<
search
Russian
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    مرجع تخصصی تراش زمرد

    سنگ زمرد یکی از انواع سنگ های قیمتی و بسیار زیبا در جهان است که به دلیل رنگ منحصر به فرد و زیبایی و خواصی که دارد، بسیار مشهور و شناخته شده است.

    سنگ زمرد مانند تمام سنگ های گرانبهای دیگر از خواص بسیاری برخوردار است و گذشتگان از خواص آن آگاه بوده و از زمرد به عنوان یک دارو نیز بهره می بردند. اما به دلیل کمیاب و نایاب بودن، بیشتر از این سنگ برای مصارف زیور آلات استفاده میشد.

    تاریخچه استفاده و تراش این سنگ زیبا به سال های بسیار دور یعنی هزاران سال قبل میلاد مسیح باز می گردد و در آن زمان مردم از زمرد استفاده می کردند.

    امروزه نیز از سنگ زمرد در جواهرات بسیار ناب و خاص استفاده می شود و جواهراتی که حاوی سنگ زمرد هستند، بسیار گران بوده و جزء زیور آلات لوکس و سلطنتی محسوب می شوند.

    در این مقاله از وب سایت کافه سیلور قصد داریم تا به بررسی مرجع تخصصی تراش زمرد بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

     

    معرفی سنگ زمرد

    در مقالات گذشته درباره زمرد اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. به صورت کلی زمرد در لغت به معنای سبز رنگ می باشد و به عنوان سنگی زیبا و به رنگ طبیعت شناخته می شود.

    در کل زمرد به دلیل رنگ منحصر به فردی که دارد، از ان به عنوان یک سنگ پر انرژی و خاص یاد شده و این سبز بودن آن نمایان گر انرژی بسیار بالای این سنگ است. البته مشهورترین رنگ زمرد به رنگ سبز است و این سنگ در رنگ های دیگری نیز یافت می شود که آن ها به صورت زیر اشاره می کنیم:

    سبز
    سبز مایل به سیاه
    سبز مایل به سفید
    سبز مایل به زرد


    نکته بسیار مهمی که درباره این سنگ باید بدانید، این است که زیبایی رنگ زمرد به کرم و وانادیوم درون آن مربوط می باشد. زمرد یکی از سخت ترین سنگ های زینتی شناخته شده است و اما بسیار مستعد شکستن می باشد. به همین دلیل برای تراش زمرد، لازم است که به مرجع تخصصی تراش زمرد مراجعه فرمایید.

     

    نکات بسیار مهم درباره سنگ زمرد:

    درجه‌ی سختی سنگ زمرد چیزی حدود 7.5 تا 8 در مقیاس موس می باشد.
    بیشتر سنگ های زمرد اصل از حفره و ترک ‌های متعددی تشکیل شده‌ اند و ساختار یکپارچه ‌ای ندارند.
    این سنگ ها از درجه سختی بسیار مناسبی برخوردار می باشند اما به دلیل وجود حفره و ترک در ان ها، بسیار مستعد شکستن هستند
    اگر ضربه ‌ای به سنگ وارد شود ممکن است سریع ‌تر از آن‌چه تصور می‌ کنید شکسته شود، بنابراین به محافظت و مراقبت بسیار زیادی نیاز خواهد داشت.
    به حفره ‌ها و شکاف ‌های موجود در سنگ زمرد، اصطلاحا باغ اطلاق می گردد. به دلیل آن که ظاهری شبیه خزه به سنگ خواهند داشد.
    باغ ها را نمی توان در هر سنگ زمردی پیدا کرد.
    سنگ زمرد از سیلیکات آلومینیوم و بریلیوم تشکیل شده در سنگ ‌های پگماتیت به وفور یافت می شود.
    زمردهای اصل دارای جلای شیشه ‌ای و خاکه‌ سفید رنگ هستند.
    سنگ های زمرد اصل و یا سنگ ‌های شفاف و سبز رنگ که رنگ ثانویه‌ی زرد و تیره ندارند، گران ‌قیمت ‌تر از سایر رنگ‌ های این سنگ خرید و فروش می شوند.
     

    مشهورترین انواع زمرد:  

    به صورت کلی سنگ زمرد انواع و اقسام بسیار مختلفی دارد و انواع این سنگ مربوط به مکان استخراج و یا کشوری است که سنگ از آن جا به دست می آید!

    در این میان برخی از سنگ های زمرد وجود دارند که از کیفیت و شهرت بسیار بالایی برخوردار می باشند. از جمله انواع این سنگ های خاص و زیبا، به شرح و صورت زیر است:

     

    مشهورترین انواع زمرد

     

    زمرد کلمبیا

    یکی از با کیفیت ترین و زیباترین انواع سنگ های زمرد، زمرد کلمبیا می باشد. لازم ذکر است که زمردهای کلمبیایی از زمردهای استخراج شده سایر کشورها کاملاً متمایز بوده و بسیار گران تر از سایر زمردها می باشد. از جمله نکاتی که در این خصوص باید بدانید، به شرح زیر است:

    کشور کلمبیا در آمریکای جنوبی، در صدر کشورهای تولیدکننده زمرد جهان قرار دارد.حدود 150 معدن زمرد در این کشور وجود دارد که مشهورترین آن ‌ها، معادن موزو (Muzo) و شیوور (Chivor) می باشد.


    لازم ذکر است که امروزه، مهم ‌ترین معدن کلمبیا، معدن کاسکیوز می باشد که به صورت تقریبی حدود سه چهارم زمرد تولیدی کلمبیا از این معدن استخراج می گردد.


    از کلمبیا زمردهای بسیار خاص و نادر استخراج می شود. از این سنگ های زمرد خاص و نادر می توان به زمردهای تراپیچ (trapiche) اشاره داشت که از مرکز آن ‌ها 6 پرتو ساطع می گردد.


    قیمت هر قیراط زمرد کلمبیا در بازارهای جهانی بسیار گران بوده و از 4 هزار دلار تا 50 هزار دلار معامله می شود.حتی برخی از سنگ های زمرد که تراش خاص دارند و یا اینکه درجه خلوص و کیفیت بسیار بالایی دارند، بیش از 50 هزار دلار نیز به فروش می رسد.  
     

    زمرد زیمبابوه

    یکی دیگر از کشورهای استخراج کننده زمرد در جهان، زمرد زیمباوه می باشد. این زمرد نیز جزء مشهورترین و خاص ترین زمردهای شناخته شده به شمار می آید و نسبت به زمرد کلمبیایی از رنگ تیره تری برخوردار است و به نوعی دارای ته رنگ آبی می باشد!

    نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که زمردهای مرغوب در اندازه ‌ها و یا سایزهای کوچک با رنگ ‌های بسیار زنده و ته رنگ زرد نیز از معدن مشهوری در زیمبابوه با نام سانداوانا استخراج می گردد. به همین دلیل است که زمردهای این کشور نیز در جهان شهرت بسیار خاصی دارند.  

     

    زمرد پنجشیر افغانستان

    لازم ذکر است که یکی از با کیفیت ترین و خاص ترین انواع زمرد در سرتاسر جهان، زمرد پنجشیر افغانستان است. زمرد پنجشیر افغانستان علاوه بر کیفیت باور نکردنی، دارای زیبایی منحصر به فرد و قیمت بسیار بالایی برخوردار است.

    این نمونه از زمرد از انواع زمردهای کلمبیایی ممکن است کمی ارزان تر باشد اما  در عین حال نمونه‌ های خاص با خلوص و رنگ عالی با قیمت بسیار بالایی خرید و فروش می گردد.

     

    زمرد زامبیا

    زمرد زامبیا از معادن زمرد کشور زامبیا استخراج می ‌شود و این زمرد نیز در میان تمامی زمردهای جهان از کیفیت و زیبایی بسیار بالایی برخوردار است. به صورت کلی زمرد زامبیا به دلیل رنگ و شفافیت خود از شهرت بسیار بالایی برخوردار است.

    زمرد زامبیا با این که قیمت بسیار بالایی دارد اما نسبت به کلمبیا یا پنجشیر افغانستان تقریباً یک سنگ زمرد ارزان تر محسوب می شود به دلیل انکه کیفیت و درجه خلوص آن دو را ندارد. زمرد زامبیا در بازار جهانی نهایتاً تا ۲ هزار دلار خرید و فروش خواهد شد.

     

    زمرد زامبیا

     

    تراش زمرد

    همان گونه که در بخش های قبل اشاره کرده ایم، سختی سنگ زمرد چیزی میان 7.5 تا 8 است و این مقدار یعنی سنگ زمرد از سختی بالایی برخوردار است. همین موضوع تا حدود زیادی مانع خراش دیدن این گوهر با ارزش می گردد.

    با این حال زمرد از قابلیت شکنندگی بسیار بالایی برخوردار است. به دلیل آن که شکاف های موجود، تراش دیدن و همچنین سوارکردن و پاک کردن آن را نسبتاً مشکل کرده ‌است.

    به صورت کلی تراش زمرد یک امر بسیار سخت و دشوار است و هر تراش کار سنگی نمی تواند آن را انجام دهد! به همین دلیل است که شما عزیزان باید برای تراش این سنگ گران بها، به مرجع تخصصی تراش زمرد مراجعه کنید تا هم تراش سنگ به بهترین حالت ممکن انجام شود و همچنین برای سنگ گران بها مشکلی به وجود نیاید!

    در واقع برای یک تراش دهنده خبره، تراش زمرد کار دشواری محسوب می گردد. در ابتدا به دلیل قیمت بالای کریستال‌های خام و در نهایت به دلیل وجود ادخال ها. اما با تمامی این موانع و مسائل ذکر شده، از عشق و علاقه تراش دهندگان زمرد هرگز کم نشده و آن ‌ها از تراش خاصی را برای این گوهر استفاده می کنند. از جمله نکات بسیار مهمی که در این خصوص باید بدانید به صورت زیر است:

    تراش زمردی یا تراش چهار گوش در اصل یکی از طرح های تراش پلکانی محسوب می شود که در آن، گوشه ‌های زمرد به صفحاتی مزین خواهد شد.
    این تراش چهار گوش علاوه بر تشدید زیبایی سنگ زمرد، مقاومت این گوهر بسیار ناب و زیبا را در برابر فشارهای مکانیکی و عوامل فیزیکی افزایش خواهد داد.
    زمردها به روش ‌های دیگری نیز تراش داده می‌ شوند و در صورتی که کریستال های خام حاوی ادخال و ناپاکی های فراوانی باشد، تراش دامله را برای آن در نظر می ‌گیرند.
    تراش دامله تراشی است به صورت نیم کره که با قاعده‌ های دایره یا بیضی انجام خواهد شد و بیشترین کاربرد را جهت انگشتری دارا می باشد.  
     

    ویژگی های زمرد با کیفیت

    زمردهای با کیفیت از ویژگی های بسیار خاصی برخوردار هستند. دانستن این ویژگی ها برای تشخیص یک زمرد با کیفیت خالی از لطف نیست. از جمله ویژگی های یک سنگ زمرد با کیفیت به صورت زیر می باشد:

     

    1)وزن سنگ زمرد:

    این گوهر سنگ ها به صورت معمول در اندازه های بسیار کوچکی یافت می شوند.
    زمردهای درشت با کیفیت بالا می توانند قیمت بسیار بالایی داشته باشند.
    برخلاف الماس که زیر 1 قیراط هم درخشندگی خود را نشان می دهد، سنگ زمرد معمولا در قیراط بالاتر این امکان را دارد.
    وزن پارامتری اساسی در تعیین قیمت این سنگ زیبا محسوب می شود.
     

    2)رنگ سنگ زمرد:

    یکی دیگر از پارامترهای بسیار مهم و اساسی در تعیین قیمت و ارزش و کیفیت سنگ زمرد، رنگ این گوهر می باشد. به صورت کلی باید بیان کرد که هر چه رنگ سبز این گوهر پر رنگ تر و شدید تر، سر زنده تر و غیر مات باشد ارزش این سنگ نیز چندین برابر خواهد شد.

     

    رنگ سنگ زمرد

     

    3)پاکی سنگ زمرد:

    به صورت کلی مدل ها و گونه های بی عیب این گوهر کمیاب و بسیار گران بها می باشند.
    ناپاکی ها در سنگ زمرد ظاهری شبیه خزه یا شاخه های درخت را خواهند داشت.
    در بیشتر گونه های درشت، معایب و ترک هایی وجود دارد و یا این که رنگ آن ها دارای جلوه های ابری خواهند بود.
     

    4)درخشندگی:

    شایان ذکر می باشد که این فاکتور که وابسته به نوع تراش است نیز همانند سایر سنگ های قیمتی دیگر روی قیمت آن تاثیر خواهد داشت.  

     

    مراحل تراش سنگ زمرد:

    به صورت کلی تراش سنگ زمرد به شکل مرحله ای انجام می شود. همان گونه که اشاره کرده ایم، تراش سنگ زمرد امری سخت می باشد و به این راحتی انجام نمی شود! بنابراین شما عزیزان برای تراش این گوهر باید به مرجع تخصصی تراش زمرد مراجعه نمایید.

    حتی اگر به یادگیری تراش این سنگ و سایر سنگ های گران بها علاقه دارید، بهتر است که به  مراجع تخصصی تراش زمرد رجوع کنید. در ادامه مراحل تراش سنگ زمرد را به صورت بسیار کلی برای شما عزیزان شرح خواهیم داد:

    ابتدا با چسب مخصوص سنگ زمرد تراش نخورده را به پایه تراش می چسبانیم.  
    برش های اولیه سنگ را برای تراش زمرد از سر می گیریم تا بدین ترتیب شکل اولیه این سنگ به دست آید.
    حال با توجه به نوع تراشی که می خواهیم سنگ را تراش دهیم بر اساس طرح های اولیه موجود، تراش را انجام خواهیم داد.
    به تدریج از خانه های بزرگ شروع به تراش کرده و در نهایت کوچک ترین خانه های تراش را روی سنگ انجام خواهیم داد.
    بعد از تراش، نگین را صیقل داده تا جذابیت و درخشش سنگ نمایان شود.
    پس از تراش سنگ زمرد، یک نگین بسیار زیبا و خوش رنگ را خواهید دید که جلوه ای خاص و بی نظیر دارد.
     

    نکات نگهداری از سنگ زمرد:

    نگهداری از سنگ زمرد نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. از جمله نکات نگهداری از سنگ زمرد می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره داشت:

    به صورت معمول خانواده بریل دارای ساختاری شکننده می باشند و فرم شکستگی آن ها بی نظم است، بنابراین باید در نگهداری سنگ زمرد بسیار دقت فرمایید که هیچ گونه ضربه ای به خصوص در تورق های آن صورت نگیرد.
    برای از بین بردن معایب و افزایش کیفیت رنگ سنگ زمرد، آن ها را در روغن ها و ترکیبات شیمیایی مخصوصی قرار می دهند.
    ادخال ها، به ویژه در سنگ های باکیفیت بالا، با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نمی باشد.
    استفاده از دستگاه اولتراسونیک و حرارت می تواند روغن را از ترک های سنگ خارج و متقابلا کاهش شفافیت و حتی شکستن آن شود.
    بهتر است حین کارهای خانه مانند آشپزی و یا شستشو انگشتر یا گردنبند زمرد خود را دور کنید.
     

    نکات نگهداری از سنگ زمرد

     

    سخن پایانی:

    در این مقاله از وب سایت کافه سیلور سعی کردیم تا به بررسی مرجع تخصصی تراش سنگ زمرد بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. شما عزیزان نیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان و مشاوران در این خصوص مشورت فرمایید.