زیادی به الماس دارد و هم قیمت کمتری نسبت الماس دارند. همانطور که در این مقاله گفتیم این سنگ خواص بسیاری از جمله خواص جسمی، روحی و معنوی دارد که بسیاری بر این اعتقادند که این سنگ را حتما به همراه داشته باشند.

     

    شما باید هنگام خرید این سنگ اطلاعات دقیق داشته باشید تا خرید خود کمتر دچار خطا و اشتباه شوید و همچنین بهتر است یا یک جواهر شناس خبره و با تجربه مشورت کنید. در این مقاله مشخصات سنگ موزانایت و خواص سنگ و روش نگهداری از این سنگ را برای شما بطور مختصر و قابل فهم بیان کردیم.