<
جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    Gümüş kaplama nasıl yapılır?

    Gümüş kaplama, iletken bir yüzeyi güzel gümüş metal ile kaplama işlemidir. Değerli metal gümüşün kullanım alanlarından biri de gümüş kaplamadır. Gerekli parçaların ve yüzeylerin kaplanması, uygulamaya bağlı olarak gümüş dahil farklı elementlerle yapılır. Gümüş kaplama, bu metalle tek başına veya diğer birkaç metalle kombinasyon halinde yapılabilir; diğer elementlerle kombinasyon halinde alaşım adı verilen bir bileşik oluşturur.

    Gümüş metalinin diğer metallerle birleştirilmesiyle elde edilen alaşımlar genellikle takılarda, mutfak aletlerinde, madeni paralarda, elektrik kontaklarında kullanılan faydalı alaşımlardır.Gümüş ısı ve elektriği çok iyi ilettiği için bu özelliği gümüşün ısı ve elektriği çok iyi iletmesinden kaynaklanmaktadır. galvanik kaplama için uygun bir seçenek; Ve gümüş metalinin bu özelliği ile gümüş kaplamanın katma değeri arttırılabilmektedir.

    Gümüş alanında en yaygın kaplama, söz konusu nesneyi kaplamak için gerekli ekipmanı ve elektrik akımının kullanıldığı elektrikli veya elektrolitik kaplamadır. Gümüş kaplamayı açıklamak için öncelikle gümüş elementini tam olarak anlamış olmanız gerekir.

    Gümüş kaplama yöntemi nedir?


    Gerekli parçaların ve yüzeylerin kaplanması, uygulamaya bağlı olarak gümüş dahil farklı elementlerle yapılır. Gümüş kaplama, bu metalle tek başına veya diğer birkaç metalle kombinasyon halinde yapılabilir; diğer elementlerle kombinasyon halinde alaşım adı verilen bir bileşik oluşturur.

    Gümüş kaplama, iletken bir yüzeyi güzel gümüş metal ile kaplama işlemidir. Değerli metal gümüşün kullanım alanlarından biri de gümüş kaplamadır. Gümüş metalinin diğer metallerle birleştirilmesiyle elde edilen alaşımlar genellikle takılarda, mutfak aletlerinde, madeni paralarda ve elektrik kontaklarında kullanılan faydalı alaşımlardır.

    Gümüş çok verimli bir ısı ve elektrik iletkeni olduğundan, bu özelliği onu kaplama için uygun bir seçenek haline getirir; Ve gümüş metalinin bu özelliği ile gümüş kaplamanın katma değeri arttırılabilmektedir. Gümüş alanında en yaygın kaplama, söz konusu nesneyi kaplamak için gerekli ekipmanı ve elektrik akımının kullanıldığı elektrikli veya elektrolitik kaplamadır. Gümüş kaplamayı açıklamak için öncelikle gümüş elementini tam olarak anlamış olmanız gerekir.

    gümüş:


    Gümüş, periyodik tablonun bir alt grubunda yer alan Ag sembolüne sahip kimyasal bir elementtir. Bu metal grimsi beyaz ve parlaktır. Gümüş nispeten nadir elementlerden biridir ve yer kabuğunda en bol bulunan 63. elementtir. Gümüş bazen serbest halde bazen de diğer metallerle alaşım halinde görülür. Kimyasal olarak, bu metal ağır metallerden biri olarak kabul edilir.

    Bileşiklerinde gümüş çoğunlukla tek değerlidir; Ancak florür, sülfit ve oksit içeren iki değerli gümüş bileşikleri de gözlenmiştir.Gümüşün önemli bileşikleri şunlardır: gümüş nitrat, gümüş diamin hidroksit, gümüş siyanür, gümüş klorür, gümüş bromür ve gümüş sülfür. Gümüşün mükemmel iletkenliği, çeşitli endüstrilerde giderek daha fazla kullanılmasını sağlamıştır.


    Gümüş, altından daha sert olan parlak ve nispeten yumuşak bir metaldir. Bu metal işlendiğinde çok yüksek bir parlaklığa sahiptir.Tüm metaller arasında bu element ısı ve elektrik açısından en iyi iletken konumuna sahiptir. Gümüş hakkında yazılan tüm özellikler, bu metalin kaplanmasıyla doğrudan ilgilidir.

    نقره

    Gümüş, metaller arasında oldukça reaktif bir metal olarak kabul edilse de, bazı elementlere kıyasla daha az reaktif olduğunu belirtmek gerekir. Örneğin bu element demir kadar kolay oksitlenmez ve kükürt ve hidrojen sülfit ile reaksiyona girerek gümüşünüzde koyulaşmaya neden olur.

    Kaplama:


    Kaplama veya kaplama, oksidasyonu, aşınmayı önlemek ve yüzey direncini artırmak için diğer metallerin veya metal olmayanların üzerine metal veya metal olmayan bir tabakanın yerleştirilmesi işlemidir. Galvanik kaplamanın en önemli nedenlerinden biri makul maliyetidir.

    Galvanik kaplamanın çok önemli olduğu sektörler arasında otomotiv sektörü, telekomünikasyon sektörü, elektronik aksam imalat sanayi, kapı ve pencere imalat sanayi sayılabilir. Genel olarak gümüş kaplama ve diğer kaplamaların kullanım nedenleri; ilgili maliyetlerin düşürülmesi, güzelleştirilmesi, kimyasal korozyonun önlenmesi, yüzey ve ısıl direncin arttırılması, elektriksel iletkenliğin arttırılmasıdır.

    Gümüş takılar neden kaplanır?


    Takı ve yapay elmas kullanmayı seviyorsanız, bir süre sonra takıların renginin yavaş yavaş değişebileceğini ve ilk günkü kadar parlak ve göz alıcı olmayabileceğini çok iyi bilirsiniz. Şimdi altın, gümüş, çelik vs. olsun, renk değişimini ve parlaklık kaybını hissetmiş olabilirsiniz. Bu durumda en iyi yol yıkama veya temizleme veya kaplama kullanmaktır.Bu bölümde gümüş takılardan bahsediyoruz, bu yüzden tartışmaya gümüş ile devam edeceğiz.

    Gümüş metali asil metaller grubunda yer alır ve bu grupta reaktif metaller olarak sınıflandırılır, ancak neyse ki diğer elementlere kıyasla yüksek bir reaktivite derecesine sahip değildir ve örneğin demir gibi hızlı oksitlenmez. Gümüş metali kükürt ve hidrojen sülfür ile reaksiyona girerek gümüş üzerinde mat ve koyu bir tabaka oluşturur (bu koyuluk gümüş için herhangi bir kusur oluşturmaz ve geri dönüşümlüdür). Bu işlemi önlemek için gümüş takılar ve tabaklar genellikle kaplanır, böylece oksidasyona karşı daha dirençli olmaları yanında daha şeffaf ve güzel görünürler.

    Gümüş kaplama nasıl olur? Gümüş kaplama hakkında her şey:


    Gümüş kaplama, kuyumculuk endüstrisindeki en iyi ve en yaygın kaplamalardan biridir. Çünkü gümüş elementi parlak ve parlak olduğundan ve altından ve rodyumdan daha ucuz olduğundan ve en önemlisi gümüşün kararmaya ve oksidasyona karşı direnci nispeten yüksektir. Bakır, pirinç ve nikel, gümüşü kapsayan en yaygın metaller arasındadır. özellikle bakır elementi; Çünkü birçok tabak, takı ve dekoratif aksesuar bakırdan yapılmıştır.

    Mesele şu ki, gümüş kaplama elektronik endüstrisinde ve elektronik bileşenler için bileşenlerin elektriksel iletkenliğini ve korozyon direncini artırmak için kullanılabilir. Gümüş kaplama için farklı yöntemler bulunmaktadır. Gümüş kaplamanın yaygın yöntemlerinden biri gümüşün elektrolitik veya elektriksel olarak kaplanmasıdır.Bu şekilde gümüş kaplamada anot veya negatif elektrot (elektrolit çözeltisinde elektron kaybeden elektrot) ve katot veya pozitif elektrot (elektrolit çözeltisinde elektron kaybeden kısım) kaplanacak) elektrik haline gelecek) her ikisi de elektrolit adı verilen gümüş metal tuzu içeren bir çözelti olan elektrolitik bir banyoya daldırılır.

    Bu alkali banyo yönteminde kullanılan elektrolit, tuzları olarak daha fazla potasyum siyanür ve potasyum karbonat içeren potasyum disiyanoaljinattır. Çözünmüş saf gümüş anotlar, katot üzerinde çökmüş veya birikmiş metalin yerini alır. Daha sonra bu metalin çözeltisinden bir DC akım geçer; metal iyonlarının katodun yüzeyine aktarılması olayı gerçekleşir ve sonunda katoda bağlı parça üzerinde yerleşir. Aslında, elektrik akımı yardımıyla, çözeltiye daldırılan hedef parça (bakır veya pirinç veya...) üzerinde gümüş iyonları biriktirilir.

    آبکاری نقره چگونه اتفاق می افتد؟

    Daha sonra parça elektrolitten çıkarılarak su ile iyice yıkanır ve son olarak temizlenip parlatılır. Anot kısmında genellikle Alman gümüşü (%45-70 bakır, %30-5 nikel, %45-8 çinko) kullanılmaktadır çünkü iyi mekanik özelliklere ve yüksek adezyona sahiptir.

    Bahsedildiği gibi elektrolit, siyanürlü veya siyanürsüz çözelti olabilen gümüş metal çözeltisidir. Siyanür elektrolit aslında gümüş siyanür çözeltisidir ve siyanür içermeyen elektrolit genellikle gümüş nitrat çözeltisidir.Gümüş kaplamada bir diğer nokta da kaplama işleminde çözeltiye bir miktar antimon, kükürt, bizmut veya selenyum eklenebilmesidir. daha parlak ol

    Elektrolitin sıcaklığı 18 dereceden düşük olmamalıdır. Çünkü gümüş kaplama elektrolit sıcaklığının yükselmesi ve düşmesi gümüş kaplamanın gözenekli ve gözenekli hale gelmesine neden olur ve anot elektrolit içinde daha erken ve fazla çözünür, bu nedenle 30 ile 40 derece arasındaki sıcaklık gümüş kaplama için uygun ve yaygın bir sıcaklıktır. Siyanür elektrolitinin pH'ı 8 ile 8,5 arasında ve siyanürsüz elektrolitin pH'ı 7,5 ile 9 arasında olmalıdır.

    Bu kaplamada, çözeltiye konulan metal kaplanacak metalle aynı metaldir.Elektrokimyasal kaplama olgusu, her ikisi de elektriksel ikameye göre çalışan elektroforming olgusuyla aynıdır; elektro kaplamada, hedef parçadan bir kabuğun çıkarılması farkıyla.


    Kabuk çıkarıldıktan sonra, istenen nesne elektrokaplama ile tamamen kaplanır. Elektroform işleminden sonra üzerine elektrokaplama yapılabilmekte ve yapılan kaplama ile korozyon direncini arttırmakta veya süs ürünleri için daha çekici hale gelmektedir.

    Bu iki yöntem ayrı ayrı veya birbirini tamamlayan iki yöntem olarak kullanılabilir. Gümüş kaplamada bu kaplamanın kalitesi için doğru elektrolitin belirlenmesi çok önemlidir; Bu şekilde hazırlanan çözeltinin mekanik dayanım, korozyon, parlaklık veya yansıtma ve aşınma direnci gibi faktörlere sahip olması gerekir.

    Gümüş metal ile galvanik kaplama yapılırken bir başka nokta, elektrokaplanacak yüzeyin temiz ve bağa müdahale edebilecek herhangi bir kirletici madde içermediğinden emin olmaktır, bu kirlilik birikmeyi ve yapışmayı önler Elektrolizlenecek yüzeyi temizlemek için Elektrolizlenecek, iki fiziksel ve kimyasal yöntemler kullanılabilir. Fiziksel temizlemede, kirleticileri gidermek için mekanik enerji kullanılır ve kimyasal yöntemde, yüzey aktif kimyasallara sahip çözücüler veya yüzey metali ile reaksiyona girebilen kimyasallar kullanılır. Galvanik kaplama yöntemi son yıllarda pazarda önemli ölçüde büyümüştür.

    Elektrolitik veya elektrikli gümüş kaplama, bu yöntemler dahil olmak üzere farklı yöntemlere sahiptir.


    1- Namlu veya döner yöntem. Bu yöntem dönen varillerde olur, bu varillerin konumu yataydır. Bu yöntemde elektrik bağlantısı, parçaların yuvarlanması ve namluya bağlanan bir dış iletken vasıtasıyla yapılır. Bu yöntemle ilgili tek sorun, hassas parçalarda hasara ve kırılmaya neden olabilen parçaların yuvarlanmasıdır.

    2- Chengaki'nin gümüş kaplama yöntemi. Parçaların büyük, ağır ve karmaşık olduğu ve namlu kaplamanın kullanılamadığı durumlarda bu yönteme başvurulur. Bu yöntemde elektrik akımı tırmıklar tarafından sağlanır ve hedef parçaya aktarılır. Tırmıklar, parçaları tutmaya uygun şekilde bakır taş telden yapılmıştır. Bu yöntemde iş parçası bir kanca veya klipsle tutulur ve bu bileşenler bir kapakla yalıtılır.
    3- Şerit gümüş kaplama yöntemi, bu yöntemde bir makara ile çekilen sürekli bir şerit kaplama solüsyonunun içinden geçer. Uzun teller ve metal şeritler bu yöntemle kaplanabilir.

    Evde gümüş kaplama:


    Önce gümüşü ıslak pamuklu bir bez ve az miktarda deterjanla temizliyoruz ve ardından güzelce kurutuyoruz. İkinci olarak, gümüşe biraz endüstriyel cila sürüyoruz ve yüzeyi ıslak pamuklu bir bezle temizliyoruz. Endüstriyel cila gümüş yüzeye zarar vereceği için uzun süre temas ettirilmemelidir. Bir sonraki adımda cilaya batırdığımız bezi gümüş yüzeyde koyuluk kaybolana kadar nazikçe ovuyoruz. Ve son olarak gümüş yüzeyi cila malzemesinden tamamen temizlediğimizden emin oluyoruz.

    کاربرد و خواص آبکاری نقره

    Gümüş kaplama uygulaması ve özellikleri:


    Gümüş kaplama ile kaplanan yüzey mat beyaz, yarı parlak veya tam parlak olabilir. Böyle bir yüzey korozyona karşı dirençlidir, ancak bir dereceye kadar kararma eğilimindedir. Elektronik sektöründe altının fiyatının yüksek olması nedeniyle renk değişimi, temas direnci değişimi, penetrasyon gibi parametrelerin dikkate alınmadığı durumlarda gümüş kaplama kullanılabilmektedir. Gümüş kaplama, kuyumculuk ve gümüş eşyalarda yüksek kullanımına ek olarak, baskı devrelerinde, telekomünikasyonda, otomobillerde ve mücevheratlarda yaygın olarak kullanılabilir.

    Plastik nesneler veya seramikler, yüzeyleri elektriksel olmayan bir şekilde iletken bakır veya nikel ile kaplanırsa gümüşle kaplanabilir. Gümüş kaplamanın en önemli özellikleri yüksek elektrik iletkenliği, yüksek ısı iletkenliği ve ışık yansımasıdır. Gümüş metali, diğer metallere göre daha düşük ağırlığa ve daha yüksek erime noktasına sahiptir ve bu, gümüş ve altın arasındaki farklardan biridir, bu nedenle kaplama için uygun bir seçenek olarak kabul edilir. Gümüş kaplamanın bir diğer avantajı da çoğu metal üzerine kaplanabilmesidir.Önemli olan nokta gümüş takıların tekrar kolayca kaplanabilmesidir.

    Gümüş metal, en eski değerli metallerden biridir. Neredeyse nadir ve pahalı olan gümüş renkli bir metaldir. Gümüş metal saf havada kararlıdır, ancak hidrojen sülfür ve kükürtlü havaya maruz kaldığında kararır; Bu nedenle gümüş kaplama, bulanıklığı gidermek ve ayrıca istenen yüzeyleri dekore etmek ve parlatmak için kullanılabilir. Gümüş kaplama, elektrik akımı oluşturarak bir veya daha fazla başka metal üzerinde bir gümüş metal tabakası kaplamaktır. Takılar, saatler, tabaklar vb. gümüş kaplamanın görülebildiği eşyalar arasındadır.

    Çeşitli yüzeyleri korozyondan korumak için bu yüzeylere uygulanan yöntemlerden biri de gümüş kaplamadır. Gümüş elektrokaplamanın en yaygın yöntemi olan gümüş elektrokaplama, solüsyondaki pozitif iyonların veya gümüş metal katyonlarının istenilen nesnenin üzerine bir tabaka halinde yerleştirilmesi şeklinde yapılır. Bu çalışma, objenin aşınmaya karşı direncini arttırmanın yanı sıra süs eşyası ve dekoratif objeler gibi istenilen objeyi şeffaf ve çekici bir hale de getirmektedir. Mesele şu ki, gümüş kaplama yeni bir uygulama değil ve farklı toplumlar arasında sayısız yıldır popüler.

    Gümüş ve altın alaşımlarının etkileri sağlığınız için nasıl faydalı olabilir?

     

    Bugün, altın ve gümüş alaşımının etkileri aşağıdakileri tedavi etmek için kullanılabilir:

     
        Artrit semptomlarını ortadan kaldırın

    Belki de en çok araştırılan altın alaşımı, romatoid artrit semptomlarını azaltmak için olmuştur. Altının cilt üzerinde doğrudan kullanımı, hastaların önemli bir yüzdesinde bu semptomları iyileştirmeye yardımcı olmuştur.

    Ağrı kesici

    Altının bir yaraya veya enfeksiyona uygulanmasının yaranın iyileşmesine yardımcı olduğu söylenir. Çünkü altının damarları gevşetici bir etkiye sahip olduğuna ve kanın daha rahat akmasını sağladığına inanılıyor. Kan dolaşımındaki bu artış vücuttaki oksijeni düzenler ve iyileşmeye yardımcı olur.
        Vücut ısısı regülasyonu


    Altın alaşımının vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olduğu söylenir. Sabit bir sıcaklık, bir kişinin bağışıklık sistemini geliştirir. Bu özellikle titreme, gece terlemesi veya sıcak basmaları olanlar için yararlıdır.

    اثرات آلیاژهای نقره و طلا چگونه می تواند برای سلامتی شما مفید باشد؟

    Cilt bakımı tedavisi


    Roma döneminde altın alaşımı ve bileşen parçacıkları cilt hastalıklarını ve enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Tıbbi ilerlemeler bu erken uygulamaların çok ötesine geçmiş olsa da, altının cilt üzerindeki olumlu etkilerinin temeli devam etmektedir. Günümüzde saf altını çeşitli güzellik ürünlerinde ve cilt bakımlarında bulabilirsiniz.

    Gümüş alaşımının tıptaki faydalı özelliklerinden ve etkilerinden biri de antibakteriyel özelliğidir.


    Gümüşün antibakteriyel özelliği, ilaç ve sağlık endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır ve diğer metallerle kombinasyon halinde kullanılmaktadır. Aslında bu metalin asıl rolü, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabilen bakterisit özelliğidir.Gümüş alaşımı tıpta diş dolgusu için kullanılabilir.Aslında bu metalde bulunan bileşikler günümüzde diş hekimliğinde kullanılmaktadır. dişleri doldurmak için.Ve diş implantları kullanılabilir.Ayrıca altın gibi gümüş alaşımı vücut için rahatlatıcı etkiler yaratabilir ve çeşitli hastalıkların tedavisinde etkili olabilir.

    Gümüş ve altın alaşımlarının insan vücudu üzerindeki etkisi


    1- Altın alaşımı sıcaktır ve doku genişlemesine ve hasarlı bölgenin gevşemesine neden olur ve onarımı biraz daha hızlı hale getirir. Bazı krallar ve kraliçeler, enerjisini almak için altın taçlar veya altın kemerler taktılar.

    2- Refleksoloji ve akupunktur çalışmasında vücudun elektrik meridyenlerinin vücudun elektrik devreleri olduğunu ve altından etkilendiğini fark edersiniz. Altın alaşımının da rahatlatıcı etkisi olduğuna inanılır.Daha fazla bilgi için Silver Cafe'nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.