<
search
ترکی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    انواع تراش سنگ فیروزه

    انواع تراش سنگ فیروزه اصل

    تحریریه کافه سیلور:

     

    یکی از زیباترین و شگفت انگیزترین سنگ‌های جواهر، سنگ فیروزه است که در تولید انواع زیورآلات و وسایل‌های دکوری مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای اینکه این سنگ در صنعت مختلف مورد استفاده قرار بگیرد باید از ابزارهای مخصوصی برای تراشکاری استفاده شود تا به شکل دلخواه در بیاید. در واقع سنگ فیروزه یک ماده معدنی است که از فسفات مس و آلومینیوم نمکدان تشکیل می‌شود.‌

     

    نام فیروزه از کلمه فرانسوی turquoise گرفته شده که به معنای “سنگ ترکی” است زیرا در گذشته سنگ‌های فیروزه ایرانی از طریق کشور ترکیه به اروپا فرستاده می‌شد و به همین دلیل آن را با نام سنگ ترکی می‌شناسند. رنگ سنگ فیروزه بین بازه آبی تا سبز متغیر بوده و رنگ آبی آسمانی یا فیروزه‌ای خاص‌ترین رنگ این سنگ تزئینی زیباست. سنگ فیروزه بسته به محل شکل گیری، ترکیبات مختلفی خواهد داشت که ترکیب عناصر در آن مشخص خواهد کرد سنگ چه رنگی داشته باشد. به طور مثال سنگ‌های فیروزه استخراج شده از دل معادن نیشابور رنگی آبی داشته و این رنگ زیباترین رنگ فیروزه سراسر دنیاست. از سمت دیگر ممکن است سنگ فیروزه یک معدن به دلیل وجود سنگ آهک در محیط شکل گیری فیروزه، رنگی متفاوت و مایل به سفید داشته باشند.

     

     

    تغییر رنگی که در سنگ فیروزه ایجاد می‌شود به خاطر تابش نور آفتاب و تبخیر آب طبیعی است همچنین آب و هوا و مواد شیمیایی دیگر روی تغییر رنگ تاثیرگذار هستند. شاید جالب باشد که بدانید سنگ فیروزه نماد دوستی و عشق است که شما می‌توانید برای ایجاد یک فضای رمانتیک و خیالی آن را در قالب‌های مختلف به دیگران هدیه دهید.‌

    عوامل‌های مختلفی باعث محبوبیت سنگ فیروزه شده‌اند که مهمترین آنها خواص درمانی روی جسم و روان است. ما در این مقاله می‌خواهیم شما را با انواع تراش سنگ فیروزه‌  آشنا کنیم و مطالبی را در مورد سنگ فیروزه بیان کنیم تا اطلاعات شما جامع و کامل شود پس در ادامه با ما همراه باشید.


    نحوه تشخیص سنگ فیروزه اصل و تقلبی


    انواع تراش سنگ فیروزه وجود دارد ولی اولین امر این است که شما این سنگ فیروزه را از یک سنگ فیروزه‌ تقلبی تشخیص دهید. مواردی برای تشخیص این امر وجود دارد که در زیر به چند مورد از آنها می‌پردازیم.


    ۱_رنگ سنگ فیروزه‌ی اصل بستگی به مقدار مس موجود در سنگ و آهن دارد که باید رنگ آن آبی کم رنگ یا سبز مایل به زرد باشد. این مورد را در نظر داشته باشید که رنگ فیروزه‌ی اصل معمولاً کمی مات‌تر است.‌و یک فیروزه‌ مرغوب به رنگ آبی آسمانی است و نه رنگ‌های دیگر
    ۲_سنگ‌های فیروزه  دارای نقاط و رگه‌های سیاهی در پشت نگین است که این مورد یکی از روش‌های تشخیص سنگ فیروزه اصل از تقلبی می باشد.
    ۳_یکی دیگر از راه‌های تشخیص سنگ فیروزه اصل از تقلبی شناخت جنس سنگ است. اغلب سنگ فیروزه  از جنس سنگ‌های آذرین است، ولی فیروزه‌های تقلبی با جنس‌های پلاستیکی و شیشه‌ای و حتی سرامیکی وارد بازار می‌شوند.
    ۴_عالی‌ترین روش برای تشخیص این امر, تست خراش است. اگر سنگ‌های فیروزه‌ای تقلبی به راحتی خراشیده شوند قابل اعتماد نیستند پس این سنگ اصل و مرغوب نیست.

     

    چرا باید سنگ فیروزه را تراش داد؟

    هر سنگی که از دل زمین استخراج می‌شود برای استفاده باید تغییراتی را متحمل شود. طی این فرآیند ناخالصی‌های موجود از سنگ جدا شده و به شکلی تبدیل می‌شود که قابل استفاده باشد. این موضوع شامل سنگ فیروزه هم می‌شود و برای استفاده از آن لازم است مراحل مختلفی را طی کند تا آماده عرضه به بازار باشد. نوع تراش سنگ فیروزه با توجه به شکل ظاهری آن ممکن است تغییر کند، به طور مثال سنگ‌های با کیفیتی که به صورت یکدست آبی هستند را به صورت مخروطی برش می‌دهند تا نقاط رنگی آن برجسته‌تر باشد اما فیروزه‌های نازک‌تر را به روش مسطح تراش می‌دهند و سعی می‌کنند بخش‌های ناقص سنگ را با کمک طلا یا نوشته بپوشانند.

     


    انواع تراش سنگ فیروزه اصل


    ما در ادامه می‌خواهیم شما را با معروف‌ترین و پرکاربردترین تراش‌های سنگ فیروزه اصل آشنا کنیم، پس به صورت کامل به این مسئله خواهیم پرداخت.


    ۱_تراش فیروزه به شکل مسطح


    یکی از رایج‌ترین شیوه‌های تراش دادن سنگ فیروزه به شکل مسطح است که در انواع جواهرات شما می‌توانید این نوع تراش را مشاهده کنید. شاید جالب باشد که بدانید وقتی سنگ فیروزه را استخراج می‌کنند اگر نازک باشد و ابعاد مناسبی نداشته باشد آن را به صورت مسطح تراش می دهند. این نوع تراش‌ها کاربرد بسیار زیادی دارند چون یک زیبایی خیره کننده‌ای را در کار به وجود می‌آورند بیشتر فیروزه‌های عربی به شکل مسطح تراشکاری می‌شوند.

     

    تراش فیروزه


    ۲_تراش فیروزه به شکل بیضی


    وقتی سنگ فیروزه از ضخامت مناسبی برخوردار باشد و ابعاد مناسبی داشته باشد بیشتر تراشکاران تشخیص می‌دهند تا آن را به شکل بیضی بتراشند. این نوع تراش زیبایی خاصی را به سنگ می‌دهد که به صورت کامل بیضی نیست. وقتی سنگ فیروزه به شکل بیضی تراش داده می‌شود نشان دهنده مرغوبیت سنگ فیروزه است چون شما رنگ و بافت سنگ را بهتر مشاهده می‌کنید.


    ۳_تراش پیکانی سنگ فیروزه


    یکی دیگر از رایج‌ترین انواع تراش سنگ فیروزه‌ای است که در جواهرات مخصوصاً در ساخت ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد،تراش پیکانی سنگ فیروزه است. از این نوع تراش وقتی استفاده می‌کنند که سنگ فیروزه رنگ آبی مرغوبی داشته باشد.

    نوع تراش به شکل مخروطی تراش داده می‌شود که دارای دو بخش بالا و اوج است که هرچه برجستگی‌های موجود بر روی سنگ فیروزه بیشتر باشد میزان مرغوبیت تراشکاری آن نیز بیشتر است. شما اغلب زیورآلات طلا و دکوری و عتیقه‌ها را با این نوع تراش مشاهده می‌کنید.


    ۴_تراش برلیانی


    سنگ‌های فیروزه‌ای که با این روش تراش داده می‌شوند درخشندگی بسیار زیادی دارند و به استحکام و مقاومت بالای سنگ‌ها کمک می‌کنند. شکل این تراش‌ها به صورت لوزی یا مثلث و از نظر وزن نسبت به تراش‌های دیگر بسیار سبک است ولی این نوع تراش به انواع مختلفی تقسیم می‌شود.


    ۵_ تراش به صورت بالشتی


    یکی دیگر از تراش‌هایی که برای سنگ‌های فیروزه در نظر گرفته شده به صورت، بالشتی است. این تراش تفاوت زیادی با تراش‌های دیگر دارد و از این رو مورد توجه بسیاری از علاقمندان قرار گرفته است. میزان درخشندگی و شفافیت آن مانند تراش برلیانی است.


    ما در اینجا شما را با انواع مختلفی از تراش‌های سنگ فیروزه اصل آشنا کردیم و با مطالعه کردن این مطالب متوجه می‌شوید که این صنعت پیچیدگی بالایی دارد که برای تشخیص تمام این موارد نیاز به حرفه است. شما باید تراش‌هایی را انتخاب کنید که از نظر درخشندگی و شفافیت در سطح بالایی باشد ولی از نظر قیمت برای شما به صرفه تمام شود. می‌توانید برای انتخاب تراش‌ها از افراد متخصص و یا کارشناسان استفاده کنید.


    نحوه تراش دادن سنگ های فیروزه


    ما در اینجا می‌خواهیم شما را با نحوه تراش دادن سنگ‌های فیروزه بیشتر آشنا کنیم چون این کار نیاز به مهارت و تخصص ویژه‌ای دارد و هر فرد بی‌مهارتی نمی‌تواند این کار را انجام دهد. اغلب سنگ‌های فیروزه با استفاده از یک ابزار مخصوص و ویژه تراش داده می‌شوند.

     

    تراش دادن سنگ های فیروزه

     

    این ابزار به شکل یک چرخ است که روی آن یک سمباده مخصوص برای تراش دادن سنگ‌های فیروزه در نظر گرفته شده است. در کنار سمباده صمغ‌های مخصوص بر روی سمباده‌ها استفاده می‌شود تا خراش‌های روی سنگ فیروزه از بین برود. پس از انجام دادن تمام این مراحل سنگ فیروزه با استفاده از یک چرم در دست گرفته می‌شود و روی سمباده گذاشته می‌شود تا تراش آن کامل شود.


    با انواع سنگ فیروزه آشنا شوید:


    ما می‌توانیم انواع فیروزه را بر اساس رنگ و طرح و حتی محل استخراج طبقه‌بندی کنیم که در ادامه به بررسی انواع سنگ فیروزه می‌پردازیم.سنگ‌های فیروزه از نظر رنگ به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. به شما می‌توانید این سنگ را از آبی کمرنگ تا سبز پررنگ مشاهده کنید ولی هر چقدر رنگ آبی آن بیشتر باشد ارزش و قیمت بالاتری دارد.


    سنگ‌های فیروزه بر اساس طرح به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. طرح فیروزه به شکل و بافت آن بستگی دارد که شما می‌توانید یک سطح صاف و یک دستی را مشاهده کنید که رگه‌دار و شکسته است. محل استخراج فیروزه مهم‌ترین عامل برای تقسیم بندی این سنگ است. سنگ فیروزه درمحل‌های مختلفی استخراج می‌شود، ولی مهم‌ترین معادن فیروزه در دنیا به شرح زیر است.


    ۱_فیروزه نیشابور در شهرستان نیشابور و در استان خراسان رضوی قرار دارد که به عنوان با ارزش‌ترین معدن در جهان شناخته شده است. این سنگ به رنگ آبی آسمانی یا آبی تیره و دارای خواص درمانی و معنوی بالایی است.
    ۲_فیروزه مصر یکی دیگر از فیروزه‌های مرغوب و مقاومی است که در تاریخ مصر باستان نقش بزرگی داشته بود. از این فیروزه در ساخت تاج‌ها و تزیینات و حتی زیورآلات استفاده می‌شود.
    ۳_یکی دیگر از انواع سنگ فیروزه به نام فیروزه‌ آفریقایی است. این سنگ بسیار با کیفیت ولی در عین حال قیمت بالایی دارد. شما می‌توانید این فیروزه را در ساخت آثارهای هنری مشاهده کنید.
    ۴_فیروزه آفریقا دارای رنگ‌های زیبا و متنوعی است که با کیفیت‌ترین رنگ‌های آن با رگه‌های سفید و سیاه است. سنگ فیروزه آفریقایی در بسیاری از آثارهای هنری و صنایع دستی به کار می‌رود.

     

    انواع سنگ فیروزه

     

    نکته آخر

    کافه سیلور افتخار دارد در مور کلیه سنگهای قیمتی آموزش گوهر شناسی بدهد

    میتوانید خدمات کافه سیلور را اینجا ببینید

    کافه سیلور در تولید کلیه محصولات نقره خود ار شمش نقره یا گوارسه (ساچمه نقره یا پنبه نقره) با عیار 999 استفاده میکند

     


    ما در این مقاله شما را با سنگ فیروزه و روش‌های تراش دادن آن آشنا کردیم. انواع تراش برای این سنگ در نظر گرفته شده است که هر کدام از آنها میزان مرغوبیت و رنگ و جنس آن را تضمین می‌کنند و برای انجام این کار به مهارت و تخصص نیاز است. شما با شناخت انواع تراش‌های سنگ فیروزه است که می‌توانید در هنگام خرید جواهرات و اجناس دیگر نوع تراش آن را تشخیص دهید و با کیفیت‌ترین آن را تهیه کنید.