<
search
ترکی
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    نحوه تشکیل سنگ طلا و تشخیص آن

    طلا یک عنصر بسیار نایاب می باشد که کاملا نرم و انعطاف پذیر است و به راحتی با چاقو بریده می شود. طلای خالص به قدری نرم است که نمی توان از آن در صنایعی مانند طلا و جواهر سازی استفاده کرد و حتما آن را باید با فلزهای دیگری ترکیب کرد تا به درجه ای از سختی برسد و بتوان از آن در طلا و جواهرسازی استفاده کرد. طلای خالص زرد رنگ است  و حالت چکش خواری دارد.

     

    طلا چیست ؟


    طلا فلزی است که می توان آن را به خوبی پرداخت کرد . دمای ذوب آن بسیار بالاست که نمی شود آن را با شعله های معمولی ذوب نمود.طلا یک عنصر شیمیایی با نماد Auاست و عدد اتمی آن نیز ۷۹ می باشد. در واقع عدد ۷۹  طلا را به عنوان عنصری با عدد اتمی بالا تبدیل کرده است. جالب است بدانید که طلا تنها در تیزاب قابلیت حل شدن دارد و به سختی وارد یک واکنش شیمیایی می شود. آلیاژ های طلا معمولا به رنگ های قرمز ، رز گلد و .. می باشد.


    این فلز در شرایط معمول میلی به واکنش شیمیایی نشان نمی دهد و به صورت جامد یافت می شود. در طبیعت طلا را می توان به صورت خالص یا همراه با عناصری دیگر همچون مس،  پالادیوم،  نقره و تلوریوم مشاهده نمود.
    در حقیقت طلا از گذشته های بسیار دور و از آغاز تاریخ به عنوان فلزی گرانبها مورد استفاده قرار می گرفت.  طلا در اشکال مختلفی در طبیعت موجود است که از جمله آن می توان به رگه ای،  پولکی شکل،  ناگت،  ذرات ریز و دانه ای اشاره کرد.سالانه مواد مختلفی از معادن دنیا استخراج می شود که به جرات می توان گفت فلز طلا از پرکاربردترین و با ارزش ترین آن ها به شمار می رود.


    کاربردهای طلا :


    در  ساخت جواهرات، ساخت قطعات الکترونیکی، مصرف پزشکی و دندانپزشکی و هوا فضا و بسیاری دیگر ازجمله مهمترین کاربردهای طلا به شمار می روند. که امروزه محققان به نتایج خوبی برای کاربرد این طلای ارزشمند پی برده اند . حتی امروزه می توان گفت از طلا در ساخت گوشی های موبایل و قاب های موبایل نیز استفاده می شود که ارزش بسیاری دارد.


    نحوه تشکیل طلا :


    در واقع طلاهایی که بر روی کره زمین وجود دارد از بقایای ستارگان مرده به وجود آمده اند. هنگام تشکیل کره زمین عناصری همچون آهن و طلا داخل هسته زمین فرو رفته اند.اگرچنین چیزی پیش نمی آمد به طور حتم اکنون عنصری به نام طلا وجود خارجی نداشت.  در مورد چگونگی و نحوه رسیدن طلا به گوشته و پوسته ی زمین نظریات بسیار فراوانی وجود دارد.


    در طبیعت، طلا در سنگ ها و مناطق گوناگونی یافت می شود و به صورت خالص یا همراه با فلز و عناصر دیگر می توان آن را مشاهده نمود.در شرایطی که طلا همراه با سایر فلز ها یافت شود اصطلاح فلز بومی به کار برده می شود  که در مورد فلز طلا عبارت طلای بومی اطلاق می شود.


    سنگ هایی که در طبیعت وجود دارند و از معادن طلا استخراج یافت می شوند اگر دچار فرسایش شوند فلز با ارزش طلا را آزاد می کنند که بسیار گرانبهاست . حال جالب است این نکته را نیز بدانید که این فلز بعد از آزاد سازی سنگین است که به همین دلیل بیشتر در بستر رودخانه ها ، اقیانوس ها و ... می توان آن ها را پیدا کرد.

     

    نحوه تشکیل طلا


    طلا در چه اشکالی موجود است؟


    به طور معمول طلای بومی در میان کانی های کوارتز،  سولفید و پیریت و به صورت ذرات میکروسکوپی یافت می شود که به آن ذخایر رگه ای کانسار طلا نیز گفته می شود.همچنین طلا در قطعات بزرگتر که ناگت نامیده می شود تشکیل می شود. البته در اشکالی همچون دانه ای،  پولک مانند، نیز وجود دارد که در کانسارهای آبرفتی به عنوان نهشته های پلاسری شناخته می شوند.ناگت های طلا از طریق شست و شوی سنگ های دارای طلا و هوازدگی یا جوش خوردن و تجمع ذرات ریز عنصر طلا تشکیل می شود.


    خواص شیمیایی طلا :


    فلز طلا از لحاظ شیمیایی فعالیت کمی دارد و با هوا واکنش نمی دهد. در مقابل قویترین محلول های قلیایی پایدار است و برخورد با اسید سلنیک کاملا مقاوم می باشد. فلز طلا می تواند تشکیل ترکیبات آلی فلزی حقیقی بدهد در صورتی که فلز نقره و مس این خاصیت را ندارد. طلایی که ما میبینیم و در دسترس است طلای تجارتی است و درصد خلوص بالایی دارد و وزن مخصوص آن بر اثر عوامل مختلف تغییر می کند.


    طلای صورتی در ترکیب فلز مس با طلا به وجود می آید و طلای سبز در اثر ترکیب طلا و نقره ایجاد می شود که از قیمت و ارزش بالایی برخوردار است. اگر طلا را از طلا فروشی های ارزشمند بخرید آنها به شما ضمانت نامه می دهند  تا شما با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.

     

    روش های تشخیص طلا :


    در طبیعت بسیاری از فلزات و کانی ها ممکن است شباهت زیادی به طلا داشته باشند.  کانی پیریت با فرمول شیمیایی Fes2از جمله کانی هایی می باشد که به دلیل شباهت ظاهری همیشه با طلا اشتباه گرفته می شود.به منظور شناخت طلا و تشخیص آن از سایر مواد ابتدا باید با ویژگی های طلا آشنایی داشته باشیم. طلا بسیار نرم و انعطاف پذیر می باشد و بیش تر در جواهر سازی از آن استفاده می شود و چکش خوار است و به راحتی فرم می گیرد. دمای ذوب این طلا بسیار بالا می باشد و با شعله های معمولی نمی توانید آن را ذوب کنید و برای این کار نیازمند دمای کوره هستید. این عنصر به سختی وارد واکنش می شود ولی شما اگر مقداری طلا را درون تیز آب بریزید شاهد حل شدن آن خواهید بود. سنگ طلا به صورت جامد در طبیعت وجود دارد و گاهی به همراه عنصر های دیگر نیز یافت می شود. این فلز از سایرین با ارزش تر می باشد و قیمت آن بسیار زیاد است. در ادامه به ویژگی های مهم طلا می پردازیم که به تشخیص بهتر آن کمک می کند.


    جلای ناگت طلا: در واقع طلا دارای جلای فلزی و براق می باشد و ناگت های طلا سطحی درخشان و بدون حالت مات و کدر دارند .
    رنگ عنصر طلا: عنصر طلای موجود در طبیعت دارای رنگ زرد و طلایی می باشد و به طور معمول با نقره همراه می باشد.  به طوری که اگر مقدار نقره زیادتر باشد رنگ آن نیز به سفیدی متمایل می شود.
    شکل ظاهری:  شکل بلورین پیریت از مهمترین تفاوت هایی است که آن را با طلا متمایز می کند.  قطعات پیریت به طور معمول به صورت زاویه دار، مکعب مربع، هشت ضلعی و یا پیریتوهدرون (پنج ضلعی دوازده وجهی) یافت می شوند.اغلب اوقات تکه های طلایی که در رودخانه ها مشاهده می شوند لبه هایی به صورت گرد شده دارند. در موارد بسیار نادری طلا با حالت کریستالی و بسیار شبیه به پیریت مشاهده شده است که در این صورت علاوه بر ارزش بالای آن به دلیل شکل ظاهری زیبا و بلورین قیمت آن نیز افزایش می یابد.
    خطوط مستقیم: کریستال های طلا بر خلاف عنصر پیریت که دارای خطوط مستقیم و موازی می باشند،  هیچگونه خطوط مستقیمی ندارند.
    رنگ خاکه: در اثر کشیدن طلا بر روی چینی بدون لعاب رنگ خاکه آن مشخص می شود و اغلب به رنگ طلایی و زرد می باشد. بر خلاف کانی پیریت که دارای رنگ سبز تیره است.  خاکه ی مس نیز مانند رنگ خودش مایل به قرمز می باشد.
    انعطاف پذیری: تکه های طلا دارای انعطاف بسیار زیادی هستند به طوری که با وارد آمدن فشار  خم می شوند. بر خلاف طلا پیریت در مقابل فشار وارده تا هنگام شکستن مقاومت می کند.
    برش خوردن: با استفاده از یک جسم تیز می توان ذرات بسیار ریز طلای موجود در طبیعت را برش داد. در حالی که برای کانی پیریت چنین اتفاقی نمی افتد.

     شکل هندسی سنگ طلا

    یکی از روش‌های تشخیص سنگ طلای اصل، بررسی شکل هندسی آن است. در این زمینه به خطوط تشکیل دهنده سنگ طلا توجه می‌شود. به علاوه می‌توان شکل ظاهری آن را با برخی از دسته بندی‌های مواد معدنی موجود در طبیعت مقایسه کنید. بلور پیریت یکی از مشابه‌ترین اقلام معدنی است که در طبیعت مشاهده می‌شود.

    این بلور به صورت زاویه دار در معادن به دست می‌آید. شکل ظاهری این سنگ با پیریت تفاوت دارد. به علاوه سنگ طلا بسیار نرم و منعطف است و با کمی فشردن خم می‌شود. در خصوص این که نام سنگ طلا چیست به خواص شیمیایی و فیزیکی آن نیز توجه می‌کنند. نام علمی این سنگ بر اساس عناصر تشکیل دهنده این اقلام معدنی مشخص می‌شود.

    روش های تشخیص طلا


    روش دیگر شناخت طلا با استفاده از تیزاب و سنگ محک :


    در ابتدا بزارید برایتان توضیح دهیم که سنگ محک و تیزاب چیست؟ سنگ محک سنگی سیاه رنگ است که از سیلیسیوم و کوارتز تشکیل شده و در هنگام استفاده باید اندازه دمای بدن باشد . در توضیح تیزاب می توان گفت که همان اسید نیتریک خالص است که در عام به آن جوهر شوره گفته می شود.حال برای آنکه بدانیم یک سنگ دارای فلز طلا می باشد یا خیر آن را چند بار روی سنگ محک می کشند و سپس روی آن تیزاب می کشند. حال یک سری واکنش را شاهد می باشید :


    ۱. اگر واکنشی رخ نداد یعنی عیار تیزاب با عیار فلز طلا یکی می باشد.
    ۲. اگر اثر رنگ خطوط روی سنگ کم رنگتر شد به آن معنی است که عیار فلز مربوطه پاین تر از عیار تیزاب است.
    ۳. اگر اثر خراشیدگی از روی سنگ حذف شد یعنی اصلا طلا نیست و یا مقدار بسیار ناچیزی طلا دارد.
    حال شما با چند روش تشخیص سنگ طلا آشنا شدید اما باز هم روش های دیگری وجود دارند مثلا می توانید روی فلزی که شک دارید طلا هست یا نه خراشی ایجاد کنید و روی آن تیزاب بزنید و اگر دیدید که فلز طلا تغییری ایجاد نکرد یعنی طلای خالص یا حداقل با عیار بالاست و اگر سیاه شد یعنی درجه ناخالصی آن زیاد است و عیار طلای خیلی پایینی دارد.اگر شما نتوانستید این سنگ ها را تشخیص دهید نگران نباشید آن را با یک زمین شناس درمیان بگذارید آنها به شما کمک می کنند. برای اطلاع از قیمت طلا و ساخت آن می توانید با ما در ارتباط باشید.


    طلا در صنایع و زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و موارد مصرف آن عبارتند از:


    موارد استفاده در جواهرات و زیور آلات:

    یکی از رایج ترین و گسترده ترین کاربردهای طلا در ساخت جواهرات و زیور آلات است. خواص این فلز گرانبها آن را در ساخت جواهرات بی رقیب می کند.طلا با درخشندگی بالا، رنگ زرد دلپذیر، مقاومت در برابر کدر شدن و ضربه زدن و قابلیت تبدیل شدن به ورق هایی با طرح ها و اشکال مختلف مشخص می شود.همه کشورها از این فلز در به نوعی از آنجایی که این فلز با گذشت زمان نه تنها ارزش خود را از دست نمی دهد، بلکه ارزش آن نیز افزایش می یابد، امروزه بیشتر از گذشته متداول است که با خرید و فروش طلا برای کسب سود، آن را به عنوان هدیه و به عنوان یک هدیه هنری از آن کسب درآمد می کنند.

    استفاده از طلا در الکترونیک:

    یکی دیگر از کاربردهای مهم طلا در صنعت الکترونیک است. جریان و ولتاژ بسیار کم الکترونیک ممکن است زنگ بزند و خورده شود. طلا به دلیل رسانایی بالا و مقاومت در برابر خوردگی یکی از مهمترین فلزات مورد استفاده در این صنعت است. وسایل الکترونیکی ساخته شده از طلا ماندگاری بسیار طولانی دارند. طلا نقش مهمی در تقویت مفاصل، پوسته ها، لحیم کاری ها و نوارهای ارتباطی دارد. همه چیز از تلفن های همراه، ماشین حساب و ابزارهای دیجیتال گرفته تا تلویزیون و رایانه می تواند حاوی طلا باشد.

    کاربرد طلا در دندانپزشکی:

    طلا کاربرد بسیار مهمی در دندانپزشکی دارد.با توجه به خواص و خصوصیات ویژه ای که دارد برای اتصال دندان ها، روکش ها و ارتودنسی کاربرد فراوانی دارد. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که باعث استفاده از طلا در این صنعت شده است، خواص شیمیایی و پایدار آن است.

     

    کاربرد طلا در پزشکی

     

    کاربرد طلا در پزشکی:

    امروزه پزشکان متوجه شده اند که می توان از طلا برای تشخیص بسیاری از بیماری ها استفاده کرد. بیماری هایی مانند ایدز، مالاریا، سرطان پروستات و سرطان دهان را می توان با طلا تشخیص داد. تست های انجام شده توسط طلا کاملا قابل اعتماد هستند. طلا در پزشکی به درمان بسیاری از بیماری ها مانند حمله قلبی و سرطان دهانه رحم کمک می کند.

    کاربرد طلا در صنعت فضایی:

    از طلا برای ساخت مدار فضاپیماها استفاده می شود. از آنجا که این یک هادی و رابط بسیار قابل اعتماد است.یک تعریف رایج از طلا بیان می کند که این فلز همچنین به عنوان روان کننده بین قطعات مکانیکی مختلف عمل می کند.این کلاه توسط فضانوردان استفاده می شود.این کلاه دارای لایه نازکی از طلا است. تابش خطرناک خورشید را در فضا منعکس می کند تا از چشم و پوست فضانوردان محافظت کند.

    کاربرد طلا در صنایع غذایی:

    از طلا می توان به عنوان افزودنی در غذا و نوشیدنی استفاده کرد. برخی از خانم ها از ورق طلای گرد یا پوسته پوسته برای تزئین و زیبایی غذا و کیک استفاده می کنند. یکی از بهترین نوشیدنی های حاوی طلا، آب طلا است که در آلمان به طور گسترده استفاده می شود این نوشیدنی است. این نوشیدنی حاوی ورق طلا است.

     

    جستجو و اکتشاف طلا

    کاوش و اکتشاف که جستجوی ذخایر فلزات گرانبها است ، فرایند ساده ای نیست زیرا از مدتها قبل ذخایر بزرگ کشف شده است. چندین مکان با محتوای مهم فلزات گرانبها وجود دارد که منتظر جستجوی مهارت هستند. شرکت های بزرگ معدنی جهان در کانسارهای بزرگ متمرکز شده اند و سپرده های کوچک برای معدن کاران کوچک جذاب است و شاید علاقه آنها به طلا با ارزش ترین ابزار برای کشف ذخایر جدید باشد.

    طلا به طور گسترده در سراسر طبیعت پخش می شود و ممکن است در هر سازند زمین شناسی از قدیمی ترین سنگ ها تا رسوباتی که هنوز در حال شکل گیری هستند یافت شود ، اما به طور مشترک با سایر فلزات ، به احتمال زیاد در قدیمی ترین سنگ ها و در آن یافت می شود . مکان هایی که پوسته زمین متحمل گسترده ترین تغییرات از قبیل ارتفاع ، تا خوردگی ، کج شدن ، گسل ، شکاف و همچنین عملکرد آتشفشانی شده است ، در نتیجه باعث تغییر در ترکیب و بافت سنگها می شود.

    خاک طلا چه رنگی است

    خاک سیاه یا ماسه سیاه شناخته شده ترین نوع خاکی که طلا در آن وجود دارد. البته وجود ماسه سیاه یافتن طلا را تضمین نمی کند. اما رنگ این خاک نشان دهنده وجود مواد معدنی و فلزات سنگین در آن می باشد. طلا نیز یکی از سنگین ترین فلزات محسوب می شود. به طور مثال اگر جریان آب از روی خاک دارای ذرات طلا بگذرد، اولین فلزی که ته نشین می شود، طلا است.وجود فلز آهن در خاک می تواند نشانه خوبی برای وجود طلا در خاک باشد. آهن اگر اکسید نشده باشد سبب ایجاد رگه های زرد و قرمز در خاک می شود.

    طلا در مایعات موجود در زیر پوسته زمین حل شده و در شکاف های پوسته زمین قرار می گیرد. یکی از این مایعات، اسید حاصل از رسوبات زیرزمینی است. وجود این اسید سبب روشن تر شدن رنگ صخره ها و خاک می شود. بنابراین وجود صخره ها و خاک روشن در یک منطقه می تواند نشانه ای از وجود طلا در آن منطقه باشد.مایعات داغ زیر پوسته زمین معمولا علاوه بر طلا حاوی مقداری کوارتز نیز می باشد. بنابراین وجود کوارتز در خاک می تواند نشانی از وجود طلا در آن باشد. اگرچه اکثر انواع سنگ های کوارتز می تواند حاوی طلا باشد، اما وجود طلا در نوعی از سنگ کوارتز که سنگ کثیف یا فاسد نامیده می شود، محتمل تر است.قطعات قهوه ای یا نارنجی رنگ در سنگ کوارتز کثیف به علت وجود پیریت آهن اکسید شده است که معمولا این رنگ احتمال وجود طلا را در خاک افزایش می دهد.

     

    جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت کافه سیلور مراجعه کنید.

     

    کافه سیلور در خدمت شماست تا محصولاتی نظیر شمش نقره، نیم ست نقره، رکاب نقره ، پیرسینگ گوش، پیرسینگ بینی و طلای آب شده را عرضه کند.

     (تماس بگیرید 09123498666)