<
Search
English
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    شمش نقره و تأثیر آن در صنعت جواهرسازی

    نقره یا سیم یک عنصر شیمیایی با نماد Ag است. نقره فلزی نرم، سفید، براق و جذاب است که بالاترین رسانایی الکتریکی را در بین تمام عناصر و بالاترین رسانای حرارتی را در بین تمام فلزات دارد. نقره در طبیعت به صورت خالص و به صورت آلیاژهای طبیعی همراه با طلا و سایر فلزات و در برخی مواد معدنی یافت می شود. بیشترین تولید نقره در جهان به عنوان محصول جانبی معدن مس، نیکل، سرب و روی به دست می آید.این فلز گرانبها بعد از طلا یکی از گران بها ترین فلزات است.

     

    استفاده از شمش نقره و تأثیر آن در صنعت جواهرسازی

     

    به دلیل قیمت بالای نقره و خواص آن، در صنعت طلا و جواهر استفاده می شود.
    به دلیل خواص و ظاهری که دارد در صنعت جواهرسازی به عنوان آلیاژ نقره و یا مخلوط با آلیاژهای دیگر مانند طلا استفاده می شود. آلیاژی از 92.5% نقره و 7.5% مس را نقره استرلینگ می نامند و به دلیل کیفیت و زیبایی برتر در جواهرسازی استفاده می شود.


    جواهرات نقره، عیار معمولاً با یک لایه نازک از نقره 999 برای درخشش بیشتر پوشیده می شوند. همچنین نگین ها با لایه ای از رودیوم یا طلا پوشانده شده اند.یکی از رایج ترین مصارف نقره در ایران، ساخت انگشترهای نقره است که ریشه در اسلام دارد.

    از نقره خام در ساخت گردنبند و دستبند و پیرسینگ گوش نیز استفاده می شود.

     

    نقره در اکثر آلیاژهای طلای رنگی و لحیم کاری طلا و غیره استفاده می شود و آلیاژها را کم رنگ و مقاوم می کند. طلای سفید 9 عیار دارای 92.5 درصد نقره و 37.5 درصد طلا و طلای 22 عیار دارای 8.4 درصد نقره یا مس است. آبکاری نقره در واقع صاف کردن سطح فلز با چکش های مختلف است.

     

    استفاده از نقره در ساخت انگشتر

     

    همانطور که می دانیم طلا برای یک مرد مسلمان حرام است به همین دلیل نقره در صنعت جواهرسازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.مردان به جای طلا از انگشترهای نقره با نگین های اصل و زیبا استفاده می کنند.

     

    نقره چه ویژگی هایی دارد؟

     

    این فلز گرانبها در برابر خوردگی و اکسیداسیون (نه به اندازه طلا!) مقاوم است و از طرفی به دلیل خاصیت ضد میکروبی و غیر سمی به عنوان بهترین رسانای گرما و الکتریسیته در داروسازی و پزشکی شناخته می شود.


    درخشش و انعکاس زیاد این فلز آن را برای ساخت جواهرات، ظروف نقره و آینه مناسب می کند. علاوه بر این، انعطاف پذیری آن در ورق ها و شکل پذیری عالی برای ایجاد سیم های نازک و انعطاف پذیر، این فلز را به یکی از بهترین انتخاب ها برای کاربردهای صنعتی تبدیل کرده است.نقره به نور حساس است و به همین دلیل در عکاسی سنتی از آن استفاده می شود.نقره را می توان پودر کرد، با فلزات دیگر آلیاژ کرد، روی صفحات چاپی صاف کرد، به عنوان سیم یا حتی به عنوان کاتالیزور استفاده کرد.

     

    این فلز بیشتر از طلا موجود است و قیمت بسیار پایین تری دارد.خواص نقره باعث درخشش این فلز در عرصه های صنعتی شده است، در حالی که سابقه طولانی در ضرب سکه و جواهرات دارد و جایگاه خود را به عنوان نماد ثروت و اعتبار حفظ کرده است.

     

    شمش نقره و تأثیر آن در صنعت جواهرسازی چیست؟

     

    سکه و سرمایه گذاری

     

    از نقره نیز مانند طلا از قدیم الایام برای ساخت سکه استفاده می شده زیرا فلزی گرانبها و کمیاب است، خوردگی ندارد فقط در دمای نسبتا بالا ذوب می شود، پایدار است و درخشندگی و جذابیت فوق العاده ای دارد. دلیل اینکه مردم از آن برای ذخیره ثروت خود استفاده می کنند.
    در گذشته سکه های نقره رایج بود، اما اکنون از شمش های نقره برای این منظور استفاده می شود.همچنین انعطاف پذیری بالای نقره آن را به گزینه ای مناسب برای طراحی سکه و ضرب سکه تبدیل کرده است.

     

    جواهرات و ظروف نقره

     

    دو کاربرد سنتی نقره در ساخت جواهرات و ظروف نقره است. خواصی مانند انعطاف پذیری، انعکاس، درخشندگی و همچنین قیمت کمتر آن نسبت به طلا، نقره را به گزینه ای مناسب برای این منظور تبدیل کرد.نقره در برابر اکسیداسیون و خوردگی مقاوم است، اما می تواند کدر شود، که می تواند با کمی پولیش برای درخشندگی مادام العمر ثابت شود.
    از آنجایی که نقره نرم و چکش خوار است، باید با فلزات پایه مانند مس، مانند نقره با 92.5 درصد نقره و 7.5 درصد مس، آلیاژ شود.گاهی اوقات از فلزات پایه با روکش نقره برای ساخت جواهرات و ظروف غذاخوری استفاده می شود که ارزانتر از نقره است.

     

    آینه و شیشه

     

    پولیش نقره باعث می شود این فلز دارای سطحی بسیار بازتابنده باشد، این خاصیت نقره از دیرباز به خصوص در ساخت آینه استفاده می شده.به عنوان مثال، از قرن 19، آینه ها از یک لایه نازک نقره با سطح شیشه ای شفاف ساخته شده اند، اگرچه در متالورژی مدرن از فلزات دیگری مانند آلومینیوم نیز استفاده می شود.بسیاری از پنجره ها در ساختمان های مدرن نیز با یک لایه شفاف نقره پوشانده شده اند که نور خورشید را در تابستان منعکس می کند و فضای داخلی را خنک نگه می دارد.

     

    جوایز و مدال ها

     

    نقره فلزی گرانبها است که پس از طلا به عنوان دومین فلز محبوب شناخته می شود. نقره به دلیل موقعیت عالی به عنوان یک فلز گرانبها برای اهدای جوایز به نفرات برتر مسابقات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.معروف ترین جایزه نقره مقام دوم بازی های المپیک است. نقره همچنین نماد غرور، شجاعت و موفقیت است، به همین دلیل است که بسیاری از سازمان های نظامی، کارفرمایان، باشگاه ها و انجمن ها از جوایز نقره استفاده می کنند.

     

    اثرات نقره:

     

    نقره می تواند به تنظیم دمای داخلی بدن و گردش خون کمک کند و بسیاری از مطالعات ثابت کرده اند که استفاده از نقره انرژی فیزیکی را افزایش می دهد و حمل آن با خود باعث تعادل حالات روانی بدن می شود.بهبود گردش خون و تعادل کلی دمای بدن و کمک به حفظ پاکیزگی و ایمنی از دیگر خواص طبیعی نقره است.
     

     

    شمش نقره و تأثیر آن در صنعت جواهرسازی چیست؟

     

    خواص نقره:

     

    نقره در بین آنتی بیوتیک ها و ضد عفونی کننده ها سابقه طولانی دارد که در طول تاریخ مردم از جواهرات نقره برای محافظت در برابر عفونت، علائم سرماخوردگی و آنفولانزا یا هر ویروس و باکتری دیگری استفاده کرده اند.


    استفاده از نقره خاصیت ارتجاعی رگ های بدن ما را حفظ می کند که نقش مهمی در شکل گیری و ترمیم استخوان ها و همچنین حفظ و نوسازی پوست دارد.فواید نقره به تسکین درد محدود نمی شود، نقره همچنین می تواند از تورم مفاصل انگشتان در کسانی که از آرتریت روماتوئید رنج می برند جلوگیری کند.تمام خواص ذکر شده نقره دارای پایه علمی ثابت شده است و هر یک از مزایای سلامتی نقره به لطف رسانایی الکتریکی و حرارتی آن است.

     

    یون های موجود در نقره با بار مثبت میدان رسانایی ایجاد می کنند که در اثر تابش امواج الکترومغناطیسی روی بدن ایجاد می شود و عملکرد طبیعی بدن را تحریک می کند و گردش خون و تعادل دمای بدن را بهبود می بخشد. یون‌های نقره با بار مثبت همچنین با یون‌های اکسیژن منفی موجود در باکتری‌ها واکنش نشان می‌دهند، به همین دلیل است که نقره می‌تواند به طور موثری با عفونت‌ها و بیماری‌های مضر مبارزه کند.

     

    آیا شمش 1000 نقره وجود دارد؟


    همانطور که می دانید بالاترین عیار نقره 999 است که خالص تر از آن قابل تولید نیست. دلیل این امر وجود مقدار معینی ناخالصی در نقره تولید شده است که به هیچ وجه قابل حذف نیست، بنابراین خالص ترین شمش نقره در جهان به عنوان 3-9 شناخته می شود، یعنی خلوص 99.9 درصد نقره در شمش است.

     

    از کجا می توانم شمش نقره بخرم؟

     

    برای خرید شمش اولین چیزی که باید به آن توجه کنید تفاوت اونس و گرم است. اونس واحد وزن فلزات گرانبها است که معادل 28.34 گرم است.بنابراین زمانی که گفته می شود شمش یک اونس به معنای شمش به وزن تقریبی 34 گرم است، می توانید شمش نقره را با مشاوره رایگان از ما با ضمانت تهیه کنید.بیشتر شمش های موجود در ایران شمش نقره یک اونس است. البته شمش یک کیلویی نیز معامله می شود که عمدتا از کشورهای همسایه مانند ترکیه وارد می شود.

     

     
    ساخت شمش نقره


    پس از ذوب فلز نقره در یک کوره، نقره مذاب را در قالبی می ریزند که بتواند حرارت زیاد را تحمل کند. پس از منجمد شدن فلز نقره، مواد منجمد اضافی جمع آوری شده و به چرخه تولید بازگردانده می شود. نام و درصد خلوص آن 999 بر روی شمش نقره حک شده است.

     

     
    چرا فلز نقره را به شمش تبدیل می کنند؟


    از شمش های فلزی در صنایعی که نیاز به قالب گیری و ریخته گری دارند استفاده می شود.از آنجایی که فلز نقره به راحتی قابل حمل،نگهداری،شمارش، استفاده و غیره است، آن را به صورت شمش در می آورند، غیر از فلز نقره، سایر فلزات نیز به شمش تبدیل می شوند.

     

    شمش نقره 999

     

    شمش قطعه ای است که از مواد خالص معمولاً فلز ساخته می شود و ریخته گری آن را به شکل مناسب در می آورد. گاهی شمش ها را نیز از مواد غیر فلزی و نیمه هادی می سازند که به صورت فله ای تهیه می شود.مراحل ساخت شمش شامل ذوب فلز، شکل دهی، سرما و حرارت دادن و برش و آسیاب می باشد.


    برای ساخت شمش ابتدا فلز را در کوره ذوب می کنند، مواد مذاب را در قالب های مخصوص می ریزند (این قالب ها باید تحمل حرارت بالایی داشته باشند)، پس از یخ زدن فلز، فلز اضافی در اطراف قالب جمع می شود. اینها تصفیه شده و دوباره به چرخه تولید قالب اضافه شده اند تا قالب با یک دست قابل استفاده باشد و هزینه های تولید کاهش یابد. رایج ترین نوع شمش، شمش طلا و نقره است و اغلب در جواهرسازی، صنعت و صندوق های ارزی و ذخیره ای استفاده می شود.


    همچنین شمش های فولادی، مسی و آلومینیومی از جمله پرمصرف ترین شمش ها در صنعت هستند. از شمش های فلزی در صنعت قالب گیری و ریخته گری استفاده می شود به همین دلیل حمل و نقل و نگهداری آنها آسان است و همچنین اندازه گیری و شمارش یکی از دلایلی است که فلزات مورد استفاده در صنعت به صورت شمش تولید می شوند.

     

    شمش نقره 999

     

    بالاترین عیار نقره 999 است و خالصتر از آن قابل تولید نیست زیرا مقدار معینی ناخالصی در نقره وجود دارد که به هیچ وجه قابل حذف نیست.بنابراین خالص ترین شمش های نقره جهان از عیار 999 تولید می شود. از عیارهای متداول نقره می توان به عیارهای 750، 850، 900، 925، 950، 958، 990 و معروفترین آن 925 است که به آن نقره استرلینگ می گویند.

     

    بیشتر اوقات از شمش نقره و میله نقره یکسان استفاده می شود،اما در واقع این دو مورد کاملاً متفاوت هستند و مشخصات متفاوتی دارند. وزن شمش نقره بین 750 تا 1100 اونس یعنی 26 یا 38 کیلوگرم است و ابعاد آن تابع استانداردهای بین المللی است. میله به شکل ذوزنقه یا مخروط کوتاه است، دارای سطح بالایی کوچک بین 110 تا 150 میلی متر و سطح پایینی بزرگ بین 250 تا 350 میلی متر و ارتفاع میله بین 60 تا 100 میلی متر است. همچنین روی شمش ها شماره سریال، مهر مخصوص، کلاس و سال ساخت حک شده است.

     

    شمش نقره 999

     

    خرید و فروش شمش نقره

     

    هنگام خرید شمش نقره ابتدا باید به تفاوت اونس و گرم توجه کنید. اونس واحد اندازه گیری فلزات گرانبها و معادل 34.28 گرم است.وقتی می گوییم این نوار یک اونس است، یعنی 34.28 ‌گرم. شمش‌های موجود در ایران بیشتر شمش‌های یک اونسی هستند، علاوه بر شمش نقره، سکه های مدور نقره نیز ساخته می شود. در بازار ایران به سکه های ضرب شده شمش نیز می گویند. بنابراین می توان یک سکه نقره با ارزش را شمش نیز نامید.

     

    قیمت شمش نقره


    قیمت خرید و فروش شمش نقره تقریباً 10 تا 15 درصد بیشتر از نقره پنبه یا شمش نقره است که به دلیل کارمزد تولید و کد اعتباری حک شده روی شمش می باشد. شمش های دست ساز ارزان تر از شمش های دارای گواهی اعتبار جهانی هستند.

     

    اخرین کلام

     

    از زمان های قدیم، مردم در سراسر جهان نقره گرانبها را دارند. زیورآلاتی که به صورت انگشتر،دستبند،گردنبند،گوشواره و سایر اکسسوری ها می بینید تنها یکی از کاربردهای نقره است.خالص ترین نوع نقره بسیار نرم است. نقره معمولاً با فلزات دیگر آلیاژ می شود.

     

    به عنوان مثال، ترکیب نقره با مس آلیاژی ایجاد می کند که برای استفاده در جواهرات مقاوم تر است.نقره خالص با ناخالصی کمتر از 7.5 درصد به نقره خالص معروف است و نسبت به نقره معمولی مقاومت بیشتری دارد. روی زیورآلات نقره استرلینگ کلمه "استرلینگ" یا "925" حک شده است تا ترکیبات جواهرات را نشان دهد.