<
search
ترکی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    سرمایه گذاری روی کارگاه نقره

    سرمایه گذاری در نقره به عنوان یکی از فلزات گرانبها در طول یک رونق اقتصادی یا زمانی که چنین رونقی پیش بینی می شود افزایش می یابد. سرمایه گذاران با خرید نقره به عنوان یک فلز گرانبها مانند طلا سعی می کنند از نوسانات قیمت این فلز سود ببرند. نقره علاوه بر سرمایه گذاری به طور گسترده در جواهرات، ظروف آشپزخانه و سایر مصارف صنعتی استفاده می شود.


    نوسانات نقره با طلا هماهنگ است. بنابراین همواره نوسانات قابل توجهی در بازار مشتقات نقدی و نقره وجود دارد که آن را برای سرمایه گذاری جذاب می کند.برای افتتاح کارگاه نقره سازی به وسایلی مانند میز یا دماغه جواهر سازی نیاز دارید که بتوانید آن را به میز محکم وصل کنید. علاوه بر این به ابزارهایی مانند پیچ، چند نوع انبردست، سوهان، چکش، سندان، سوهان، اره و کمان نیاز خواهید داشت.


    از طرفی ایستگاه جوشکاری از دیگر مواردی است که هنگام افتتاح کارگاه نقره به آن نیاز دارید. در کارگاه نقره سازی هنر نقره کاری رونق می گیرد و شما به عنوان یک نقره ساز می توانید تکنیک قلم زنی و چکش کاری روی نقره را انجام دهید و با کمی خلاقیت انواع ظروف نقره و تزئینات را با توجه به طرح ها و مدل ها بسازید.

    در کشور ما ایران هنر نقره‌کاری جایگاه ویژه ‌ای دارد و این هنر در شهرهایی مانند قزوین و اصفهان ادامه دارد. همانطور که می دانید نقره یکی از با ارزش ترین فلزات بعد از طلا است که کاربرد بسیار وسیعی دارد و در ساخت جواهرات و ظروف نقره کاربرد دارد. البته ساخت زیورآلات و ظروف نقره در کشور ما یکی از صنایع دستی گرانبها محسوب می شود و بسیاری در کارگاه های مختلف زرگری به این حرفه مشغول هستند.


    تاریخچه نقره سازی


    نقره مانند طلا و مس به صورت خالص در دل طبیعت یافت می شود. تاریخچه طلا به چهار سال قبل از میلاد برمی گردد، اگرچه نقره پس از طلا در همان زمان کشف شد. در برخی مناطق کشورمان از جمله معادن نخلک در میان کویر لوت در شمال انارک سنگ های نقره وجود دارد.


    سنگ های نقره را با ابزارهای مختلف در کارگاه نقره سازی به زیورآلات و ظروف نقره تبدیل می کنند. البته ظروف نقره ساخته شده از سنگ نقره شامل ظروف دسر، آینه، شمعدان، بشقاب، میوه خوری و کشکول است که درخشندگی فوق العاده زیبایی دارند. البته با توجه به آثار به جا مانده در سیلک کاشان می توان نتیجه گرفت که مردم این منطقه از هزاره چهارم قبل از میلاد تا به امروز با هنر نقره آشنایی داشته و از سنگ های نقره صنایع دستی و زیورآلات نقره زیبایی می ساختند.


    نقره سازی در تبریز


    تبریز یکی از زیباترین شهرهای کشورمان است که آثار تاریخی زیادی در آن وجود دارد. البته مردم این شهر اغلب هنرمند هستند و ظروف مسی و نقره ای و زیور آلات می سازند. با توجه به تاریخی بودن این شهر، اکثر مردم معتقدند از سال 1915 میلادی هنر نقره سازی از ترکیه وارد تبریز شد که باعث شد تعداد زرگران این شهر افزایش یابد. در شهر تبریز جوانان زیادی به این حرفه مشغول هستند و همین امر باعث شده این هنر به عنوان یک حرفه در دانشگاه این شهر تدریس شود.

    قلمزنی نقره یکی از شاخه های هنر و فلزکاری است. این هنر در واقع برجسته ‌ترین شاخه فلزکاری تبریز به شمار می ‌رود و در میان هنرمندان، نقره‌ کاری به سبک قلمزنی تبریزی نیز معروف است.در هنر نقره سازی در شهر تبریز از تکنیک حکاکی روی سطح فلز نقره استفاده می شود. هنگام طبقه بندی تکنیک های مختلف فلز کاری، هنرمندان از قلم زنی و کنده کاری به عنوان زیر شاخه ای از هنر قلم زنی یاد می کنند.

    با این حال، تفاوت زیادی بین حکاکی و تعقیب در تکنیک اجرا وجود دارد. در اصفهان، قلم ها بسیار متنوع است، اما تعداد قلم ها در هنر قلم زنی 4 عدد است و قلم ها توسط خود هنرمند ساخته شده است. هنرمند با کمک مداد و چکش نوک مداد را روی سطح فلزی قرار می دهد و هنرمند با تیغه مداد به صورت دستی و بدون استفاده از چکش، براده ها را از سطح فلز جدا می کند.

    مهم ترین عامل شکل گیری خط نقره تبریز، حضور فلزکاران ارمنی در ایران بود. گروهی از فلزکاران ساکن ترکیه از شمال غربی ابتدا به جلفا و سپس به تدریج به تبریز و شهرهای مرکزی ایران مهاجرت کردند. در میان آنها چند سکه نقره بود. این افراد که در تبریز زندگی می کردند، حرفه و هنر پیشین خود را دنبال کردند و افراد زیادی را تربیت کردند. هنرمندان ایرانی و ارمنی تحت تأثیر فرهنگ و هنر ایرانی ایده های هنری جدیدی را در تبریز به کار گرفتند.

     

    نقره سازی در تبریز


    کاربرد فلز نقره


    از لحاظ تاریخی، نقره در سکه ها، ظروف نقره و جواهرات استفاده می شد، اما امروزه این مصارف کمتر از نیمی از مصرف نقره را تشکیل می دهند. نقره به ماده نوآوری تبدیل شده است که در بسیاری از مکان های غیر منتظره ظاهر می شود و البته کاربردهای متفاوتی نیز دارد. همه ما با نقره در قالب جواهرات، ظروف نقره و سکه آشنا هستیم، اما در صنایع سراسر جهان کاربردهای رایج دیگری نیز دارد.


    برای راه اندازی کارگاه نقره به تجهیزات زیر نیاز دارید:


    - یک میز جواهر سازی یا دماغه ای که می توانید به هر میز محکمی بچسبانید.
    - مجموعه ای از ابزارهای دستی مانند اره و کمان اره جواهرسازی، سوهان و سوهانچه، چفت، انواع انبردست، سندان و چکش.
    – شما همچنین به یک ایستگاه جوشکاری نیاز دارید. این ایستگاه می تواند شامل یک تخته نسوز و یک سر پیک ساده باشد که معمولا روی میز شما قرار می گیرد. البته این ایستگاه می تواند در جای دیگری هم باشد مثلا روی گاز آشپزخانه. انتخاب شماست.
    - آخرین مورد محلول اسید برای تمیز کردن کار است. سعی کنید از اسید رقیق شده در آب ولرم برای خطر کمتر استفاده کنید.


    برای یک کارگاه خانگی ساده می توانید از نازل ساده ای که در خانه به میز وصل کرده اید استفاده کنید. علاوه بر این، به یک ابزار دستی، یک سر پیک معمولی و یک تخته آتش نیاز دارید و همچنین می توانید از شیشه مربا برای اسید استفاده کنید.


    برای یک کارگاه حرفه ای تر که تولید و فروش بیشتری دارید، به میز زیورآلاتی نیاز دارید که با قیمت های مختلف در بازار موجود باشد. یک میز با قیمت متوسط تقریبا یک عمر برای شما دوام خواهد آورد! ابزار دستی شما هیچ تفاوتی با یک کارگاه ساده ندارد. برای یک کارگاه حرفه ای به ایستگاه جوش قوی تری نیاز دارید.

    برای این منظور به آجر و دال های نسوز بیشتری نیاز دارید تا از محیط خود محافظت کنید. اگر با قطعات بزرگ و فلزات سختی مانند پلاتین سر و کار دارید، باید از انتخاب محکم تری مانند اسمیت استفاده کنید. برای محلول اسید به سیستمی نیاز دارید که آب را برای شما گرم نگه دارد، اما آب نباید در حال جوش باشد! یک پلوپز کوچک وسیله بسیار مناسبی برای این کار است.


    ابزارهای اضافی


    با گذشت زمان، به ابزارهایی برای ارتقاء کارگاه خود یا کاهش زمان صرف شده برای کار (مانند پولیش و پرداخت) نیاز خواهید داشت تا به شما در ایجاد جواهرات پیچیده تر کمک کند. این ابزارهای مکمل عبارتند از:


    - موتور آویز
    - فیش پرداختی (در هنگام انتخاب به ضریب سلامت و ایمنی و همچنین نحوه برگشت فلز توجه شود.)
    - دستگاه پرداخت ساچمه یا تامبلر
    - دستگاه نورد شکل دهی و ایجاد بافت روی سطح
    - فرز رومیزی
    - پاک کننده اولتراسونیک
    - انبر و انبر قفل
    - ابزار دستی


    نورپردازی کارگاه شما


    اگر شما هم مانند ما تا پاسی از شب روی سازه های جواهرات خود کار می کنید، به نورپردازی محل کار خود توجه ویژه ای داشته باشید. یک چراغ رومیزی قابل خم شدن ساده برای این منظور خوب است. البته اگر به یک چراغ برقی قابل حمل نیاز دارید که بتوانید به راحتی آن را به محل جوشکاری، اره کاری و مهره کاری خود حمل کنید و قطعات ریز و درشت را به خوبی ببینید، چراغ های زوم سازی جواهرات در بازار وجود دارد.

     

     راه اندازی کارگاه نقره


    نکات ایمنی


    مثل همیشه اول ایمنی بعد کار! رعایت نکات ایمنی برای تجربه ساخت جواهرات بدون ریسک بسیار مهم است


    - استفاده از عینک هنگام کار با آتش و فرز الزامی است. استفاده از پیش بند برای محافظت از لباس توصیه می شود.
    - مو و لباس را ببندید و جمع کنید! هنگام کار با شعله در جوشکاری و آتش نشانی، بستن موهای بلند برای جلوگیری از خطرات احتمالی بسیار مهم است.
    - محل کار خود را تمیز نگه دارید! این تفاوت زیادی ایجاد می کند. محل کار باید تمیز، عاری از گرد و غبار و تکه های کاغذ باشد.
    - به دیگران هشدار دهید که در حین کار، به خصوص در مورد آتش سوزی، مزاحم شما نشوند.
    - اصل اساسی!!! هنگام آتش سوزی مواد قابل اشتعال را از خود دور نگه دارید! همیشه قبل از روشن کردن آتش این موضوع را بررسی کنید.سیلندر گاز را همیشه روی زمین قرار دهید نه روی میز. ذرات چوب، کاغذ یا مواد قابل اشتعال را حذف کنید و سپس شروع کنید!
    - هنگام کار با آتش، آسیاب و پرداخت مراقب باشید! تمرکز خود را از دست ندهید حتی اگر تلفن شما زنگ بخورد! پیام ارزشش را ندارد.
    اگرچه ایمنی در کارگاه بسیار مهم است، هرگز از کار کردن نترسید. شما بیشتر نکات ایمنی را خودتان می دانید و یادگیری در مورد ساخت و ساز، مواد و تجهیزات به افزایش اعتماد به نفس شما کمک می کند.


    روش های ساخت ظروف نقره در کارگاه نقره سازی

    روش های نقره سازی در برخی از شهرهای کشورمان با تفاوت های اندک انجام می شود. مثلاً در ساختن نقره براق در اصفهان، نوک را با چکش می سازند، اما در تبریز نوک را با کمک نوک فولادی و بدون استفاده از چکش می سازند.


    مراحل ساخت زیورآلات و ظروف نقره در کارگاه نقره سازی عبارتند از:


    آبکاری نقره با مس یکی از مراحل اولیه ساخت ظروف نقره در کارگاه نقره سازی است. سپس نقره را ذوب کرده و در قالب های مخصوص می ریزند. قالبی که نقره در آن ریخته می شود به صورت دو صفحه آهنی است که به خوبی به یکدیگر متصل شده اند.سپس نقره مذاب را روی شیارهای قالب می ریزند تا مانند میله شود. در این قسمت به کمک دو غلتک به نام دستگاه نورد، ضخامت کنده در نظر گرفته می شود تا ضخامت آن برای کارهای بعدی نازک شود.


    رعایت نکات ایمنی در کارگاه نقره سازی


    اول ایمنی بعد کار، حتما این جمله را بارها شنیده اید پس به خوبی به اهمیت رعایت نکات ایمنی در کارگاه نقره سازی واقف هستید. با توجه به این موضوع، بهتر است از عینک برای محافظت از چشم در برابر آتش و فرز کاری استفاده شود.

     

    رعایت نکات ایمنی در کارگاه نقره سازی

     

    موهای خود را با کلاه یا پارچه بپوشانید تا در معرض شعله قرار نگیرند. باید محل کار را کاملا تمیز کنید تا گرد و غبار روی میز کار نباشد. مواد قابل اشتعال باید از محیط مورد نظر خارج شوند تا در صورت عدم مراقبت، به طور ناگهانی مشتعل نشوند و منجر به آتش سوزی نشوند.


    نوسانات و ریسک سرمایه گذاری در نقره


    سرمایه گذاری در نقره گاهی می تواند در کوتاه مدت سود بیشتری نسبت به طلا داشته باشد. نقره به دلیل نوسانات بالاتر نسبت به طلا، سرمایه گذاری کوتاه مدت بهتری است. سرمایه گذاری در طلا در طول زمان نسبت به نقره نوسانات کمتری دارد. بنابراین ریسک سرمایه گذاری در طلا کمتر از سرمایه گذاری در نقره است.


    چگونه در نقره سرمایه گذاری کنیم؟


    قبل از پرداختن به این موضوع، لازم است با دو اصطلاح مورد استفاده در بازار نقره آشنا شویم. نقره استرلینگ و شمش نقره اصطلاحاتی هستند که در بازار وجود دارند. میله های نقره ای با حداکثر خلوص 99.9 درصد موجود در بازار هستند.


    نقره خالص کمتر برای مصارف تزئینی و صنعتی استفاده می شود. برای اینکه از نقره برای مصارف صنعتی استفاده شود، مقداری نا خالصی به آن اضافه می شود. این نا خالصی باعث استحکام بیشتر و چکش خواری بهتر نقره می شود. در حال حاضر تنها راه حل سرمایه گذاری روی نقره، خرید فیزیکی آن است. زیرا در بورس برخلاف طلا که صندوق های سرمایه گذاری مختلفی برای آن وجود دارد، صندوق سرمایه گذاری نقره ای وجود ندارد.

    کلام پایانی

    نقره اغلب به عنوان مهمترین فلز جهان در نظر گرفته می شود زیرا علاوه بر مقاومت کم، رسانایی و چکش خواری بالایی دارد. نقره را می توان به صورت ورقه های ریز درآورد، به سیم های نازک و انعطاف پذیر کشیده و حتی به صورت خمیر درآورد و در کاربردهای مختلف از لباس گرفته تا لوازم خانگی و در همه جا بسیار کاربردی و مفید است.از فلز نقره برای ساخت زیور آلات و ظروف نقره در کارگاه نقره سازی استفاده می شود.