<
Search
English
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    شمش نقره و تأثیر آن در صنعت شیمیایی

    نقره فلزی سفیدرنگی است که جذاب و درخشنده خیره‌کننده‌ای را دارد. به دلیل اینکه این فلز کمیاب و بسیار باارزش بوده است، در طول تاریخ برای ساختن جواهرآلات، مدال‌ها و سکه مورداستفاده قرار می‌گرفته و امروزه در بسیاری از صنایع کاربردهای فراوانی را نیز دارا بوده است.

     

    این فلز گران‌بها در مواردها مانند الکتریسیته و تولید انرژی خورشیدی مورداستفاده قرارگرفته تا داروسازی، پزشکی، لحیم‌کاری، تولید ترکیبات شیمیایی، ضرب سکه، عکاسی و مسائل دیگر مانند بهداشتی موردتوجه قرار دارد. این فلز گران‌بها به‌عنوان جذاب‌ترین و باارزش‌ترین فلز بعد از طلا شناخته‌شده است. در ادامه مقاله از کافه سیلور با ما همراه باشید.

     

    نقره چیست؟

     

    نقره یک عنصر شیمیایی با نماد Ag و عدد اتمی 47 شناسایی خواهد شدنقره یک فلز انتقالی نرم محسوب می‌شود، این فلز سفید و براق با بالاترین رسانایی الکتریکی قرار دارد و حرارتی و انعکاس فلزی را دارا بوده است. در پوسته زمین به‌عنوان یک عنصر خالص و آزاد پدیدار خواهد شد و این فلز آلیاژ شده با طلا و سایر فلزات و در مواد معدنی مانند آرژانتیت و کلریت پیدا خواهد شد. فلز نقره بیشتر به‌عنوان محصولات جانبی پالایش مس، طلا، سرب و روی تولید می‌شود.

     

    این فلز باارزش از قدیم به‌عنوان یک فلز گران‌بها محسوب می‌شده و گاهی در کنار طلا در بسیاری از سکه‌ها مورداستفاده قرار می‌گرفت. این فلز در بازار بسیار بیشتر از طلا یافت می‌شود، اما باید گفت که این فلز به‌عنوان یک فلز بومی از فراوانی کمتری نسبت به طلا برخوردار بوده است. این ماده به‌عنوان یکی از هفت فلز باستانی در بیشتر فرهنگ‌های مردم نقش ماندگاری زیادی داشته است

     

    نقره یک فلز انتقالی که بسیار نرم بوده و انعطاف‌پذیر و چکش‌خوار است، درست است که انعطاف‌پذیری آن کمتر از طلا بوده است. این فلز به شکل یک شبکه مکعب مانند متبلورتبذیل می‌شود و آلیاژهای فلزی که موجود بوده در نقره کووالانسی و نسبتاً به آن ضعیف‌تر هستند. این فلز بسیار زیبا درخشش متالیک سفید براقی را دارا بوده و به‌قدری متفاوت و خاص بوده است که نام این فلز زیبا به یک رنگ تبدیل‌شده است

     

    برخلاف فلزهای مانند مس و طلا، این فلز انرژی موردنیاز برای جذب کردن یک الکترون از باند d باردار خواهد شد و به نوار sp در نقره به‌اندازه کافی که بزرگ بوده است (حدود 385 کیلوژول بر مول) که دیگر با جذب در ناحیه مرئی طیف مطابقت نخواهد داشتد. با این حساب نقره یک فلز رنگارنگ نخواهد بود.

     

    کاربردهای نقره چیست؟

    1. برق و الکترونیک

    اولین استفاده‌ای که از نقره شده در صنعت الکترونیک بوده است زیرا این فلز گران‌بها رسانایی گرمایی و الکتریکی بی‌نظیر نقره در بین تمام فلزات موجب شده که به‌راحتی نتوان آن را با عناصرهای کم‌هزینه جایگزین کرد.

    به‌طور مثال می‌توان گفت که در سوئیچ‌های الکتریکی از مقادیر اندکی نقره به‌عنوان اتصال‌دهنده مورداستفاده قرار خواهد گرفت. فقط در چنین شرایطی کافی است اتصال‌دهنده‌ها را به یکدیگر وصل کنید تا سوئیچ روشن‌شده و آن‌ها را از هم جدا کرده با این حرکت سوئیچ خاموش خواهد شد.اتومبیل‌ها و لوازم‌خانگی همگی دارای تعداد زیادی اتصال‌دهنده‌ها هستند که المان‌های الکترونیکی را کنترل خواهند کرد و در سوئیچ‌های قدرتمند صنعتی از نقره استفاده خواهد شد.

     

    چگونه نقره به این دستگاه‌های الکترونیکی راه پیداکرده است؟

     

    درواقع نقره از معادن نقره یا معادن سرب و روی بوده که نقره یکی از محصول جانبی آن‌ها محسوب خواهد شد که این فلز استخراج می‌شود، بعد از استخراج نقره با ذوب کردن و تصفیه، نقره را از سنگ معدن جدا کرده و آن را به شکل شمش یا ذرات درخواهند آورد. در صنعت الکترونیک به نقره با بالاترین خلوص (99.99 درصد خلوص) نیاز است.

     

    با حل شدن نقره خالص در اسید نیتریک، نیترات نقره تولید خواهد شد که آن‌ها را می‌تواند به‌صورت پودر یا ورقه تبدیل کرد و سپس به اتصال‌دهنده تبدیل کرده و یا خمیرهای نقره‌ای مانند خمیر رسانای ساخته و تولیدشده با آلیاژ نقره، لادیوم تبدیل خواهد شد.

     

    خمیر نقره کاربردهای زیادی را دارد که می‌توان به موارد اشاره کرد مانند سوئیچ غشایی و یخ‌زدایی شیشه عقب در اتومبیل‌ها در این موارد مورد استفاده فرار گرفته است. مسیرهای مداری و همچنین خازن‌های سرامیکی که چندلایه در الکترونیک نیز که به‌طور خمیر نقره متکی هستند.

     

    یکی دیگر از کاربردهای که می‌توان اشاره کرد روزافزون بودن خمیر نقره در سلول‌های خورشیدی که استفاده‌شده برای تولید انرژی می‌باشد.نانو نقره نیز تکنولوژی جدیدی محسوب می‌شود که در آن از نقره به‌اندازه ذرات بسیار کوچک‌تر (1 تا 100 نانومتر) مورداستفاده قرارگرفته است و دنیای جدیدی به روی علم و تکنولوژی گشوده است.

     

    به‌طور مثال الکترونیک چاپی با استفاده کردن از جوهرهای رسانای نانو نقره‌کار می‌کند و برچسب‌های شناسایی فرکانس رادیویی یکی از کاربردهای قدرتمند الکترونیک چاپی که برای ردیابی موجودی بهتر از بارکد عمل خواهد کرد، زیرا اطلاعات بیشتری را ذخیره کرده و حتی نیز بدون نیاز به خط دیدمستقیم می‌توانند از فاصله دور خوانده شوند.

     

    کاربردهای نقره در الکتنونیک

     

    از دیگر کاربردهای الکترونیکی نقره اشاره داشت می‌توان به باتری‌هایی که از اکسید نقره یا آلیاژهای روی و نقره مورداستفاده قرار خواهد گرفت. این باتری‌های سبک با وزن و ظرفیت زیاد در دماهای بسیار بالا نسبت به دیگر باتری‌ها عملکرد بهتری از خود نشان خواهد دهند.

     

    اکسید نقره که در باتری‌های دکمه‌ای موجود است در دوربین‌ها و ساعت‌ها و همچنین در کاربردهای هوافضا و دفاعی مورداستفاده قرارگرفته است، باتری‌های روی، نقره نیز جایگزین بسیار خوبی برای باتری‌های لیتیوم در لپ‌تاپ‌ها و ماشین‌های برقی بوده است.

     

    2. تولید انرژی

     

    همان‌طور که در مقاله در قسمت بالا گفته شد از خمیر نقره برای ساخت پنل های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اتصال‌دهنده‌های خمیر نقره که روی سلول‌های خورشیدی چاپ‌شده است، جریان الکتریکی را در خود گرفته و حمل خواهد کرد. این جریان‌ها زمانی تولید می‌شود که انرژی خورشیدی روی لایه نیمه‌رسانای سلول اثر گذاشته باشد، سلول‌های خورشیدی که گفته شد یکی از کاربردهای مهم نقره محسوب می‌شود که به‌سرعت در حال افزایش پیدا کردن می‌باشند.

     

    این فلز عالی به دلیل خاصیت بازتاب‌کننده‌ای که دارد، انرژی خورشیدی را به اتصال‌دهنده‌هایی که از نمک برای تولید الکتریسیته مورداستفاده قرار داده می‌شود آن را منعکس می‌کند.در انرژی هسته‌ای نیز از نقره استفاده می‌شود. این فلز سفید بیشتر در میله‌های کنترل برای گرفتن نوترون‌ها و کم شدن سرعت شکافت در راکتورهای هسته‌ای مورداستفاده قرار داده می‌شود. قرار داده شدن میله‌های کنترل در هسته، سرعت واکنش را کم خواهد کرد، درحالی‌که عدم استفاده کردن از آن‌ها باعث زیادشدن سرعت واکنش می‌شود.

     

    3. لحیم‌کاری

     

    در لحیم‌کاری از مقاومت کششی و شکل‌پذیری بالای استفاده کردن از نقره برای ایجاد اتصالات بین دو قطعه فلزی مورداستفاده قرار داده می‌شود. در لحیم‌کاری دمای بالا و دمای پایین نیازی به نقره چندان خالص نخواهد بود و می‌توان از ضایعات نقره برای آن کارها استفاده کرد.

     

    لحیم‌کاری به ایجاد اتصالات محکم در وسایل گوناگون مانند دریچه‌های گرمایشی و تهویه مطبوع گرفته تا لوله‌کشی کمک خواهد کرد.لازم به ذکر خواهد بود که خاصیت ضد باکتریایی بودن و غیر سمی نقره، این فلز را جایگزین بسیار عالی برای اتصالات پایه سرب در لوله‌های آب تبدیل کرده است.

     

    4. تولید محصولات شیمیایی

     

    نقره به‌عنوان کاتالیزور برای تولید دو ماده شیمیایی مهم بوده، یعنی اکسید اتیلن و فرمالدئید عمل خواهند کرد.از اکسید اتیلن برای تولید پلاستیک‌های قالبی استفاده می‌شود مانند دستگیره‌های پلاستیکی بوده و پلاستیک‌های انعطاف‌پذیری بالای رادارند مانند پلی‌استر مورداستفاده قرار داده می‌شود. این ماده عالی برای ترکیب اصلی سازنده ضد یخ نیز می‌باشد.

     

    این در هنگام که از فرمالدئید برای ساخت و تولید پلاستیک، رزین جامد و به‌عنوان پوشش محافظ و همچنین ضدعفونی‌کننده و مومیایی کننده مورداستفاده قرار می‌گیرد.نقره به‌عنوان کاتالیزور سرعت واکنش‌ها را زیاد خواهد کرد.

     

    5. سکه و سرمایه‌گذاری

     

    نقره نیز مانند طلا از قدیم تاکنون برای تهیه سکه مورداستفاده قرار داده می‌شد، زیرا این فلزی گران‌بها و کمیاب محسوب می‌شود که خوردگی پیدا نمی‌کند. این فلز بسیار عالی تنها در دمای نسبتاً بالا ذوب خواهد شد، دوام خوبی را در بر خواهد داشت و از درخشش و جذابیت بسیار بالای برخوردار است، به همین دلیل مردم برای ذخیره کردن ثروت خود از آن استفاده می‌کنند.

     

    درگذشته سکه‌های نقره مرسوم بود اما در حال حاضر شمش نقره برای این منظور کارایی دارد.قدرت انعطاف‌پذیر بودن بالای نقره نیز آن فلز را به‌عنوان گزینه خوبی برای طراحی و ضرب ارز تبدیل کرده است.

     

     

    جواهرات و ظروف نقره

     

    6. جواهرات و ظروف نقره

     

    دو کاربرد سنتی نقره استفاده کردن از آن در تولید جواهرآلات و ظروف نقره می‌باشد. ویژگی‌هایی را به همراه دارد مانند قابلیت انعطاف‌پذیری بودن، انعکاس‌پذیری، درخشندگی عالی و همچنین کمتر بودن قیمت آن نسبت به طلا موجب شده است که نقره انتخاب مناسبی برای این کارها باشد.

     

    نقره در برابر اکسیداسیون و خوردگی مقاومت بسیار بالای را دارد، اما با این کار ممکن است لکه‌دار شود که می‌توان باکمی جلا دادن این مشکل را برطرف کرده تا این نقره بدرخشد.نقره ازآنجای که نرم و لطیف بوده است باید با فلزات پایه مانند مس آلیاژ شود که نمونه آن نقره استرلینگ با 92.5 درصد نقره و 7.5 درصد مس می‌باشد.گاهی نیز از فلزات پایه باروکش نقره برای تولید جواهرات و ظروف مورداستفاده قرار خواهد گرفت که نسبت به نقره هزینه کمتری را در بر خواهد داشت.

     

    فواید نقره برای بدن چیست؟

     

    جواهرات نقره بسیار جذاب بوده و بسیار سلامتی بخش هستند. بر اساس نتایج و تحقیقات محققان علمی که انجام‌شده، طلا، روند فعالیت ارگانیسم بدن انسان را زیاد کرده و نقره، برعکس طلا آرام‌بخش می‌باشد. نقره برای بهبود دادن و شکل‌گیری استخوان بسیار مفید بوده و نقره در فرم دهی و ترمیم پوست تأثیر بسیار زیادی دارد.

     

    از خواص نقره برای بدن می‌توان گفت که خاصیت ضدعفونی‌کنندگی آن اشاره کرد، به‌طوری‌که استفاده کردن از نقره موجب خواهد شد که از بین رفتن ۶۵۰ نوع میکروب شود و برای سلامتی بدن انسان بسیار مؤثر بوده است؛ بنابراین هنگامی‌که جواهرات نقره استفاده می‌شود و در تماس باپوست قرار می‌گیرد کمک خواهد کرد که احساس تازگی و نیرومندی داشته باشید، همچنین استفاده کردن از نقره بر روی تمرکز شما نیز تأثیر بسیار مثبتی خواهد گذاشت.جالب است که بدانید نقره از طریق پوست جذب می‌شود و اثر تسکینی در درد نیز دارد د، به همین خاطر است که دستبندهای نقره محبوبیت فراوانی در بین مردم‌دارند.

     

    استحصال فلزات گران‌بها از کاتالیست ها و ضایعات

     

    امروزه استحصال و بازیابی فلزات گران‌بها از کاتالیست های خودرو، صنایع پتروشیمی، شیمیایی نفت و گاز یکی از مهم‌ترین منابع دسترسی دوباره به فلزات گران‌بها خواهد بود که در کشورهای درحال‌توسعه و پیشرفته به آن‌ها توجه بسیار زیادی خواهد شد.
    در شرکت نوین شیمیار با در اختیار داشتن آزمایشگاه حرفه‌ای و فوق پیشرفته در این صنعت بوده و دانش بازیابی کاربر روی این گروه از فلزات تاکنون در چندین پروژه موفقیت‌آمیز اقدام به استحصال این فلزات باراندمان 95% تا 98% نموده‌ایم همچنین ما با در اختیار داشتن پیمانکاران معتبر و کار بلد در این صنعت آمادگی خود را جهت بازیابی فلزات گران‌بها اعلام نموده‌ایم که شامل مواردی است که در متن زیر شرح داده‌ایم:

    1-طلا

    2-پلاتین

    3-پالادیوم

    4-رودیوم

    5-نقره

    6-ایریدیوم

    7-روتنیم

    لازم به ذکر است این پروژه‌های استحصال و بازیابی بستگی به نیاز مشتری خواهد داشت که به شکل پودر فلز یا شمش یا ترکیبات شیمیایی آن‌ها طراحی خواهد شد و این موارد بر اساس نیاز مشتری فلزات مربوطه استحصال‌شده و در اختیار مشتریان محترم قرار خواهند گرفت.

     

    فواید نقره برای بدن

     

    کلام آخر

     

     در این مقاله در خصوص شمش نقره و تأثیر آن در صنعت شیمیایی توضیحاتی را به شما ارائه دادیم . از جمله کاربرد های دیگه نقره می توانیم  در ساخت جواهرات و لوازم تزئینی، تولید سکه و مدال و ساخت ظروف و لوازم غذاخوری استفاده میشود. از دیگر کاربردهای نقره می‌توان به ساخت آینه و دوربین، سکه‌ها و شمش‌ها اشاره کرد.